Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 22

 

Foto: Fisker

iAuto | 17.aprīlis 2024 4:55

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru.

Dāņu izcelsmes speciālists Henriks Fiskers ir talantīgs konstruktors, taču ne visai veiksmīgs biznesmenis. Uzņēmējs vairākkārt nonācis lielās grūtībās un pēdējo laiku notikumi jau atkal liek runāt par bankrotu.

Agrā pavasarī parādījās pirmā informācija par Fisker problēmām, sekoja ziņas par ražotāja pārrunām par iespējamo sadarbību un palīdzību no lielajiem autobūves koncerniem (piemēram Nissan), taču iznākums bija negatīvs un elektromobiļu ražotājs nonācis kritiskā situācijā.

Lai vismaz uz laiku uzlabotu situāciju un spētu norēķināties ar kreditoriem, Henrika Fiskera uzņēmums paziņojis par nopietnu cenu samazinājumu savam vienīgajam modeli Ocean

Pamata versijai Sport tā samazinājusies līdz 24 999 dolāriem (atlaide 14 000 USD apmērā), vidējā līmeņa komplektācija Ultra tagad maksā 34 999 dolārus (atlaide USD 18 000), bet topmodelis Extreme tiek piedāvāts par 37 499 dolāriem — ar 24 000 dolāru atlaidi!

Fiskera klientos tas izraisījis sašutumu, jo viņi savu automobili pirka par citādu cenu, joprojām maksā kredītus bankai, turklāt tam pievienojušās pamatotas bažas par to, ka viņu automašīnas var palikt bez garantijas un servisa atbalsta. Šī iemesla dēļ eksperti iesaka atturēties no Fisker Ocean iegādes pat šķietami tik izdevīgā brīdī.

Fisker Ocean tiek ražots Austrijas Magna rūpnīcā Grācā. Eiropas tirgū divmotoru 415 kW (564 Zs) Ocean Extreme maksā aptuveni 61 000 eiro.

Foto: Fisker

 
22 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 17.aprīlis 2024 9:25
22 0 Atbildēt

Tiem dusmīgajiem vajag saprast, ka tagad izdevība nopirkt otru auto kā rezerves, ja pirmais salūst. Sevišķi, ja ražotājs taisās bankrotēt. Kad salūzīs arī otrais, varēs taisīt no diviem vienu un braukt vēl krietnu laiku.

Slinkais 17.aprīlis 2024 13:28
9 0 Atbildēt

Šodien redzēju makaroniem akcijas cenu bodē. Būtu zinājis, vakar nebūtu viņus pircis

progress 17.aprīlis 2024 7:43
8 1 Atbildēt

Vislielaakais sashutinaajums ir bankjieriem, kas saprot, ka produkts ir stipri paarveerteets un nemaksaa tik daudz, cik tiek prasiits par to. Vairaaki shaadi precedenti, un elektrotransports kljuus gruuti finanseejams. Savukaart, esoshiem elektrohlamu iipashniekiem ir jaasaprot, ka investeejot briivos liidzekljus shaubiigaa pasaakumaa, pashi vien buus vainiigi, jo truukst kritiskaas domaashanas!!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Prezentēts Zeekr Mix – minivens ar neparastu salonu 1

Ķīnas autoražotājs Zeekr Pekinas autoizstādē iepazīstinājis ar minivenu Mix – ģimenes transportlīdzekli, kam piemīt plašas salona transformēšanas iespējas. Lasīt vairāk

 

ASV plosās tornado; "vētru mednieki" tiem seko (+ VIDEO) 7

Neraugoties uz policijas brīdinājumiem, cilvēki, kas sevi dēvē par Storm Chaser (vētru mednieki) izmanto automašīnas, lai postošajai dabas stihijai nonāktu pēc iespējas tuvāk. Lasīt vairāk

 

Toyota ar diviem jaunumiem Auto China 2024 2

Pekinas autoizstādē Toyota ieradusies ar diviem jaunumiem, kas uz konveijera stāsies jau šogad. Lasīt vairāk

 

Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās 2

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti