"RoboCop" - Krievijā izstrādāts bezpilota Kamaz prototips 15

 

Foto: Ekrānbilde no Telegram/Еду в Татарстан

iAuto | 10.novembris 2023 12:21

Krievijas kravas automobiļu ražotājs Kamaz izstrādājis autonomi braucoša četrasu pašizgāzēja prototipu “RoboCop”.

Kamaz ar riteņu formulu 8x4 paredzēts darbam raktuvēs un atklātos karjeros. Kravas auto aprīkots ar kabīni, kurā, iespējams, nav vadītāja vietas, vējstiklu, kurā iestrādātas atveres kamerām, bet pie kabīnes redzamie statņi paredzēti sensoriem, kas bezpilota automašīnai palīdzēs orientēties apkārtējā vidē.

Krievu izdevums Motor raksta, ka "RoboCop" saņems dīzeļdzinēju ar aptuveni 500 zirgspēku jaudu, taču attiecībā par elektroniku tiek pieminēts, ka joprojām nav zināms, kāds ražotājs to piegādās.

Telegram platformā ievietotajā attēlā "RoboCop" redzams ceļā uz uzņēmuma zinātniski tehnisko centru, kur to pilnveidos un pēc tam nosūtīs uz Kemerovu testēšanai reālos apstākļos ogļu ieguves karjerā.

 
Visi komentāri
 
Slinkais 10.novembris 2023 12:53
15 0 Atbildēt

Atkal cilvēks iekšā tēlos autopilotu?)))

BMW 10.novembris 2023 13:09
10 0 Atbildēt

Kabīne laikam domāta bezpilota sistēmas operātoram vārdā - Vaņka!

feciic 10.novembris 2023 18:43
0 0 Atbildēt

Paga, paga, kautkur tak lampu skaitļojamais aparāts arī jāliek.

0pis 10.novembris 2023 13:12
14 2 Atbildēt

Iekšā 4 kitajci, katrs stūrē savu riteni.

Motorolers 10.novembris 2023 13:27
4 0 Atbildēt

Frāze, attiecībā par elektroniku, nav izdomāts, kas to piegādāts - izsaka visu

Es esmu izdomājis visurgājēju: peldētāju-lidotāju-zemes urbi, bet vēl nezinu, kas to ražos

Kanibaals 10.novembris 2023 13:50
3 0 Atbildēt

Na*uj šitās mēslu ziņas no mēslu bedres jāpārpublicē. Tāpat skaidrs, ka tas ir tikai kārtējā naudas izkrāpšanas shēma. 

Lūk robots Vaņka motociklists. Diženais Vadonis apmierināts:

WALA 10.novembris 2023 14:19
1 0 Atbildēt

Šitas reāli spārda "bezjēdžigāko projektu kategorijā" - nu kā kāds ir iedomājies ka robots spēs reālos bezceļos braukt ... ak nebrauks, tad kāda X pēc vajag šādu 8x8 mērkaķošanos ..

Tas gan 10.novembris 2023 14:21
1 0 Atbildēt

Par katru cenu jāpierāda, ka "Podņjaļi stranu s koļen".

es 10.novembris 2023 14:27
2 0 Atbildēt

Raktuves un karjeri ir visai patālu no bezceļiem. Tur vajag tikai spēju vest daudz un uzbraukt slīpumā. Trajektorijas katru reizi vienas un tās pašas. Var mierīgi izmantot to pašu GPS vadības sistēmu, ko zemnieki traķu autopilotā. Nekas jauns, tikai savādāk nosaukts vecais!

Krotow 10.novembris 2023 15:03
1 0 Atbildēt

Piekrītu ka brauks pa iezīmētam trasēm. Pie nosacījuma ka pašu militāristi blakus neniekojas ar GPS slāpēšanu 😝

Kopumā šie man atgādina smagos no filmas "Fortress" (1992). Ja parādīsies praksē, būs jautrība kad kādi vārdā nenosaukti grupējumi tos pārprogrammēs karmagedonam pa Maskavas ielām.

WALA 10.novembris 2023 16:24
1 0 Atbildēt

"Tur kur", un "tad kad" karjerās būs ciets segums - varbūt arī varēs robotizēt "pa to pašu maršrutu braucošas kastes", kaut gan tam jau sen atpakaļ bija izgudroti vilcieni un konvejeru līnijas.

!!!! 10.novembris 2023 18:51
2 2 Atbildēt

Lietotājs “uupis” (cilvēks kurš vēlas, lai gājēji un velosipēdisti ietu bojā) ir tāda domāšana.

Kad viss iAuto bļāva, ka gājējam pirms došanās pāri gājēju pārejai ir jāpārliecinās par to, vai auto uzsācis bremzēšnu un pamanījis gājēju lietotājs “uupis” braši apgalvoja, ka to nevajag darīt, ir jāduj pāri un pofig, kas notiks, tas notiks.

Viss iAuto protestēja, ka pie auto stūres var būt arī tāds veselības problēmu nomākts cilvēks (kā lietotājs “uupis”), kuram paliek slikti un viņš netīšām nenoreaģē un uzbrauc gājējam. Viss iAuto apgalvoja, ka autovadītājiemiem ir jāskatās laicīgi, kas notiek uz gājēju pārejas. Neviens speciāli neaicina notriekt gājēju uz gājēju pārejas, vai gājēju un velosipēdisti tumsā uz ielas bez atstarojošajiem elementiem un/vai apgaismes ierīcēm. Lietotājs “uupis” savukārt saka, ka velosipēdistiem un gājējiem nav nekādu pienākumu nekur, viss esot autobraucēju atbildība un mudināja ātrāk skriet uz gājēju pārejām nemaz neskatoties, kas notiek apkārt (jo gājēju pāreja ir gājēju pāreja) un vēlams neizmantot nekādus atstarojošos elementus un/vai apgaismes ierīces dienas tumšajā laikā ne gājējiem, ne velosipēdistiem, jo CSN taču nav nekas minēts par to.

Respektīvi mēs šeit nonākam pie slēdziena, ka lietotājs “uupis” vēlas nodarīt kaitējumu gājējiem un velosipēdistiem!

Kad viss iAuto portāls saka, ka vadītājiem riteņbraucējiem un gājējiem jābūt uzmanīgiem, lietotājs “uupis” apgalvo, ka nē, jābūt uzmanīgiem tikai auto vadītājiem, un ja kāds nomirs pie auto stūres, tad vismaz uz gājēja, kapa varēs uzrakstīt “es nebiju vainīgs”…

Šiškebabs 11.novembris 2023 8:53
0 0 Atbildēt

Iespējams nav vadītāja vietas kā tas ir vai nu ir vai nav 🤣🤣🤣

rupicii 11.novembris 2023 22:09
0 0 Atbildēt

kāda jēga no tāda karjerā? uz izkraušanas vietu viņš būs jānogādā ar to evakuatoru, kas bildē?

Xxx 12.novembris 2023 14:55
0 0 Atbildēt

Kā nu būs tā būs bet žulti pietaupiet

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 5

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti