Alfa Romeo iepazīstina ar jauno modeli Milano (+ FOTO) 5

 

Foto: Alfa Romeo

iAuto | 12.aprīlis 2024 4:54

Milano ir krosovers, kas tiks piedāvāts divās elektriskās un divās hibrīda versijās.

4,17 m garais Milano izgatavots uz STLA Small platformas, ko Stellantis izmanto arī Jeep Avenger, Fiat 600, Opel Mokka un Peugeot 2008, bet pēc izskata tas ir tipisks Alfa ar sportiska dizaina elementiem un labi atpazīstamo radiatora restes trijstūri. Atmiņā paliks arī šaurie vairāku segmentu priekšējie lukturi, virzienā uz aizmuguri augšupejošā stiklojuma līnija un slīpais aizmugures stikls ar jumta spoileri virs tā.

Salonā 10,25 collu mērinstrumenti un 10,25 collu ekrāns multimediju iekārtai. Atkarībā no versijas komplektācijā var būt 18 collu vieglmetāla diski, salons ar vinila un auduma apdari, ar ādu apvilkta stūre, elektriski regulējams vadītāja sēdeklis ar masāžas funkciju, 8 krāsu salona apgaismojums, 180 grādu atpakaļskata kamera, bagāžas nodalījuma durvis ar elektropievadu un bezatslēgas pieejas sistēma. Pēc izvēles standarta sēdekļus var aizstāt Sabelt sēdekļi ar integrētiem galvas balstiem. Elektronisko palīgu skaitā adaptīvā kruīza kontrole ar joslu saglabāšanu un ceļa zīmju atpazīšanu, pusautomātiskā stāvvietā novietošanas palīgsistēma.

Alfa Romeo modeļu piedāvājumā Milano būs mazākais, taču pirmais, kuram pieejama pilnībā elektriska modifikācija. Vispirms pie pircējiem dosies elektriskais vienmotora modelis Elettrica un benzīnelektriskais Ibrida. Pirmais aprīkots ar 154 Zs elektromotoru pie priekšējās ass un 54 kWh akumulatoru, kas nodrošina līdz 410 km pēc WLTP cikla, bet Ibrida apvieno 1,2 litru PureTech trīscilindru benzīna turbomotoru un robotizētajā pārnesumkārbā iebūvēto 48V elektromotoru.

Vēlāk sola sportisko Elettrica Veloce ar 240 Zs elektromotoru, Torsen ierobežotas slīdes diferenciāli un 2,5 cm zemāku balstiekārtu. Šim modelim arī stingrāki amortizatori, pastiprināta bremžu sistēma un mainīti stūres iestatījumi. Elektrisko Milano varēs uzlādēt ar jaudu līdz 100 kW un enerģijas krājumu papildināšanai no 10 līdz 80 procentiem pietiks ar nepilnām 30 minūtēm.

Pilnpiedziņu nodrošina hibrīdmodelis Milano Ibrida Q4, kas līdz ar Ibrida izmantoto hibrīdiekārtu saņem arī 21 kW (28 ZS) elektromotoru uz aizmugurējās ass.

Pasūtījumu pieņemšana jau ir uzsākta, cenas sākas no atzīmes 29 900 eiro par hibrīda modeli, bet elektriskais Milano maksās vismaz 39 900 eiro.

Alfa Romeo Milano ražošana notiks Stellantis rūpnīcā Polijā, kas ir pieraksta vieta arī Fiat 600 un Jeep Avenger.

Foto: Alfa Romeo

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 12.aprīlis 2024 9:18
3 0 Atbildēt

Fuj! Šitais tuklis gan nav no Milānas!

eidis 12.aprīlis 2024 14:38
3 2 Atbildēt

Nu drausmas. Ir sveškauns Alfas vietā

BMW 12.aprīlis 2024 11:56
2 1 Atbildēt

Ka tik nav Alfa Romeo Mokka!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā apdzīt, ja nevar apdzīt? (+ VIDEO) 4

Viens no kravas auto vadītājiem vairāku kilometru garumā cenšas apdzīt priekšā braucošo kravinieku, taču tas izdodas vien pēdējā epizodē gandrīz izraisot sadursmi ar vieglo automobili. Lasīt vairāk

 

Motoreļļas izvēle vecākiem dzinējiem: vai biezāka būs labāka? 4

Vai esi dzirdējis gadījumus, kad autovadītāji paši vai mehāniķi pēc saviem ieskatiem nolemj nomainīt ierasto motoreļļu uz “biezāku”? Saskaņā ar senām teorijām un dažu mehāniķu nelokāmo pārliecību šāds solis paildzina dzinēja kalpošanas laiku, turklāt mazina motoreļļas patēriņu automašīnām, kuru nobraukums pārsniedz 100 000 km. Lasīt vairāk

 

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 2

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 2

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti