Rallijā «Latvija 2010» uzvar Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis

 
27.septembris 2010 10:41

Latvijas rallija čempionāta un Latvijas rallijsprinta čempionāta pēdējā posmā rallijā „Latvija 2010” uzvaru izcīnīja Skandi Auto Rallija komandas ekipāža Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis, kļūstot par uzvarētājiem posmā un Latvijas čempioniem A Plus klasē.

Fotogaleriju skatieties šeit »»


Rallijs "Latvija 2010" Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis Foto: Zigismunds Zālmanis (Nikon)

N4 klasē uzvaru izcīnīja Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (Vorobjovs Racing), rallijā kopumā gūstot otro vietu. Trešajā vietā rallijā A Plus grupā Somijas sportisti Toni Gardemeisters/Tapio Sominens. Latvijas čempionāta 2WD grupā uzvaru sasniedza Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš. Labākā rallijsprinta ekipāža – Arvis Arums/Arnis Krasovskis.

Vasaraudža/Spredža sniegums rallijā „Latvija 2010” bija pārliecinošs – ekipāža uzvarēja visos deviņos rallija ātrumposmos, kuri notika Jūrmalā un Kuldīgas apkārtnē. Otrās vietas ieguvējus rallijā Vorobjovu/Zicānu uzvarētāji apsteidza par divām minūtēm un 14,55 sekundēm. Gardemeisters/Sominens līderiem piekāpās par divām minūtēm un 45 sekundēm.

A Plus grupā aiz pirmo divu vietu ieguvējiem Varaudža/Spredža un Gardemeistera/Sominena trešo pozīciju sasniedza Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks (Latgran). Savukārt N4 klasē pozīcijas aiz uzvarētājiem Vorobjova/Zicāna guva Ukrainas spēcīgākā ekipāža Oleksandrs Saļuks/Pavlo Čerepins, kā arī Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse.

Latvijas čempionāta cīņās A Plus grupā par Latvijas čempioniem kļuva Vasaraudzis/Spredzis, bet jau pirms sacīkstes N4 klases čempiontitulu bija nodrošinājuši Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals.

2WD grupā uzvaru izcīnīja Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš, pārspējot Kasparu un Zitu Īles. Trešo vietu sasniedza Krievijas sportisti Dmitrijs Mjačins/Staņislavs Fuziks. Latvijas čempionāta cīņas noslēdzās ar lietuviešu Roka Kvaraciejus/Marjusa Samuoļa uzvaru.

Latvijas rallijsprinta čempionāta pēdējā posmā uzvaras klasēs guva Arvis Arums/Arnis Krasovskis (4WD+), Normunds Orlovs/Jānis Kollis (1600+), Didzis Blūms/Aigars Rencis (4WD), Mārcis Ķenavs/Armands Ķenavs (1600), kā arī jau sestdien uzvaru izcīnījušie Road klases pārstāvji Māris Freibergs/Edgars Trūps.

Labākais juniors rallijā „Latvija 2010” pilnpiedziņas vērtējumā bija lietuvietis Dominiks Butvils, bet vienas ass piedziņas automašīnu vērtējumā – cits Lietuvas sportists Roks Kvaraciejus. Ceļojošo Aleksandra Karamiševa kausu par uzvaru čempionāta pēdējā posma pēdējā ātrumposmā guva Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis.

Fotogaleriju skatieties šeit »»

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 1

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 9

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti