Krievijā mēģinās atsākt varenauto "Marussia" ražošanu (+ foto) 7

 

Foto: Ekrānšāviņš no Motor.ru

iAuto | 14.novembris 2017 10:47

Novosibirskas uzņēmēji plāno savest kārtībā to, kas palicis pāri no bankrotējušā "Marussia Motors" un vēlāk atjaunot arī par pirmo krievu superauto dēvētā automobiļa ražošanu.

Krievu mediji vēsta, ka uz Novosibirsku pārvesti seši automobiļi, kas ir dažādā tehniskā stāvoklī: divas sporta kupejas "B1" un "B2" ir pilnā kārtībā, "B3" ir tikai karkass – bez agregātiem, džips "F2" spēj kustēties, taču prasa nopietnu remontu, tāpat kā "B1" kabriolets. Visiem pēc bankrota pāri palikušajiem automobiļiem (to ir seši) ir prototipa statuss, tādēļ ceļu satiksmē tie piedalīties nevar.

Atvestās "Marussia" uzņēmēji plāno saremontēt un pielāgot koplietošanas satiksmei, iegūstot arī attiecīgu sertifikātu. Daļu mašīnu pārdos kolekcionāriem, bet dažas paliks, lai izpētītu konstrukciju un uzsāktu ražošanu. Plānotas sarunas par tirdzniecības marku – Novosibirskas entuziasti vēlas izmantot to pašu nosaukumu, bet tikmēr jau atrasts ārvalstu partneris, kurš esot gatavs investēt kopējā projektā un noorganizēt "Marussia" ražošanu divās ražotnēs – Novosibirskā un Itālijā.

"Marussia Motors" darbību sāka 2007.gadā. 2008.gadā tika prezentēts pirmais prototips "B1", kam vēlāk pievienojās otra versija B2. 2010.gadā kompānija parādīja krosovera prototipu "Marussia F2", sērijveida modeli solot uz 2012.gadu.  

Kompānija dāsni šķērdēja piešķirtos miljonus, reklāmas nolūkos pagūstot iesaistīties pat tik dārgos projektos kā F1. Tikpat dāsni tika bārstīti, ka drīz vien izrādījās, tukši un nepiepildāmi solījumi.

2014.gadā "Marussia Motors" bankrotēja tā arī netiekot līdz sērijveida ražošanai, bet kompānijas parādi tobrīd pārsniedza 100 miljonus rubļu (aptuveni 1,5 miljoni eiro).

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iciks 14.novembris 2017 22:39
5 0 Atbildēt

Lai sākumā palaiž. Krievijai ir izcilas autobūves tradīcijas. Pat valsts pilsoņi šos auto nemīl pirkt

viencexperc 14.novembris 2017 11:13
4 0 Atbildēt

Iesaku aplūkot šo video. Interesants.

Auto 14.novembris 2017 18:59
3 0 Atbildēt

Latviešiem ir elektroauto ar 1400 Zs un sudrabs Paikspīkas sacensībās,bet tu demonstrē krievu krāmu bez stūres pastiprinātāja,kas izlaists vienā eksemplārā un bankrotējis.

Komon puika.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti