Drons palīdz pieķert - Valsts policija Juglā konstatē 13 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus 20

 
Valsts Policija | 19.februāris 2024 13:12

Valsts policijas Tehniskā atbalsta vadības nodaļas darbinieki aizvadītajā ceturtdienā, 15. februārī, uzraudzīja ceļu satiksmes drošību, izmantojot bezpilota lidaparātu. Satiksmes uzraudzība ar dronu tika veikta Rīgā, Juglas mikrorajonā, kur neilgā laika posmā kopā fiksēti 13 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi.

15. februāra rītā Valsts policijas darbinieki uzraudzīja satiksmes drošību un vispārējo ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu Rīgā, Brīvības ielas krustojumā, kur kopumā fiksēja 13 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus. No kuriem desmit autovadītāji brauca agresīvi – ignorējot citu ceļu satiksmes dalībnieku intereses un radot traucējumus vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai, veica labā pagrieziena manevru no joslas, kas paredzēta braukšanai taisni vai pa kreisi.

Fiksētie autovadītāji tika apturēti un saukti pie administratīvās atbildības par agresīvu braukšanu. Atgādinām, ka par agresīvu braukšanu transportlīdzekļa vadītājam paredzēts naudas sods no 70 līdz 280 eiro un seši soda punkti. Tāpat policijas darbinieki fiksēja divus autovadītājus, kuri šķērsoja krustojumu brīdī, kad luksoforā dega sarkanais aizliedzošais gaismas signāls. Arī šie ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēji tika apturēti un saukti pie administratīvās atbildības – par braukšanu, ja luksoforā deg aizliedzošais signāls piemēro naudas sodu no sešām līdz divdesmit astoņām naudas soda vienībām, kas ir no 30 līdz 140 eiro.

Savukārt vienam autovadītājam transportlīdzeklī policija konstatēja antiradaru, kas tika izņemts un autovadītājs saukts pie administratīvās atbildības par braukšanu ar transportlīdzekli, kas aprīkots ar ierīci (antiradaru u. tml.), kura var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus šo mērierīču darbībā, un par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 55 eiro apmērā. Lai autobraucēji neapdraudētu sevi un apkārtējos satiksmes dalībniekus ar bīstamu manevru veikšanu, Valsts policija ceļu satiksmes kontrolei visā valsts teritorijā periodiski izmanto dronus, uzsvaru liekot gan uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, gan ceļa zīmju ievērošanu.

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Damn 19.februāris 2024 14:27
12 2 Atbildēt

Apzināts pārkāpums, lai apbrauktu rindu, kas gaida labo pagriezienu. Šie "nezinīši" jādrāž pēc pilnas programmas.

0pis 19.februāris 2024 13:51
9 2 Atbildēt

Noskatoties video, kļūst saprotams ka 99% vadītāju kas pārkāpa, pat nesaprot ka un ko viņi pārkāpj. Viņi tupo brauc - ja ir ceļš, pa to var braukt, ja ir krustojums tad parādi signālu un griez kur vajag.

Tās ir sekas noziedzīgajai autoskolu programmai, kas ražo ekrānu čamdītājus, kas paļaujās uz asistentiem, vāzēm u.c. kruķiem, bet paši viņi tā arī nav iemācīti redzēt ceļu, zīmes un novērtēt situāciju. Un kad satiekās divi šādi uz čuju braucēji, avārija ir nevis izņēmums, bet drīzāk likumsakarība.

650 19.februāris 2024 15:53
6 4 Atbildēt

Kapc nedrīkst? Ko tie kreizāsjoslas palabigriezēji nodarīja vispārējajai Drošībai? Kurš diez dablOjēbs to tur šhitā te izporjektēja? Lai tur mūždien tā rinda stāvētu, kamēr pa to vienu joslu tie pusaizmigušie āksti izsūksies? 

Tie lohi nevar autobusu vai kādu lielāku auto kulturāli palaist, ja tas nespēj labajā joslā ietrāpīt? Parastā aplī kad iebrauc no kreizās joslas, gadījumā tieši šāds princips nav jāievēro?

Tas pats, kas Ulmaņja lohgatvē uz/centru,kur krietnu puskilometru pirms OjāraV ir plata iela, uz kuras kāds kretīnists sastrīpojis labējo joslu un tāpēc pacietīgie lohi stāv rindā un kūrpina savas trubas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 8

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti