Nedēļas laikā Kurzemē 134 automašīnām konstatēts neatbilstošs riepu protektoru dziļums 4

 

Foto: Ekrānšāviņš no Facebook.com

Nozare.lv | 22.janvāris 2018 15:11

Nedēļas laikā Kurzemē 134 automašīnām konstatēts neatbilstošs riepu protektoru dziļums, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Madara Šeršņova.

Pagājušajā nedēļā patruļpolicija pievērsa pastiprinātu uzmanību riepu protektora dziļumam. Nedēļas laikā Kurzemes reģionā pārbaudīti 2827 transportlīdzekļi ar masu līdz 3,5 tonnām, bet administratīvo pārkāpumu protokoli noformēti 134 gadījumos.

Liepājas pusē konstatēts mazākais riepu protektora dziļums - tikai 0,79 milimetri, bet kādā gadījumā Talsu pusē konstatēti 1,49 milimetri.

Apkopojot rezultātus, VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Mareks Vītols secina, ka daļa transportlīdzekļu vadītāji joprojām vieglprātīgi izturas pret nepieciešamību sekot līdzi sava transportlīdzekļa riepu stāvoklim uzskatot, ka viņu vadīšanas prasmes spēj kompensēt šo trūkumu. "Iespējams, ka pie vainas ir arī materiālais stāvoklis, taču šai nu nevajadzētu būt tai lietai, uz ko vajadzētu taupīt," uzsvēra Vītols. Sods par šāda veida pārkāpumu ir, sākot ar brīdinājumu, un 15 līdz 55 eiro. Par braukšanu bez ziemas riepām - 30 eiro. "Kārtējo reizi jāatgādina, ka remonta izdevumi, kas radušies ceļu satiksmes negadījumu rezultātā, kam viens no faktoriem visdrīzāk būs šo riepu stāvoklis, būs lielāki, nekā budžeta līmeņa riepu iegāde. Papildus tam varu minēt, ka arī apdrošināšanas kompānijas pievērš lielu uzmanību ceļu satiksmes negadījumos iesaistīto transportlīdzekļu riepu stāvoklim, kā rezultātā par remontu var nākties maksāt pašam," sacīja Vītols.

2017.gadā visā Kurzemē par to, ka transportlīdzeklis nav aprīkots ar riepām, kas paredzētas ziemas apstākļiem, vai riepas protektora dziļums nav atbilstošs, tika noformēti 128 administratīvo pārkāpumu protokoli, no tiem 58 - Liepājas iecirkņa apkalpojamajā teritorijā. 2017.gada janvārī Kurzemē par šāda veida pārkāpumiem tika noformēti aptuveni 15 administratīvā pārkāpuma protokoli.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 22.janvāris 2018 15:31
11 4 Atbildēt

Papildus naudas sodam vajadzēja anulēt tehnisko apskati.

vietējais 22.janvāris 2018 15:43
8 6 Atbildēt

Jā,jā un tiem,kuri pārkāpj max. brauksanas ātrumu - anulēt vadītāja apliecību uz pāris gadiem!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti