Valsts policija Talsos aptur pārgalvīgu transportlīdzekļa vadītāju (+ video) 12

 
Valsts Policija | 1.augusts 2017 16:50

31.jūlijā ap plkst. 00:18 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas darbinieki Talsos pamanīja transportlīdzekli, kurš pārvietojas nepārliecinoši. Valsts policijas amatpersonas nolēma šo transportlīdzekli apturēt, ieslēdzot dienesta transportlīdzeklim bākugunis un speciālas skaņas signālus, taču priekšā braucošās automašīnas “Audi A6” vadītājs uzsāka bēgšanu. Policijas amatpersonas vairākkārt caur dienesta transportlīdzekļa skaļruni mutiski deva rīkojumu apturēt transportlīdzekli “Audi A6”, taču tās vadītājs nepakļāvās šīm prasībām.

Braucot pa Saules ielu virzienā uz Māla ielu, pēkšņi automašīnas vadītājs strauji bremzēja un, netiekot galā ar transportlīdzekļa vadību, nobrauca no ceļa, iebraucot dzīvžogā un metāla žogā. Īsi pēc sadursmes vīrietis izkāpa no transportlīdzekļa un uzsāka bēgšanu, taču tika aizturēts. Pēc pārbaudes konstatēts, ka transportlīdzekļa vadītājam, 1993.gadā dzimušam vīrietim, nav līdzi vadītāja apliecības un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība. Tāpat vīrietis vadīja transportlīdzekli, būdams 1,95 promiļu reibumā.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Tāpat arī par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Valsts policija atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā.

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bils 1.augusts 2017 17:17
11 0 Atbildēt

Rally Talsi pilsētas dopu gribēja pierakstīt! ;)

viencexperc 1.augusts 2017 17:57
9 3 Atbildēt

nekad nevarēju saprast šito: " ... atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.."

Ko dod tā atņemšana, ja cilvēks tāpat turpina braukt. Vajadzētu veikt pētījumu. es varu saderēt ( cik man zināms), ka 80 procenti turpina braukt bez tiesībām, turklāt dzērumā.

Es šo punktu pamainītu pret reālu cietumsodu uz reāliem pāris gadiem. Piemēram, virs 1.5 promilēm - 1.5 gadi. 2 promiles - 2 gadi.

martinslusis 1.augusts 2017 17:02
8 0 Atbildēt

Tieši kur viņš plānoja aizmukt ar tādu ātrumu? :D

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 4

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti