Sainss finišē pirmais Singapūras "Grand Prix", pārtraucot "Red Bull" uzvaru sēriju 4

 

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/Formula1

Nozare.lv | 17.septembris 2023 17:32

"Ferrari" pilots Karloss Sainss juniors svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 15.posmā - Singapūras "Grand Prix" - un pārtrauca konkurentu "Red Bull" uzvaru sēriju.

"Red Bull" komanda bija uzvarējusi 15 sacīkstēs pēc kārtas, bet pasaules čempions Makss Verstapens bija nepārspēts pēdējos desmit posmos. Svētdienas sacīksti viņš sāka no sestās rindas, nepretendējot uz uzvaru.

Sestdien kvalifikācijā uzvarējušais Sainss svētdien sacīkstes laikā noturējās pirmajā vietā. Pēdējos apļos Lendo Noriss ("McLaren") nedaudz apdraudēja spāņa līderpozīciju, taču viņam pašam bija jāaizstāvas no "Mercedes" pilotiem Džordža Rasela un Lūisa Hamiltona. Rasels pēdējā aplī gan avarēja, tādējādi trešais finišēja Hamiltons.

 Ceturtajā vietā finišēja uzvarētāja komandas biedrs Šarls Leklērs, piektais bija Verstapens, sesto vietu ieņēma Pjērs Gaslī ("Apline"), septītais bija Oskars Pjastri ("McLaren"), astotā pozīcija bija otram "Red Bull" pilotam Serhio Peresam, devītais bija Laiems Losons ("Alpha Tauri"), bet kā pēdējais pie punkta tika Kevins Magnusens ("Haas").

Pēc 15 sacensību posmiem kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 374 punktus. Otrais ar 223 punktiem ir Peress, bet trešais tagad ar 180 punktiem ir Hamiltons.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

 
Visi komentāri
 
650 17.septembris 2023 21:01
1 1 Atbildēt

Cik megatonnu kaitīgo izmēžu rada šis te lohpasākums? Vai nav laiks to pārtraukt un/vai tā dēvētās par! to "adbildīgās" personas saukt pie tā dēvētās "Adbildības" ?

Nja 18.septembris 2023 8:44
0 1 Atbildēt

Protams. Raudi par to iAuto. Viņi aizklapēs ciet to bodi!

WALA 18.septembris 2023 9:28
1 0 Atbildēt

Viņš "neraud", viņš tā "rupji" sakot "iesmej" par ziņu "divkosību" ...

S 18.septembris 2023 14:10
1 0 Atbildēt

Šitie jau arī diemžēl vairs nav tik traki, motori mazi, klusi, tā kā kaut kādam vw t-cross līdzīgi, nav vairs veco laiku kad bija V10 normāli džeki cīnījās teju uz dzīvību un nāvi, kas tagad tur vairs palicis?

Un arī zaļie gribēs piegriezst, respektīvi dimbā, geji, transi un lesbes sāk valdīt pār pasauli..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 4

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 26

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti