CSDD ar slēpto kameru uzņemtajā video konstatē, ka Rīgā 37% gājēji pāreju šķērso pie aizliedzošā signāla (+VIDEO) 11

 
Nozare.lv | 21.decembris 2017 16:23

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) ar slēpto kameru uzņemtajā video konstatēts, ka Rīgā gājēju pārejas pie zaļā signāla šķērsojuši 63% gājēju, kamēr 37% atļaujošo signālu nesagaidīja, aģentūru LETA informēja CSDD.

Šogad ceļu satiksmes negadījumos cietušo skaits, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir audzis, turklāt 35% no šogad bojā gājušajiem ir gājēji. Oktobrī un novembrī ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši 23, bet ievainoti 402 cilvēki. Kaut gan, salīdzinot ar šo pašu laiku pērn, bojā gājušo skaits ir samazinājies, ceļu satiksmes negadījumos ievainoto skaits ir ievērojami pieaudzis.

Lai arī pierasts uzskatīt, ka negadījumos visbiežāk vainojams nepareizi izvēlēts braukšanas ātrums vai braukšana reibumā, tomēr viens no iemesliem ir arī steiga un neuzmanība uz ceļa, kas izraisa negadījumus.

CSDD aicina nākamās divās nedēļās gan autobraucējus, gan kājāmgājējus svētku steigā pievērst lielāku uzmanību arī ceļu satiksmei, lai svētku gaidīšanas laiks nebūtu nepatīkamiem notikumiem aizēnots.

Steigu apliecina arī ar slēpto kameru izveidotais video materiāls kampaņā "Redzi!-Paredzi!". Video uzņemšanas laikā dažādos diennakts laikos un dažādās dienās Rīgas gājēju pārejas pie zaļā signāla šķērsoja 63% gājēju, kamēr 37% atļaujošo signālu nesagaidīja.

CSDD aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem lielveikalu, svētku tirdziņu un citu sabiedrisku vietu tuvumā, bet gājējiem būt disciplinētākiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
core 22.decembris 2017 9:48
4 1 Atbildēt

Un gribi teikt ka maz ir tādi, kas pie sarkanā iet pāri arī citos krustos? Vismaz man regulāri sanāk bremzēt dēļ gājējiem, kas pie sarkanā iet pāri. Un kāda starpība, stulbs vai nestulbs krusts, tad varbūt ar mašīnu arī stulbos krustos nestāvam pie sarkanā? Manuprāt tā ir pastulba cilvēka uzvedība.

Ar nepacietību gaidu, kad policija sāks pastiprināti kontrolēt gājējus, un uzliks palielākus sodus, ja savādāk nesaprot.

satiksmes organizācijas dziļi slēptais iespaids uz apspiesto ego 22.decembris 2017 12:34
3 0 Atbildēt

Protams,visi citi vainīgi,ka slāj pie sarkanā,tā uzspļaujot pārējiem satiksmes dalībniekiem.Ņem sava poņjatijas,un rullē pa Pleskavas bāni ...

evolūcija 22.decembris 2017 12:46
2 0 Atbildēt

Noteikumus (likumu) neievērojošs gājējs,noteikumus pārkāpjošs velobraucējs,noteikumus pārkāpjošs autobraucējs.Nu,beidzot,to autobraucēju var sodīt,jo var noķert un šim nu ir ko zaudēt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti