Sportisti rallija Sarma 2024 atklāšanā slavē ātrumposmus

 

Foto: Dace Janova

Ģirts Avotiņš | 10.februāris 2024 10:18

Piektdienas, 9. februāra vakarā svinīgi tika atklāts tradicionālais ziemas rallijs Sarma 2024. Sacensībās, kas norisināsies 10. februārī, piedalīsies piecdesmit astoņas ekipāžas no astoņām pasaules valstīm.

Un sportistiem būs divreiz jāveic trīs ātrumposmi, kas kopumā sastādīs vairāk nekā deviņdesmit kilometrus. Pirms rallija atklāšanas lūdzām vairākiem sportistiem raksturot rallija ātrumposmus, ar kuriem tie iepazinās pirms atklāšanas.

Egons Kaurs: "Viss izskatās tiešām lieliski, jo ziema ir atgriezusies – mīnusi un sniegs. Ļoti labi apstākļi, lai šeit aizvadītu ziemas ralliju. Vienmēr mēs varam vēlēties vēl vairāk sniegu un ledu, bet mums noteikti pietiks. Otrajā aplī šur tur parādīsies grants, bet es domāju, ka tas ir pilnīgi normāli."

Emīls Blūms: "Ir ļoti forši, ka Sniedzāna kungs atkal ir sarunājis ar Māti Dabu perfektus ziemas apstākļus. Tie seši ātrumposmi būs ļoti prasīgi no ekipāžas, jo par katru metru būs jācīnās un nav īsti vietas kur ievilkt elpu. Tā kā gaidām ļoti spraigas sacensības."

Kalvis Blūms: "Kapitāli! Fantastisks segums! Es esmu pārsteigts par otro ātrumposmu. Es nezināju, ka Latvijā ir tik ļoti interesantas konfigurācijas ceļi. Viss rallijs ir superīgs, bet otrais ātrumposms ir pārsteigums."

Jānis Vorobjovs: "Īsti ziemīgi un skaisti ātrumposmi. Ļoti, ļoti mīlīgi. Un valnīši ir izveidoti tieši tādi, lai atspiestos. Riktīgi forša braukšana būs. Ātrumposmi ir gan ļoti ātri, gan ļoti tehniski un ar odziņu. Ļoti gaidīju kaut ko tādu. Sniedzāniem ir ļoti interesanta pieeja, viņi trasi ir izveidojuši tā kā priekš klasiskās piedziņas automašīnu braucējiem – ātri, dinamiski, nav ļoti piņķerīgi bet ir arī vietas, kur aizāķēties un palikt. Trase vienkārši fantastiska un forša."

Elvis Hermanis: "Ir ziema! Tieši tāda ziema, kāda man viņa patīk. Ir piebraukts ledus, mazs sniedziņš, normāli valnīši un, ja vēl saulīte uzspīdētu un būtu skaidra debess, tad neko labāku nevarētu vēlēties."

Matīss Mežaks: "Perfekti! Perfekti! Es nezinu ko Sniedzāns dara ar tiem laikapstākļiem, bet neviens tam neticēja, bet ir! Rīt baudīsim."

Edijs Bergmanis: "Lieliski! Galvenais, lai pa nakti neuzsnieg sniegs. Šobrīd viss ir lieliski, sarežģīti, ātri – ļoti skaisti!"

Sakari Verimā: "Mums mājās tā pat nebija ko darīt. Un jebkurš rallijs ir labāks nekā sēdēt mājās. Mēs uzzinājām par Baltijas jūras rallija čempionātu un nolēmām tajā piedalīties, jo dažos piedalījāmies deviņdesmitajos gados. Padomājām, kāpēc gan ne?! Mums šie ātrumposmi liekas ļoti vienkārši un ļoti ātri. Tas ir kaut kas krietni savādāk kā Somijā. Šeit ceļi ir daudz taisnāki. Tas nav labi mūsu automašīnai, jo viņai ir mazāks motors un nav tāda jauda. Bet mēs esam te, lai izbaudītu ralliju."

Rallijs Sarma 2024 tika atklāts 9. februāra vēlā pēcpusdienā Gulbenes centrā, un sacensības ir paredzētas 10. februārī. Plašāku informāciju par sacensību norisi un ar dalībnieku sarakstu ir iespējams iepazīties Latvijas rallija čempionāta mājas lapā autorally.lv. Biļetes uz ralliju Sarma 2024 iespējams iegādāties biļešu tirdzniecības platformā eKase.lv.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti