Jonass finišē ceturtajā vietā PČ posmā un zaudē līdera godu kopvērtējumā

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 22.jūlijs 2018 18:17

Pērnā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas svētdien Čehijā izcīnīja ceturto vietu sezonas 14.posmā un kopvērtējumā zaudēja līdera godu.

Jonass pirmajā braucienā bija ceturtajā vietā, bet uzvaru izcīnīja Kevins Vlānderens no Nīderlandes. Otrais palika ASV sportists Tomass Kovingtons un trešajā vietā savukārt ierindojās Jonasa komandas biedrs Horhe Prado no Spānijas.

Jonass uzvarētājam zaudēja 4,96 sekundes.

Otrā brauciena ievadā Jonass ierindojās piektajā vietā, kamēr Prado bija līderis. Latvijas sportists sāka apdzīšanu un pēc neilga brīža jau bija trešais.

Brauciena gaitā avāriju piedzīvoja brits Bens Vatsons, kurš nebija spējīgs turpināt braucienu. Tikmēr labu sniegumu demonstrēja Vlānderens, kurš apsteidza Jonasu, bet Latvijas sportists finišā bija spiests ieņemt piekto pozīciju.

Otrajā braucienā uzvarēja Prado, otrais palika Kovingtons, trešo vietu ieņēma Vlānderens, bet ceturtais bija Olsens. Jonass līderim zaudēja 20,79 sekundes.

Līdz ar to Jonass ir zaudējis līderpozīciju, tajā nokļūstot Prado.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Jonass sestdien ieņēma vien 16.vietu kvalifikācijas braucienā.

Ātrākais kvalifikācijas braucienā bija Kovingtons, kuram Jonass pēc 13 apļiem zaudēja 56,8 sekundes.

Tikmēr otro vietu ieņēma beļģis Jago Gērtss, bet trešais bija dānis Tomass Kjērs Olsens.

Jonass piektajā aplī, tobrīd esot 12.vietā, piedzīvoja sadursmi ar Vlānderenu, noslīdot uz 24.vietu, tomēr pēdējos astoņos apļos viņš spēja pakāpties uz 16.pozīciju.

Ne pārāk sekmīgi kvalifikāciju veica arī Prado, kuram kopvērtējumā ir tikpat punktu cik latvietim. Spānis kvalifikācijā ieņēma desmito vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Prado pašlaik ir pa 595 punkti, bet Jonass ir otrajā vietā ar 584 punktiem. Savukārt trešais ar 454 punktiem ir Olsens.

Tikmēr prestižākajā MXGP klasē Čehijas posma pirmajā finālbraucienā uzvaru izcīnīja Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, bet otrajā vietā ierindojās vēl viens "Red Bull KTM Factory Racing" braucējs Antonio Kairoli no Itālijas. Savukārt slovēnis Tims Gajsers palika trešajā pozīcijā.

Sestdien kvalifikācijā uzvarēja titulētais Kairoli, kurš aiz sevis atstāja Herlingsu, kamēr trešais palika Gajsers.

MXGP sezonas kopvērtējumā līderis ar 583 punktiem ir Herlingss, kamēr otro vietu ar 559 punktiem ieņem Kairoli, bet trešais ar 447 punktiem ir Klēmāns Desaijs no Beļģijas, kurš kvalifikācijā bija piektais, bet pirmajā finālbraucienā - ceturtais.

Šīs sezonas 14 posmos Jonass izcīnījis piecas uzvaras. Iepriekšējā etapā 8.jūlijā Indonēzijā, kur risinājās Āzijas "Grand Prix" izcīņa, viņš bija otrais.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot jaunu ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Pirms tam pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus bija izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

Par vicečempionu pērn kļuva Šveices motosportists Žeremijs Sīvers, bet trešais bija Olsens. Sīvers šajā sezonā startē jau prestižākajā MXGP klasē.

Jonass pērn triumfēja sešos posmos un bija labākais 14 braucienos. Pirms tam latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions, bet aizpērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē.

Šajā sezonā tiks aizvadīti 20 posmi.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti