Lauksaimnieki rīko vērienīgu protesta akciju Briselē; poļu lauksaimnieki pārtrauc bloķēt autoceļu uz Vāciju (+ VIDEO) 2

 
LTV Ziņu dienests/Nozare.lv | 26.februāris 2024 20:35

Eiropā turpinās lauksaimnieku protesti, kas pirmdien bija vērojami Briselē un Madridē. Beļģijas galvaspilsētā policijai nācās ņemt talkā ūdensmetējus, lai tiktu galā ar protestētājiem, kas dedzināja riepas.

Polijas lauksaimnieki pārtrauc bloķēt autoceļu uz Vāciju

Polijas lauksaimnieki pirmdien pārtraukuši bloķēt galveno autoceļu uz Vāciju, kuras blokādi uzsāka svētdien, šādi protestējot pret Eiropas Savienības (ES) noteikumiem un nodokļiem.

Svētdien Polijas lauksaimnieki bloķēja autoceļu A2 netālu no Slubices, kas atrodas uz robežas ar Vāciju, bet pirmdien satiksme atkal ir normāla, pavēstīja policijas pārstāve.

Kravas automašīnas, vieglās automašīnas un autobusi bija spiesti izmantot alternatīvus maršrutus, jo traktori bloķēja ceļu abos virzienos.

Sākotnēji lauksaimnieki bija plānojuši 25 dienu blokādi, bet pēc sarunām ar vietējiem pārstāvjiem, uzņēmumiem un pārvadātājiem to samazināja līdz vienai dienai.

Polijas lauksaimnieki protestē pret ES lauksaimniecības politiku un lauksaimniecības produktu importu no Ukrainas.


 

 

 
Visi komentāri
 
650 26.februāris 2024 21:29
0 0 Atbildēt

Vai poļu varasiestādes atmaksāja (kompensēja) Eurobraucējiem (šengenLohiem) sagādātās ne ērtības? Varbūt iedeva atlaidi par "ātrgaitas" ceļa Ā2 lietošanu līdz konkrētās cūcības vietai?

BMW 27.februāris 2024 8:13
1 2 Atbildēt

Poļu lohzemnieki domāja, ka graudu cenas mūzīgi būs augstas un varēs turpināt pelnīt miljonus!Sliktā ziņa ir tāda, ka Briselei jau piegriezušās augstās pārtikas cenas un domā kā tās samazināt! Tā kā lai gatavojas savilkt jostas tie treknzemnieki! Jo ātrāk uzņems Ukrainu ES, jo ātrāk kritīs pārtikas cenas un iedzīvotāji no tā gūs labumum, nevis slinkie treknzemnieki!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti