Baltinavā Latvijas Junioru čempionātā ziemas motokrosā visātrākie Greg Laguta un Dāvis Smarods

 

Foto: Alina Alina

LaMSF | 12.februāris 2024 13:41

10. februārī Baltinavā norisinājās Latvijas Junioru čempionāta otrais posms ziemas motokrosā. Tālais ceļš līdz sacensībām un aukstais rīts nenobiedēja jaunāko klašu sportistus. Trasē bija ieradušies spēcīgākie un ātrākie braucēji.

Solo junioru klašu MX65 un MX85 braucienā visātrākais bija MX85 klases uzvarētājs un dienas ātrākā apļa īpašnieks Greg Laguta (“Camk Latgale”), bet MX65 klasē pirmo vietu izcīnīja Dāvis Smarods (“Motoklubs Ape”). Arī kvadraciklu klasēs bija sīvas cīņas, Q50 un Q100 klases braucienā visātrākais Q100 klases pirmās vietas ieguvējs Lars Landmann, bet Q50 klasē pirmo vietu ieguva Kristens Laktiņš (privāti).

MX65 klases uzvarētājs Dāvis Smarods (“Motoklubs Ape”) pastāstīja, ka viņam šajā sacensību posmā veicās labi. “Braucu savā ātrumā stabili un droši. Pirmajā braucienā starts nepadevās, pēc diviem apļiem sāku attīstīt savu ātrumu un finišēju otrajā vietā,” saka Dāvis Smarods. Savukārt, otrajā braucienā sportistam starts bija veiksmīgāks. “Lielāka pārliecība par sevi un savām braukšanas spējām. Finišēju pirmajā vietā. Trase man ļoti patika. Tā bija perfekti sagatavota ar sniegotiem tramplīniem un slideniem līkumiem. Ar nepacietību gaidu un ceru, ka trešais posms varētu notikt manā mājas trasē Apē,” tā Dāvis Smarods.

Sacensību organizators Valters Logins  (“Camk Latgale”) atzina, ka bērnu klasēs bija labs dalībnieku skaits. “Bērniem jau plkst. 8.00 bija jābūt trasē, visi laicīgi atbrauca, starts plkst. 9.00. Visi jaunieši malači. Domāju, ka tik daudzi neatbrauks, jo tāls ceļš un tajā rītā termometra stabiņš bija noslīdējis līdz -18°C atzīmei. Bet nē, visi bija klāt, katrs savā klasē cīnījās, brauca ļoti labi. No MX85cc Greg Laguta (“Camk Latgale”) bija ļoti ātrs. Viņam arī bija ātrākais apļa laiks. Viņš pat bija ātrāks par mani. Ļoti labi nostartēja. Prieks par visiem dalībniekiem,” tā Valters Logins.

Latvijas Junioru čempionāta ziemas motokrosā otrā posma TOP3

MX50 klasē:

1.     Bruno Geitus (“Mārupes AMK Bieriņi”)

2.     Noels Ballods-Nagradovs (“Mārupes AMK Bieriņi”)

3.     Ēriks Ančupāns (“Camk Latgale”)

MX65 klasē:

1.     Dāvis Smarods (“Motoklubs Ape”)

2.     Rūdolfs Spila (“Rodeo MX”)

3.     Ričards Jurčenko (“Motosports Racing Team”)

MX85 klasē:

1.     Greg Laguta (“Camk Latgale”)

2.     Kristians Baltus (“Rambas R”)

3.     Dāvis Jasinskis (“Camk Latgale”)

Q 50 klasē:

1.     Kristens Laktiņš (privāti)

2.     Miks Gabrānovs (“Suzuki Latvia-VILDERS”)

3.     Ričards Pētersons (“JTSC Eriņi”)

Q 100 klasē:

1.     Lars Landmann (privāti)

2.     Artūrs Upītis (“Suzuki Latvia-VILDERS”)

3.     Emīls Zaķis (privāti)

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Škoda paziņo uzlādējamā hibrīda Kodiaq iV cenu

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda atklājis savā modeļu klāstā pirmā uzlādējamā hibrīda cenu. Kodiaq iV Vācijas tirgū Selection komplektācijā maksās 48 530 eiro . Lasīt vairāk

 

Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 2

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti