Igaunijā Baltijas Čempionātā Enduro triumfē Ivo Šteinbergs

 

Foto: I.Šteinbergs

LaMSF | 12.oktobris 2017 8:30

Aizvadītajā nedēļas nogalē 7. un 8. oktobrī Arukulā, Igaunijā noslēdzās Baltijas čempionāta 2017. gada Enduro sezona.

Sacensībās piedalījās 87 braucēju no Baltijas valstīm – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī sportisti no Somijas. Laikapstākļi sportistus itin nemaz nelutināja. Igaunijā, nedēļu pirms sacensībām, kā arī sacensību dienās lija bez mitas. Pirmajā dienā sportisti veica trīs apļus, katrā aplī bija trīs speciālie ātruma testi, kuri nebija viegli. Otrajā dienā sacensību organizatori pieņēma lēmumu divu apļu vietā braukt vienu apli. Lietus dēļ, atcēla noslēguma motokrosa posmu. Tomēr, neskatoties uz sliktajiem laikapstākļiem, mūsu sportisti cīnījās un ieguva augstus rezultātus.

E2 klases 2017. gada Enduro sezonas ātrākais sportists Ivo Šteinbergs (CES. IS. Racing) stāsta, ka šajās sacensībās izšķīrās Baltijas tituls. „Sestdien par trīs sekundēm paliku otrais, un svētdien pēdējā testā rezultāts izšķīrās. Pirms pēdējā testa biju trešais un pēc testa kļuvu par līderi un uzvarēju gan sacensībās, gan Baltijā kopvērtējumā. Galveno darbu izdarīju. Sacensībās gāja smagi, trase un pārbraucieni bija grūti, jo visu nedēļu lija lietus. Bija arī morāli grūti braukt, līdz ar to sacensības bija divreiz grūtākas nekā pagājušajā gadā,” saka sportists.

Piektdien sportists ar komandas biedriem izstaigāja trasi. Šogad Ivo jau 10 reizes bija braucis Igaunijas čempionāta posmus, un viņš jau zināju, ko gaidīt. „Sarežģīts Enduro tests un divi pļavas testi. Tie bija diezgan ātri un līdz ar to neparocīgi. Latvijā tādu nav. Testi nebija tik dubļaini kā pārbraucieni. Šis bija pēdējais posms, pēc kura izšķīrās Baltijas tituls. Man bija grūta cīņa ar Martinu Leoku, kas ritēja līdz pēdējai sekundei. Šogad es nedrīkstēju kļūdīties.”

Ivo Šteinbergs izcīnīja otro titulu pēc kārtas, kuru nāksies nosargāt arī nākošgad, jo Martins Leoks ir spēcīgs konkurents. „Pēdējā testā es pat neriskēju, bet gan mēģināju braukt ar vēsu galvu, lai man izdodas uzvarēt. Čempionāts bija interesants. Tas parādīja augstu līmeni. Uzvarēt nemaz nebija tik viegli,” saka uzvarētājs.

„CES. IS. Racing” komandai Enduro sezona noslēgusies. Komanda sākusi plānot nākamo sezonu. Ivo Šteinbergs uzskata, ka komanda izdarījusi lielu darbu. Parādījusi, ka ir spēcīga konkurente un līdere. Šteinbergs saka: „līdz igauņu sportistu līmenim vēl nedaudz pietrūkst, bet gan jau tuvākajā nākotnē izdosies viņus panākt. Esmu gandarīts par komandu un komandas biedriem. Par sevi varu teikt, ka no 100% esmu izpildījis 95%.”

Kopvērtējumā Ivo Šteinbergs izcīnīja Enduro Baltijas čempionātā un Latvijas čempionātā pirmo vietu un Igaunijas čempionātā otro vietu. Komanda Baltijā parādīja, ka šobrīd „CES. IS. Racing” ir spēcīgākais klubs Latvijā. „Mums ir ambīcijas, un darām to, kas mums patīk. Idejiski šo rezultātu mēs sasniedzām kopā. Es viens to neizdarītu bez komandas atbalsta. Mēs viens otru dzinām un atbalstījām. Komandas gars ir ļoti labs,” saka Ivo Šteinbergs.

E1 klases trešās vietas ieguvējs Edgars Siliņš (Motosports RT): „Abas dienas pamatīgi gāza lietus. Pļava bija izbraukāta, mežā vairs palikusi tikai viena „špūrīte”.” Pirmajā aplī sportists piedzīvoja nopietnu kritienu, motocikls uzgāzās virsū un tika zaudēts laiks. „Pašam viss kārtībā, tik ķiverei pakausī caurums, jo bija akmeņaina trase,” atceras braucējs. Daudzi kļūdījās. „Pirmajā aplī pēc kritiena paliku pēdējais, tomēr aizcīnījos līdz piektajai vietai. Pa pļavu gāja kā skijoringā – varēja „šķērēt”. Otrajā dienā Edgaram Siliņam veicās labāk, viņš izcīnīja otro vietu.

E2 klases ceturtās vietas ieguvējs Jānis Vinters (JVE Mototeam) atklāj, ka bija „forši”. „Pirmajā dienā paliku ceturtais. Otrajā dienā kļūdījos, ātrumposmā ieskrēju vienā mazā priedītē un paliku septītais. Dubļi bija līdz ceļiem. Tas bija ļoti jautri. Vissvarīgākais bija tikt līdz finišam. Braucu, lai vairāk pierastu pie motocikla.” Jānis atzīst, ka šis vairāk bija kā treniņš, lai sekmīgi startētu Eiropas čempionāta posmā Slovākijā. Jānis Vinters lepojas ar brāļa Eināra Vintera (JVE Mototeam) panākumiem, viņš senioru klasē ieguva pirmo vietu.

Latvijas sportistu Baltijas čempionāta Enduro otrā posma rezultāti:
E1 klasē:
3.vietā Edgars Siliņš (Motosports RT)
8.vietā Gints Filipsons (CES. IS. Racing)

E2 klasē:
1.vietā Ivo Šteinbergs (CES. IS. Racing)
4.vietā Jānis Vinters (JVE Mototeam)
6.vietā Edgars Rudītis (Motosports RT)
12.vietā Kaspars Bondars (CES. IS. Racing)

E3 klasē:
5.vietā Lauris Ermanis (Motosports RT)
8.vietā Lauris Paulovskis (CES. IS. Racing)

Senioru 40+ klasē:
1.vietā Einārs Vinters (JVE Mototeam)

Hobiju klasē:
6.vietā Aivars Kukojs (ap Pasaule)
11.vietā Leo Gulbis (Motosports RT)

Veterānu 50+ klasē:
1.vietā Andris Kalniņš (Motosports RT)

C klasē:
13. vietā Gatis Dumbris (CES. IS. Racing)
17. Agnis Logins

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti