Rīgas centrā ierobežos koplietošanas skrejriteņu braukšanas ātrumu 18

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.februāris 2024 15:09

Rīgas centrā tiks ierobežots koplietošanas skrejriteņu braukšanas ātrums, paredz koplietošanas transportlīdzekļu izmantošanas saistošos noteikumu projekts, kuru akceptēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja.

Jaunie noteikumi noteiks koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu izmantošanas prasības, ātruma ierobežojuma zonas un novietošanas aizlieguma zonas pašvaldības teritorijā.

Noteikumi paredz, ka pašvaldība publicēs koplietošanas transportlīdzekļu ātruma ierobežojuma zonas un novietošanas aizlieguma zonas pašvaldības datu publiskošanas portāla "Geo Rīga" tīmekļvietnes sadaļā "Satiksme un mobilitāte".

Ātruma ierobežojuma zonā koplietošanas transportlīdzekļa ātrums nedrīkstēs pārsniegt 20 kilometrus stundā.

Saskaņā ar noteikumiem būs aizliegts novietot koplietošanas transportlīdzekli novietošanas aizlieguma zonās, izņemot kartē norādītās novietošanas vietas.

Pašlaik portālā "Geo Riga" ātruma ierobežojuma zona noteikta Vecrīgā un Rīgas centrā līdz dzelzceļa uzbērumam, kā arī Centrāltirgus un Spīķeru apkārtnē.

Savukārt lielākās koplietošanas transportlīdzekļu novietošanas aizlieguma zonas ir Rīgas centra parki, kanālmalas, daudzas Vecrīgas ielas un tilti pāri Daugavai un Rīgas pils apkārtne.

Koplietošanas transportlīdzekļu pakalpojumu sniegšanai būs atļauts izmantot tikai tādus koplietošanas transportlīdzekļus, kas aprīkoti ar tādu sistēmu, kas regulē ātrumu un novietošanu, pielāgojot to kartē norādītajām koplietošanas transportlīdzekļu ātruma ierobežojuma zonām un novietošanas aizlieguma zonām.

Koplietošanas transportlīdzekļu pakalpojumu sniedzējam būs jānodrošina transportlīdzekļu, kas novietoti stāvēšanai novietošanas aizlieguma zonā, pārvietošanu nekavējoties, bet ne vēlāk kā trīs stundu laikā pēc administratīvā akta spēkā stāšanās brīža.

Gala lēmums par saistošajiem noteikumiem jāpieņem Rīgas domes sēdē.

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
spainis 27.februāris 2024 8:37
5 0 Atbildēt

Šis ir tāds interesants aspekts. Kādā sakarā kāda biznesa intereses var prevalēt pār sabiedrisko kārtību? Ja es izdomātu pilsētā tirgot kartupeļus, es tak nevarētu samētāt maisus kur pagadās, lai cilvēkiem, kam vajag kartupeļus, ērtāk pie tiem tikt, nedomājot par pārējiem. A šitie sūdi mierīgi.

Es tomēr gribētu, lai tiem sūdiem ir ierādītas stāvvietas un ja kāds atrodas ārpus tās, tad lai evakuators savāc to sūdu un piestāda rēķinu gan pēdējam lietotājam, gan iznomātājam.

Freijers 27.februāris 2024 10:12
3 1 Atbildēt

Vello jau sen vajag ātruma ierobežojumu 15-20 km/h visur kur to ceļi var krustoties ar gājējiem !!!

Freijers 27.februāris 2024 10:14
3 2 Atbildēt

Tad, kad tādus sāks pie pakaļas munīši ņemt un ui kā vajadzētu tad citu dziesmu padziedās. Reāli gan stāvdrāžiem, gan vello vajag jau sen obligāti ieviest numurus, OCTAs un arī kontrolēt, nav divriteņu primātiem jānēsājās garām gājējiem. Sevišķi liekulīgi šis viss ir 30 km/h diršanas rezultāta no visādas pilsētas cilvēkiem (bez auto) halujiem...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti