Vasaras vidū Rīgu dimdinās pasaules ātrākie rallija spēkrati.

 

Foto: Jānis Grīnhofs

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 5.aprīlis 2024 23:05

Kā jau zināms, šovasar Latvija uzņems pasaules rallija čempionātu. Šajā piektdienā Motormuzejā tika aizvadīta pasaules rallija čempionāta Latvijas posma preses konference. Šodienas pasākums tika veltīts WRC rallija norisēm tieši galvaspilsētā.

Vasaras vidū Latvijā norisināsies līdz šim nozīmīgākais autosporta pasākums. Pie ši pasākuma veiksmīgas norises jau ilgu laiku cītīgi strādā galvenais organizators Raimonds Strokš ar savu komandu. Pēc Raimonda teiktā visas formalitātes ir sakārtotas, saskaņojumi saņemti, viss ir izplānots un turpmākā rīcība skaidra. Ar aprīļa mēnesi komanda ķērusies pie visu plānu īstenošanas.

Pēc Strokša teiktā ir skaidrs, ka pasākums būs gana iespaidīgs. Rallijs aptvers piecas pašvaldības: Rīgu, Tukumu, Talsus, Kuldīgu un Liepāju. Šoreiz runa būs tieši par norisēm Rīgā. Rīga ir izvēlēta par rallija starta vietu ar dažādiem ievadpasākumiem. Ja pats rallijs startēs 18.jūlijā, tad pirmās aktivitātes faniem jau norisināsies 11.jūlijā. Rīdzinieki un rallija skatītāji tiks iepazīstināti ar Latvijas ekipāžām šajā WRC posmā un iespējams ar kādu konkurentu ekipāžām. Būs parāde pie Melngalvju nama, improvizēts ātrumposma starts(lai mazliet "uzsistu asinis") un brauciens pār Akmens tiltam uz AB dambi.

18.jūlijā paredzēta oficiālā rallija atklāšana Rātslaukumā un brauciens pa Kaļķa ielu līdz Brīvības piemineklim. Pie Brīvības pieminekļa notiks fotogrāfēšanās un dalibnieku komandu "atrādīšanās", bet tālāk policijas eskorta pavadībā rallija dalībnieki dosies uz Biķernieku sporta kompleksu, kur tiks dots starts pirmajam rallija ātrumposmam. Organizators uzsvēra, ka vērienīgās aktivitātes galvaspilsētā, kuras saistītas arī ar dažādiem satiksmes ierobežojumiem, nebūtu iespējamas bez plašā pašvaldības atbalsta.

Tātad pirmais "dops" norisināsies Biķernieku trases līkločos, bet pareizāk laikam būtu teikt Biķernieku kompleksa līkločos. Ātrumposms vīsies gan pa bijušo motobola laukumu, gan rallikrosa trasi, gan motošosejas trasi. Viennozīmīgi pati interesantākā vieta kā skatītājiem, tā braucējiem būs slavenais "raganas katls". Savukārt "slinkākie" skatītāji varēs iekārtoties tribīnēs pie "elkoņa", spidveja stadionā un pret drifta trases līkumiem. Organizators uzskata ka tribīnes būs gatavas uzņemt ap 10000 gribētāju. Ātrumposms sāksies 20.05 pēc vietējā laika. Pirmā ātrumposma garums būs divi apļi organizatora izveidotajā trasē. Tātad katra ekipāža skatītājiem būs redzama divas reizes. Pēc ātrumposma dalībnieki dosies uz slēgto parku, lai nākošajā rītā dotos uz Kurzemes grunts ātruposmiem.   

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā apdzīt, ja nevar apdzīt? (+ VIDEO) 4

Viens no kravas auto vadītājiem vairāku kilometru garumā cenšas apdzīt priekšā braucošo kravinieku, taču tas izdodas vien pēdējā epizodē gandrīz izraisot sadursmi ar vieglo automobili. Lasīt vairāk

 

Motoreļļas izvēle vecākiem dzinējiem: vai biezāka būs labāka? 4

Vai esi dzirdējis gadījumus, kad autovadītāji paši vai mehāniķi pēc saviem ieskatiem nolemj nomainīt ierasto motoreļļu uz “biezāku”? Saskaņā ar senām teorijām un dažu mehāniķu nelokāmo pārliecību šāds solis paildzina dzinēja kalpošanas laiku, turklāt mazina motoreļļas patēriņu automašīnām, kuru nobraukums pārsniedz 100 000 km. Lasīt vairāk

 

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 2

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 2

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti