"Apple" 3. ceturkšņa peļņa sarukusi par 19%, bet "Samsung" peļņa sarukusi par 30% 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv / iAuto | 30.oktobris 2016 9:57

ASV informācijas tehnoloģiju gigants "Apple Inc." pagājušā biznesa gada ceturtajā ceturksnī, kas noslēdzās septembrī, strādāja ar deviņu miljardu dolāru (8,2 miljardu eiro) tīro peļņu un tas ir par 19% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Peļņas kritums galvenokārt tiek skaidrots ar viedtelefonu "iPhone" pārdošanas apjoma samazināšanos.

Kompānija norāda, ka "iPhone" tirdzniecības apjoms pagājušajā ceturksnī samazinājies par 5% un bijis 45,5 miljoni vienību.

Tikmēr "Apple" pārdošanas apjoms kopumā ceturksnī sarucis par 9% - līdz 46,9 miljardiem dolāru.

Arī analītiķi iepriekš bija prognozējuši, ka "iPhone" tirdzniecības apjoms ceturksnī piedzīvos kritumu, ņemot vērā pārsātinātos viedtelefonu tirgus.

"Apple" arī vēsta, ka biznesa gadu uzņēmums noslēdzis ar 45,7 miljardu dolāru peļņu, tai piedzīvojot kritumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Dienvidkorejas elektronikas firma "Samsung Electronics" ceturtdien paziņoja, ka tās peļņa 3.ceturksnī sarukusi par 30% salīdzinājumā ar pērnā gada 3.ceturksni un tas noticis viedtālruņu "Galaxy Note 7" atsaukšanas krīzes dēļ, kas iedragājusi pasaulē lielākās viedtālruņu ražotājas reputāciju.

Par 3.ceturkšņa peļņu tika paziņots dažas stundas pirms ikgadējās akcionāru sapulces sākuma.

"Samsung" paziņoja, ka tās operatīvā peļņa no jūlija līdz septembrim bija 5,2 triljoni vonu (4,2 miljardi eiro) salīdzinājumā ar 7,3 triljoniem vonu (5,9 miljardiem eiro) pirms gada. Šis peļņas kritums atbilda pārskatītajam peļņas novērtējumam, kuru "Samsung" publicēja pirms divām nedēļām.

"Samsung", kas 19.augustā sāka pārdot "Galaxy Note 7", jau ir atsaukusi visus šos viedtālruņus pēc ziņām par to akumulatoru eksplozijas un aizdegšanās gadījumiem, kuru dēļ daudzi cilvēki guvuši ievainojumus. Kompānija 11.oktobrī paziņoja, ka ir pārtraukusi šo viedtālruņu ražošanu.

"Samsung" mērķis bija "Galaxy Note 7" konkurence ar ASV firmas "Apple" ražotajiem viedtālruņiem "iPhone", un tā ražošanas pārtraukšana ir postošs lēmums kompānijai, kas lepojas ar augstas kvalitātes produktiem.

"Samsung" mobilo tālruņu nozares operatīvā peļņa 3.ceturksnī saruka par gandrīz 98% salīdzinājumā ar pērnā gada 3.ceturksni un bija tikai 100 miljardi vonu (80,6 miljoni eiro).

Kompānija savā paziņojumā par peļņu pavēstīja, ka tās mobilo tālruņu nozare koncentrēsies uz "jaunu lielisku produktu noieta paplašināšanu ... kā arī uz patērētāju uzticības atgūšanu".

 
Visi komentāri
 
a man 16.novembris 2016 1:58
0 0 Atbildēt

Akumulatora ražotāju jāsauc pie atbildības. Katrā Li akumulatorā ir jābūt drošības sistēmai.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti