Eiropā pieaug pieprasījums pēc Mitsubishi automobiļiem 2

 

Foto: iAuto.lv

MML Imports | 5.maijs 2015 7:21

Mitsubishi Motors tirdzniecības rādītāji Eiropā gada laikā pieauguši par 39%. Japāņu auto ražotājam šis ir visaugstākais tirdzniecības rādītājs kopš 2010. gada.

Laika periodā no pagājušā gada 1. aprīļa līdz šī gada 1. martam Eiropā kopumā ir pārdoti teju 154 tūkstoši Mitsubishi automobiļu.

Visstraujākais pieprasījums pēc šīs markas automobiļiem novērots Lielbritānijā, kur tirdzniecības rādītāji, salīdzinot ar pērno gadu, pieauguši par 91% un kopumā pārdoti apmēram 28 tūkstoši automobiļu un Vācijā – 27 tūkstoši. Arī vairākās citās valstīs ir palielinājusies interese par Mitsubishi automobiļiem, un pēdējā gada laikā ir novērots straujš tirdzniecības kāpums. Piemēram, Mitsubishi Motors tirdzniecības rādītāji Spānijā un Zviedrijā pieauguši par aptuveni 80%, kamēr Polijā un Izraēlā par vidēji 60% un Itālijā par 36%.

Pārdotākais Mitsubishi modelis pērn bijis Outlander – aptuveni 45 tūkstošu pārdotu vienību, no tiem gandrīz 25 tūkstoši bijuši ar hibrīda versiju jeb Outlander PHEV. Tam seko ASX ar apmēram 40 tūkstošu pārdotiem automobiļiem un Space Star ar 30 268 vienībām.

Šādus tirdzniecības rezultātus īpaši veicinājis jaunais ar elektrību uzlādējamais hibrīdpiedziņas auto jeb Outlander PHEV. Kopš 2013. gada nogales, kad tas tika oficiāli prezentēts, Eiropā jau nonākušas aptuveni 40 000 šī modeļa vienības.

Lai arī dažādu faktoru dēļ, kā piemēram, valūtas kursa svārstības un degvielas cenas kāpums, Japāņu auto ražotāju darīja piesardzīgu, izsakot turpmākās tirdzniecības prognozes Eiropā, tas tomēr nākotnē sagaida pieaugošu patērētāju interesi. Īpaši pateicoties atjauninātajai Outlander versijai un apvidus automobiļa ar kravas kasti L200 uzlabojumiem, kas Latvijā gaidāmi 2015.gada beigās.

 
Visi komentāri
 
LMT 5.maijs 2015 12:52
1 1 Atbildēt

Tos neglīteņus pa velti dala vai?

IkdienasViesis 7.maijs 2015 16:22
0 0 Atbildēt

Gaumes lieta. Man mitsuki nekad nav patikuši, arī no to lietotājiem sajūsmas saucienus esmu dzirdējis TIKAI to auto pārdošanas dienā....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 4

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 27

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti