LAF Folkreiss gatavojas debijai Latgalē

 
9.jūnijs 2010 14:34

LAF Folkreiss šo sestdien 12. jūnijā pl. 11:00 Jēkabpilī, Pilskalnu trasē aizvadīs centrālā seriāla – Vasaras kausa – otro posmu. Šī būs pirmā reize, kad folkreiss dosies Latgales virzienā.

<250>Līdz ar to tautas autosporta veids, kas pēc pusotras nedēļas svinēs gada jubileju kopš pirmās sacīkstes, apzinājis visus Latvijas reģionus.

Jēkabpilī tiks aizvadīts Vasaras kausa otrais posms un Latgales reģiona kausa pirmā sacensība. Uz starta pulcēsies gandrīz visi labākie šā brīža folkreisa braucēji, to skaitā pirmā Vasaras kausa posma uzvarētājs, Ziemas kausa ieguvējs jelgavnieks Artūrs Bāriņš, kā arī viņa sīvākie konkurenti Jānis Nikels (Strenči, Folkreisa Fabrika), Artūrs Vecgailis (Rauna, Raunas Bruģakmens), Mārtiņš Lapsa (Katlakalns, Raunas Bruģakmens) un citi.

Atgādinām, ka Vasaras kauss ir folkreisa centrālais, jeb visas Latvijas seriāls, kura uzdevums ir noteikt Latvijas labāko folkreisa braucēju. Seriāls notiek piecos posmos – aizvadīta sacīkste Smiltenē, kam sekos posmi Jēkabpilī, Skrundā, Bauskā un Ropažos. Paralēli lielā seriāla cīņām notiek arī reģionu kausa izcīņas: Vidzemes kausā aizvadīti divi posmi, Kurzemes kausā – viens, Jēkabpilī sāksies punktu skaitīšana Latgales kausam, bet 20. jūnijā Bauskā notiks Zemgales kausa pirmais posms. Šāds sacensību formāts ir pievilcīgs sportistiem, jo, nevēloties apmeklēt ģeogrāfiski tālākos Vasaras kausa posmus dalībnieks var koncentrēties uz rezultātu savā reģionā.



Vasaras kausa pirmajā posmā Smiltenē uzvaru guva Bāriņš, aiz sevis atstājot valmierieti Robertu Plūmi un Mārtiņu Lapsu. Komandu vērtējumā vadībā atrodas Raunas Bruģakmens, bet Junioru ieskaitē līderpozīcijā Evija Vītola.

{page}
Folkreisa Vidzemes kausā aizvadīti divi posmi. Pēc otrās vietas Smiltenē uzvaru Brenguļos guva folkreisa debitants Roberts Plūme, nonākot Vidzemes kausa kopvērtējuma vadībā. Viņam seko titulētais cēsinieks Agris Upītis un vēl viens debitants Raivis Riekstiņš no Turkalnes. Folkreisa Kurzemes kausā pirmajā posmā uzvaru guva saldenieks Uldis Andersons, aiz sevis atstājot vecpiliešus Sandi Džeriņu un Aldi Zvirbuli.



LAF Folkreiss debiju piedzīvoja 2009. gada 21. jūnijā Ropažos. Toreiz uz starta stājās pirmās četras folkreisa automašīnas, bet uzvaru guva Jevgēnijs Bergs. Kopš tā laika aizvadītas jau 17 dažāda statusa sacensības, kuru laikā uz starta stājušies 56 dalībnieki. Uzvaras guvuši deviņi dažādi braucēji – pieci panākumi Bāriņam, trīs – Jurim Sirko, pa divām uzvarām Artūram Vecgailim un Jevgēnijam Bergam, pa vienai – Jānim Nikelam, Uldim Andersonam, Edgaram Vītolam, Andrim Melngāršam un Robertam Plūmem.

Folkreiss ir zemu izmaksu sporta veids, kur izmaksas automašīnu sagatavošanā tiek kontrolētas ar nosacījumu – sacensību dienā jebkuru automašīnu jebkura pilngadīga persona var iegādāties par fiksēto samaksu 950 eiro, savukārt mašīnas īpašnieks nedrīkst no darījuma atteikties. Mašīnu sagatavošana ir finansiāli lēta – ideja paredz, ka folkreisā startē standarta automašīnas ar noteiktām minimālām, taču maksimāli efektīvām drošības prasībām. Vairāk par šo sporta veidu – dokumentus, nolikumus, kalendārus un rezultātus – atradīsiet www.autocross.lv.

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti