Otrais tituls pēc kārtas - Rovanpere kļūst par divkārtēju WRC čempionu

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/KalleRovanperaRacing

Nozare.lv | 30.oktobris 2023 9:32

Divkārtējais Latvijas čempions rallijā Somijas autosportists Kalle Rovanpere svētdien nodrošināja savu otro pasaules rallija čempionāta (WRC) uzvarētāja titulu pēc kārtas.

Rovanpere WRC debitēja 2017.gadā un pērn kļuva par visu laiku jaunāko čempionu. 23 gadus vecais soms tagad ir arī jaunākais pilots, kurš izcīnījis divus titulus pēc kārtas.

Sezonas priekšpēdējā jeb 12.posmā - Centrāleiropas rallijā, kas norisinājās Čehijā, Austrijā un Vācijā - "Toyota Gazoo" pilots Rovanpere ar stūrmani Jonni Haltunenu bija otrie, taču ar to pietika titula nodrošināšanai. 

Pārliecinošu uzvaru svinēja beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai Shell Mobis"), kurš par nepilnām 58 sekundēm pārspēja Rovanperi. Vēl 55 sekundes atpalika igaunis Ots Tenaks ("M-Sport Ford").

Rovanperi titula izcīnīšanai tuvināja viņa komandas biedra Lielbritānijas pilota Elfina Evansa izstāšanās sestdienas trešajā ātrumposmā. Lai saglabātu kaut teorētiskas izredzes uz titulu, Evansam svētdien bija jāatgriežas pēdējā ātrumposmā, cerot, ka Rovenpere nepabeigs ralliju.

Kopvērtējumā Rovanperem ir 235 punkti, 191 guvis Evanss, 184 ir Nevilam, bet 162 iekrājis Tenaks.

Šosezon WRC notiks 13 posmi un pēdējais no tiem norisināsies novembra vidū Japānā. Arī nākamajā sezonā norisināsies 13 posmi, no 18. līdz 21.jūlijam WRC kalendārā debitējot Latvijas rallijam.

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Latvijas eksčempions Kalle Rovanpere no Somijas.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti