Latgalē pieciem tiltiem atjaunos dzelzsbetona konstrukcijas 1

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 4.aprīlis 2024 16:33

Latgalē pieciem tiltiem atjaunos konstruktīvos elementus, lai savlaicīgi novērstu ekspluatācijas laikā radušos defektus un palielinātu tilta kalpošanas laiku, aģentūru LETA informēja "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

LVC norāda, ka šonedēļ sākti darbi Ludzas novadā, kur atjaunos tiltu pār Istras upi uz vietējā autoceļa Lauderi-Vecslabada-Šķaune (V545), kā arī Rēzeknes novadā uz autoceļa Varakļāni-Nagļi-Žogoti (V592), kur uzlabojumus veiks tiltam pār Rēzeknes upi. Darbus plānots pabeigt līdz jūnija beigām.

Būvdarbu laikā pāri abiem tiltiem būs nodrošināta autotransporta un gājēju satiksme, bet būs jārēķinās ar ierobežojumiem, atzīmē LVC.

Uz tilta pār Istru braukšanas ātruma ierobežojums būs 40 kilometri stundā, platuma ierobežojums būs trīs metri, savukārt uz tilta pār Rēzeknes upi satiksmi organizēs pa vienu joslu ar pagaidu luksoforu un ātruma ierobežojums būs 30 kilometri stundā, bet platuma - trīs metri.

Maija otrajā pusē darbus sāks arī uz tilta pār Rēzeknes upi uz valsts galvenā autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (A12), kur paredzēts atjaunot bojātās barjeras, remontēt brauktuves konstrukcijas betona virsmu un deformācijas šuves.

Tāpat vēl diviem tiltiem Latgalē atjaunos margas un barjeras, kas bojātas ceļu satiksmes negadījumos - ietves margas uz tilta pār Dubnu uz autoceļa Līksna-Kalupe-Vecvārkava-Rožupe (V678) un tilta pār Vārnieni drošības barjeras uz reģionālā autoceļa Balvi-Kapūne (P47).

Būvdarbus veic SIA "Rīgas tilti" par 492 720 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), bet būvuzraudzību nodrošina SIA "Būvju profesionālā uzraudzība".

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Rīgas tilti" 2022.gadā strādāja ar 15,506 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 33% vairāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums guva 305 401 eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš. Finanšu dati par 2023.gadu vēl nav publiskoti.

Kompānija "Rīgas tilti" reģistrēta 1991.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,505 miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Albins Jasaitis (29,73%), Mārtiņš Sproģis (26,55%), Tomass Klauss Hugo Oto Ulička (21,86%) un Matiass Ernsts Ulička (21,86%).

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. LVC pārvalda vairāk nekā 20 000 kilometru valsts autoceļu.
 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 4.aprīlis 2024 19:04
1 0 Atbildēt

Savulaicīgi muahahaha...vispirms noved līdz avārijas stāvoklim, uzliek zīmes un tad savulaicīgi novērš...mjā

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Kā apdzīt, ja nevar apdzīt? (+ VIDEO) 3

Viens no kravas auto vadītājiem vairāku kilometru garumā cenšas apdzīt priekšā braucošo kravinieku, taču tas izdodas vien pēdējā epizodē gandrīz izraisot sadursmi ar vieglo automobili. Lasīt vairāk

 

Motoreļļas izvēle vecākiem dzinējiem: vai biezāka būs labāka? 3

Vai esi dzirdējis gadījumus, kad autovadītāji paši vai mehāniķi pēc saviem ieskatiem nolemj nomainīt ierasto motoreļļu uz “biezāku”? Saskaņā ar senām teorijām un dažu mehāniķu nelokāmo pārliecību šāds solis paildzina dzinēja kalpošanas laiku, turklāt mazina motoreļļas patēriņu automašīnām, kuru nobraukums pārsniedz 100 000 km. Lasīt vairāk

 

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 2

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 2

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti