Rīgas centrā ierobežos koplietošanas skrejriteņu braukšanas ātrumu 18

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.februāris 2024 15:09

Rīgas centrā tiks ierobežots koplietošanas skrejriteņu braukšanas ātrums, paredz koplietošanas transportlīdzekļu izmantošanas saistošos noteikumu projekts, kuru akceptēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja.

Jaunie noteikumi noteiks koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu izmantošanas prasības, ātruma ierobežojuma zonas un novietošanas aizlieguma zonas pašvaldības teritorijā.

Noteikumi paredz, ka pašvaldība publicēs koplietošanas transportlīdzekļu ātruma ierobežojuma zonas un novietošanas aizlieguma zonas pašvaldības datu publiskošanas portāla "Geo Rīga" tīmekļvietnes sadaļā "Satiksme un mobilitāte".

Ātruma ierobežojuma zonā koplietošanas transportlīdzekļa ātrums nedrīkstēs pārsniegt 20 kilometrus stundā.

Saskaņā ar noteikumiem būs aizliegts novietot koplietošanas transportlīdzekli novietošanas aizlieguma zonās, izņemot kartē norādītās novietošanas vietas.

Pašlaik portālā "Geo Riga" ātruma ierobežojuma zona noteikta Vecrīgā un Rīgas centrā līdz dzelzceļa uzbērumam, kā arī Centrāltirgus un Spīķeru apkārtnē.

Savukārt lielākās koplietošanas transportlīdzekļu novietošanas aizlieguma zonas ir Rīgas centra parki, kanālmalas, daudzas Vecrīgas ielas un tilti pāri Daugavai un Rīgas pils apkārtne.

Koplietošanas transportlīdzekļu pakalpojumu sniegšanai būs atļauts izmantot tikai tādus koplietošanas transportlīdzekļus, kas aprīkoti ar tādu sistēmu, kas regulē ātrumu un novietošanu, pielāgojot to kartē norādītajām koplietošanas transportlīdzekļu ātruma ierobežojuma zonām un novietošanas aizlieguma zonām.

Koplietošanas transportlīdzekļu pakalpojumu sniedzējam būs jānodrošina transportlīdzekļu, kas novietoti stāvēšanai novietošanas aizlieguma zonā, pārvietošanu nekavējoties, bet ne vēlāk kā trīs stundu laikā pēc administratīvā akta spēkā stāšanās brīža.

Gala lēmums par saistošajiem noteikumiem jāpieņem Rīgas domes sēdē.

 
Visi komentāri
 
0pis 26.februāris 2024 16:09
0 1 Atbildēt

Tātad, nepareizi novietots zaļais trīs stundas drīkstēs traucēt gājējiem?

spainis 27.februāris 2024 8:37
5 0 Atbildēt

Šis ir tāds interesants aspekts. Kādā sakarā kāda biznesa intereses var prevalēt pār sabiedrisko kārtību? Ja es izdomātu pilsētā tirgot kartupeļus, es tak nevarētu samētāt maisus kur pagadās, lai cilvēkiem, kam vajag kartupeļus, ērtāk pie tiem tikt, nedomājot par pārējiem. A šitie sūdi mierīgi.

Es tomēr gribētu, lai tiem sūdiem ir ierādītas stāvvietas un ja kāds atrodas ārpus tās, tad lai evakuators savāc to sūdu un piestāda rēķinu gan pēdējam lietotājam, gan iznomātājam.

sviesc 27.februāris 2024 12:46
1 0 Atbildēt

Spāņu zemē redzēju šādi: visi stāvdrāži pieslēgti ķēdēs noteiktos stāvēšanas laukumos. Paņēmi, palietoji, noliec atpakaļ kādā no sev tuvākajiem punktiem. Nenoliksi, skaitītājs neapstāsies. Rezultātā pa pilsētu nekādi publiskie stāvdrāži nemētājas. Šeitan itkā dodas pamazām šai virzienā. Kaut gan varēja tak apskatīties, kā citur lietas sakārtotas. Nebūtu jāizgudro velosipēds no jauna.

BMW 26.februāris 2024 16:33
3 1 Atbildēt

Greizirdīgie velosipēdisti nespēja pārdzīvot, ka tiem garām aizbrauc skūteri! Tagad velosipēdisti būs tie, kas lepni rullēs garām skūteristiem!

Freijers 27.februāris 2024 10:12
3 1 Atbildēt

Vello jau sen vajag ātruma ierobežojumu 15-20 km/h visur kur to ceļi var krustoties ar gājējiem !!!

Freijers 27.februāris 2024 16:39
2 0 Atbildēt

to mīnusu vello pidriķi var sev pakaļā iebāzt, kopš kura laika tie ir auto portālā iefiltrējušies !

Kārtībnieks 27.februāris 2024 17:14
2 1 Atbildēt

Tie apdalītie ar saviem ričukiem ir visur iefiltrējušies…

Velosipēdu reģistrācija, apdrošināšana un vad apliecība - abligāta!!

0pis 27.februāris 2024 20:10
1 1 Atbildēt

Kurpes, zandales, pastalas - VRN un obligāta reģistrācija! Lai var atrast ikvienu, kas nepareizi šķērso brauktuvi un traucē auto, tramvajiem un autobusiem!

650 26.februāris 2024 17:12
0 0 Atbildēt

Ārtelpas assais pr-nieks šodn neceļot klauzuli- kas mums (un ar/ko) diez tagad reāli "mērīs" to kopskrējēju ātrumu? Un kādi būs tā dēvētie Sodi/Par!?

0pis 26.februāris 2024 19:29
0 1 Atbildēt

Viš tak būs auto-tomātiski ieriktēts, ka mieriešanas zonējumā ZS nebrauks ātrāki par 20 kulimetriem/hā.

650 26.februāris 2024 21:09
1 0 Atbildēt

Nenē,tik lēti neies, mums ir Jāpārliecinās/Par!. Vai "ieriktēts" tiešām ir pareizi un/vai Zonā nav iekļuvis kāds tāds Neieriktētais.

Tāpat arī, kā "izmērīsim", ja viņš brauc Nedzīvojamajā zonā pa gājējiem paredzēto ietvi.Vai pa "manu" plūdmali, kur vasarā mauc ar privātajiem tehnikas brīnumiem uz visiem 80km/h.Kā te būs ar Nekaunības līmeni.

Un kā "mēs" noteiksim, ciki viņi (joprojām!) brauc kopā uz viena braucamā un cik/ko kurš ir izdzēris pirms brauciena. Vai viņam ir kāda gaisma/pakakaļā un cik lietišķi ira noregulēts gaismas stĀrs priekškakaļā. Jā.

anonimikis 26.februāris 2024 19:35
1 0 Atbildēt

Tas tikai uz koplietošanas atttiecas. Ar savu personisko varēs atvilkt tāpat, tik tie lēnie zaļie pa kājām maisīties

msh 26.februāris 2024 19:42
1 2 Atbildēt

Nevarēs - personiskajam būs jābūt reģistrētam, bet tie, kurus drīkst reģistrēt, uz vilkšanu nebūs spējīgi. Ja vien, protams, tev +5 km/h starpība nav "atvilkšana"

anonimikis 26.februāris 2024 20:01
2 1 Atbildēt

Tu lohs vai izliecies? Uz numuru salīdzināšanu un softa versijas pārbaudi neviens tos vest neprasa. Ja ražotāja lapā būs norādīts, ka modelim max ātrums 25, tad tādu arī piereģistrēs. Tas nekas, ka lielai daļai jau lietotāja instrukcijā ir aprakstīts, kā šo ierobežojumu atslēgt.

Freijers 27.februāris 2024 10:14
3 2 Atbildēt

Tad, kad tādus sāks pie pakaļas munīši ņemt un ui kā vajadzētu tad citu dziesmu padziedās. Reāli gan stāvdrāžiem, gan vello vajag jau sen obligāti ieviest numurus, OCTAs un arī kontrolēt, nav divriteņu primātiem jānēsājās garām gājējiem. Sevišķi liekulīgi šis viss ir 30 km/h diršanas rezultāta no visādas pilsētas cilvēkiem (bez auto) halujiem...

Krotow 26.februāris 2024 20:51
1 1 Atbildēt

Sausais atlikums - braukt pa centru ar skūteri dēļ laika apmaksas tagad būs bezjēdzīgi. Jo pasākums būs nejēdzīgi lēns taču dārgs. Labāk būtu sataisījuši velojoslas pa kurām ar skūteriem var braukt ar tiem pašiem 25 kmh.

0pis 26.februāris 2024 21:16
0 2 Atbildēt

Steidzīgajiem būs jāiet uz brauktuves. Kosties ar auto.

sviesc 29.februāris 2024 12:14
0 0 Atbildēt

www.evz.de/en/reisen-ver...in-europe.html

Te smuki saliktas 30 eu valstis. ko drīkst nedrīks ar e-scooter.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

ASV plosās tornado; "vētru mednieki" tiem seko (+ VIDEO) 3

Neraugoties uz policijas brīdinājumiem, cilvēki, kas sevi dēvē par Storm Chaser (vētru mednieki) izmanto automašīnas, lai postošajai dabas stihijai nonāktu pēc iespējas tuvāk. Lasīt vairāk

 

Degvielas cenas: Dīzelis 1.647 un 95 benzīns 1.697 EUR - 26.04.2024 (+ VIDEO) 8

Latvija apsteidz Spāniju... ar degvielas cenām. Būtu jauki, ja tas notiktu arī ekonomikā, taču atliek tikai paskatīties, kaut vai uz mūsu ceļiem, lai saprastu, kur esam. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 4

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti