Valsts policija Kuldīgā ar drona palīdzību veic satiksmes uzraudzību (+ VIDEO) 10

 
LTV Ziņu dienests | 29.februāris 2024 16:17

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas februāra sākumā uzraudzīja ceļu satiksmes drošību, izmantojot bezpilota lidaparātu jeb dronu. Satiksmes uzraudzība ar dronu veikta Kuldīgā un kopumā fiksēti 11 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu.

Februāra sākumā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas, izmantojot dronu, uzraudzīja satiksmes drošību un vispārējo ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu Kuldīgā, Kuldīgas apvedceļa krustojumā, kur trīs stundu laikā likumsargi fiksēja 10 autovadītājus, kuri, neievērojot ceļa zīmes Nr. 207.

"Neapstājoties tālāk braukt aizliegts", iebrauca krustojumā, turpinot ceļu. Fiksētos autovadītājus Ziemeļkurzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas apturēja turpat, netālu un transportlīdzekļu vadītāji saukti pie atbildības par ceļa zīmes neievērošanu.

Tāpat pārbaudes laikā konstatēts, ka viens no transportlīdzekļu vadītājiem pārvietojies ar automašīnu, kurai noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, par ko arī uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Saskaņā ar ceļu satiksmes likumu, par tās prasības neizpildīšanu, kura noteikta ar 207. ceļa zīmi (par transportlīdzekļa neapturēšanu), piemēro naudas sodu velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam 10 eiro apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam — 30 eiro apmērā.

Lai autobraucēji neapdraudētu sevi un apkārtējos satiksmes dalībniekus, Valsts policija ceļu satiksmes kontrolei periodiski izmanto dronus, uzsvaru liekot gan uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, gan ceļa zīmju ievērošanu.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Os 29.februāris 2024 22:40
6 9 Atbildēt

Cmon, varbūt vēl pie tās zīmes izkāpt ārā, nokrist uz ceļiem un piecreiz pārmest krustu?

Būtu labāk ķēruši joslu pārkāpējus, tos, kas velkas vai traucē citiem braukt. Aaa! Tas neskaitas sods!

Banānu republikā dzīvojam! Atradušies par ko lepoties!

uupis 1.marts 2024 12:44
4 0 Atbildēt

Izlasi kas jādara pie šīs zīmes!

Ja Satiksmes noteikumos būs rakstīts ka jākrīt ceļos tad arī kritīsi, bet kamēr ir tikai jāapstājas, tad arī tas ir jāizpilda!

Banāni ir tavā galvā ja tev STOP zīme nozīmē kaut ko citu tavos sētas noteikumos!

nja 1.marts 2024 12:57
3 1 Atbildēt

Tā sākas nihilisms, neievērošu stop zīmes, tad vēl kaut ko un tad jau vispār, visiem man ir jādod ceļš, es esmu KARALIS!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti