Ar ralliju Sarma atklāts 2024. gada Baltijas Jūras Rallija Čempionāts

 

Foto: Latvija Rallija Čempionāts

Ģirts Avotinš | 14.februāris 2024 15:20

Februāra otrajā nedēļas nogalē tika atklāta Baltijas jūras rallija čempionāta 2024. gada sezona. Atklāšana bija uzticēta vienam no vecākajiem regulāri notiekošajiem rallijiem Latvijā – tradicionālajam ziemas rallijam Sarma 2024. Šajā rallijā Baltijas jūras čempionāta ieskaitē startēja 46 rallija ekipāžas no astoņām valstīm. Nav pārsteigums, ka nāciju kausa ieskaitē šajā posmā uzvaru izcīnīja Latvija, jo šis rallijs vienlaikus bija Latvijas rallija čempionāta posms.

1. klasē īpaša cīņa izpalika, jo no diviem dalībnieku ekipāžām pārliecinoši ātrākā bija turku Kerem Kazac / Ali Emre Yilmaz ekipāža ar Ford Fiesta Rally2, kas apsteidza ukraiņu dāmu ekipāžu Nadiia Soboleva / Tetyana Kravtsova, kuras ļoti daudz laika zaudēja, iesprūstot kupenā, otrajā ātrumposmā.

2. klasē pēc līderu, poļu Tymoteusz Abramowski / Sebastian Wach izstāšanās cīņu par uzvaru pārņēma divas igauņu ekipāžas Kristjan Kajakas / Ari Tiukkanen un Esmar-Arnold Unt / Raiko Lille abas ar Ford Fiesta Rally3 rallija automašīnām. Kristjan Kajakas līdz rallija vidum bija jaunais klases līderis, bet vēlāk šo pozīciju zaudēja un līdz rallija finišam vairs to nespēja atgūt, zaudējot 14,2 sekundes Esmar-Arnold Unt. Trešajā vietā ierindojās Latvijas ekipāža Ilja Zakmans / Estere Zakmane.

Rallija Sarma viltīgās kupenas izjauca aizraujošu cīņu 3. klasē – pirmajā ātrumposmā vairāk kā minūti zaudēja apvienotā turku un latviešu ekipāža Can Alakoc / Andris Mālnieks (Renault Clio Rally4), ko nespēja atgūt līdz rallija finišam, lai arī uzrādīja līdzīgus ātrumposmu rezultātus līderiem. Attiecīgi uzvaru rallijā izcīnīja ar Latvijas licenci startējošais, četrpadsmit gadīgais soms Isak Hatanmaa ar savu stūrmani Juho Koski-Lammi un Peugeot 208 Rally4.  Goda pjedestāla trešo pakāpienu izdevās sasniegt lietuviešiem Mantas Bartkuvenas / Ugnius Vainevicius (Ford Fiesta Rally4).

Sīvākā cīņa bija vērojama 4. klasē, kuras dalībnieki arī cīnījās par uzvaru rallija Sarma 2024 kopvērtējumā. Neapturami ātra bija igauņu Egon Kaur / Allan Birjukov ekipāža ar Hyundai I20 VRT. Viņus nespēja noķert ne Latvijas rallija čempionāta līderi Emīls Blūms / Didzis Eglītis (Mitsubishi Lancer Evo IX), ne Matīss Mežaks / Mikelis Mežaks (SRT Proto 02), kurus finišā šķīra vien 0,46 sekundes.

Pārsteigumu 5. klasē sarūpēja šīs klases debitants ar Eiropas un Latvijas čempionātu pieredzi Ralfs Sirmacis ar stūrmani Jāni Sokolovu un BMW 330. Neskatoties uz atvērtu motortelpas pārsegu priekšā vējstiklam pēdējā ātrumposmā, viņi tuvākos sekotāju spēja apsteigt ar vairāk kā minūti lielu pārsvaru. Par otro vietu šajā klasē norisinājās cīņa līdz pat pēdējam metram. Šoreiz veiksmīgāki izrādījās Atis Bruņinieks / Jānis Strazdinš (BMW 328), kuri finišā par 2,4 sekundēm apsteidza Zigurds Kalniņš / Renārs Salaks (BMW Compact) ekipāžu.

Līdz pat ceturtajam ātrumposmam ļoti aizraujoša cīņa notika arī 6. klasē, bet tad Citroen C2 R2 Max defekta dēļ no cīņas izstājās igauņi Oskar Männamets / Holger Enok. Attiecīgi bez aizķeršanās trešo uzvaru šīs sezonas ziemas rallijos spēja izcīnīt Madara Dīriņa / Ginta Lasmaņa ekipāža (Honda Civic). Trešo vietu izcīnīja Kristaps Telle / Kaspars Grīva (Ford Focus).

Plašāku informāciju par Rallija Sarma 2024 rezultātiem iespējams atrast Latvijas rallija čempionāta mājas lapā autorally.lv, savukārt plašāka informācija par Baltijas jūras rallija čempionātu meklējama uus.autosport.ee/sport/ralli/ 

Rallijs Sarma Baltijas jūras rallija čempionāta stafeti nodot - Länsirannikon Rally, kas notiks 24.-25. maijā, Somijā.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti