500 zirgi te nepalīdzēs – pensionārs ar jaudīgo Alpina paļaujas uz navigāciju iestrēgt uz kalnu takas 23

 
iAuto | 28.februāris 2023 5:18

Paļaujoties uz navigācijas norādēm, 77 gadus vecs pensionārs turpināja braukt arī tad, kad gājēju celiņš pārvērtās par šauru taciņu ar stāvām klintīm vienā pusē un ezeru otrā pusē.

Kādam cienījamu gadu vācu pensionāram, kurš kopā ar saviem ceļabiedriem bija devies izbraucienā pa gleznaino Wolfgangsee apkaimi Austrijas tuvumā ar savu 500 Zs jaudīgo Alpina B3 Touring, uzticēšanās modernajām tehnoloģijām beidzās ar nelāgu pieredzi.

Kā raksta vācu valodā rakstošie mediji, 77 gadus vecais vīrietis bija ignorējis savu ceļabiedru iebildumus un paļaujoties uz navigācijas norādēm, turpinājis ceļu arī tad, kad ceļš sašaurinājās tiktāl, ka mašīnas sāni sāka skrāpēties pret klints sienām.

Rezultātā automašīna iestrēga uz šaurās gājēju takas, bet ceļotāji bija spiesti izsaukt glābējus. Palīgi atbrīvoja iestrēgušo automobili, taču tūdaļ ieradās arī policija un vadītājs tika pakļauts alkohola testam. Tas izrādījās negatīvs, tomēr spītniekam tika uzlikts sods par ceļazīmju ignorēšanu, kas noteikti neuzlaboja vadītāja omu, tāpat kā fakts, ka automašīna būs jānodod remontā, lai salabotu saskrāpētās durvis un sānus.  

 

 
Visi komentāri
 
darklight 28.februāris 2023 9:00
7 1 Atbildēt

Es tepat Latvijā reiz, klausot navigācijai, nobraucu diezgan lielu gabalu pa mistisku lauksaimnieku ceļu cauri labības laukiem (ceļa kvalitāte bija ļoti laba) līdz beidzot atdūros pārpurvotā krūmājā, kurš nebija pat īsti ar kājām izejams, kur nu vēl izbraucams. Lieki teikt, ka navigācija spītīgi lika turpināt braukt uz priekšu.

Hmm 28.februāris 2023 9:43
1 0 Atbildēt

Man līdzīgi gadījās uz Lietuvu braucot, laikos, kad tie navigatori tikai sāka parādīties - vajadzēja uz Biržiem, bet Tom Toms aiz Neretas, pie LT robežas aizveda uz otru pusi (tagad zinu, kā jābrauc), tiešām pāri laukiem un tad mežā, kur brīžiem tik dubļains, ka ilgi domāju, vai braukt vai atgriezties. Toreiz bija Golf 2, ar gana augstu klīrensu, tādēļ riskēju un galu galā izbraucu pie pašiem Biržiem - otrreiz gan tā negribētu.

msh 28.februāris 2023 23:29
1 0 Atbildēt

Mani dažas reizes braucot no Āgenskalna uz Purvciemu navigācija ir aizvedusi pa Ozolciema/Kazdangas ielu - bet nu tā kā mašīna tāpat mk2 golfs, braukt jau var...

Jo 1.marts 2023 15:27
2 0 Atbildēt

Tur tiešām ir kārtīgs Ziepīša offrouds. It sevišķi, ja trāpās slapjais vai arī kārtīgi sausais periods...

Krotow 1.marts 2023 22:32
1 0 Atbildēt

Ir gadījies tur ieberzties Hz kapēc to vietu nafigatori vispār uzskata par ceļu.

eidis 28.februāris 2023 14:40
2 0 Atbildēt

Nu es tādu ceļu Google Maps esmu iezīmējis pie Gaujas ar veļiku Vienā posmā veļiku nesu pāri upītei Barucu ar Google Maps...

Krotow 1.marts 2023 22:32
0 1 Atbildēt

Waze atslēdz grantenes kā īsāko ceļu un būs labi.

Krokodils 28.februāris 2023 9:32
6 2 Atbildēt

Piemeram iemīļotais Waze itin bieži pēdejos gados rāda glupības(principā kopš google nopirka waze ar katru gadu paliek ar vien kļūdaināks), piemeram darba dienas vidū, ka nav nekādu īpašu sastrēgumu. Sāc juglā, uzliec Piemeram imantu, waze ved tevi uz dienvidnieku-krasta ielu-salu tilts, respektīvi ved apkart visai rīgai, kaut vari pa taisno - čakeni vai brīvībeni dienas vidū mierīgi izbraukt un būsi uz tā paša salu tilta vai izvēlies vantinieku tad pagriezies uz slokas ielu un imanta klāt... laika ziņā tikpat ātri vai ātrāk un mazāk km Paredzu, ka vēl pec 10..20 gadiem šoferīšiem nebūs itin nekādu kritisko domāšanu jo būs tā pieraduši klausīt navigācijai- kā rādīs tā brauks!

Krotow 1.marts 2023 22:36
0 0 Atbildēt

Aha, pec telefona parinstalēšanas pamanīju ka Waze tagad pēc noklusējuma atstāj ieslēgtus visus dīvainos (ne)uzlabojumus, kas var tevi aizvest neceļos ar grantsbedrēm, 2x garāku braukšanas laiku utt. Laiku pa laikam jāieskatas vai tur pie navigacijas parametriem nav kaut kas dīvains ieķeksēts un tas jāatķeksē.

Silapuķe 28.februāris 2023 9:42
1 0 Atbildēt

Man navigācija lika braukt uz priekšu Grieķijā,kad ceļš izbeidzās 10 metrus no ūdens Egejas jūrā.Piebildīšu,ka tur drīkst piebraukt pludmalei.Kempinga meklēšana izrādījās neveiksmīga.Izbraukājos pat pa olīvu lauku.

no rīta 28.februāris 2023 10:03
5 3 Atbildēt

vecis spītīgs kā āzis - bija pelnījis pērienu.

Navigācija 28.februāris 2023 10:50
4 0 Atbildēt

Man vislabāk patīk norāde: "aplī braukt taisni"!

Krotow 1.marts 2023 22:41
1 0 Atbildēt

Taču pirms tam labi jāieskrienas.

www.youtube.com/watch?v=HJn-27RNNpU

WALA 28.februāris 2023 11:41
1 0 Atbildēt

Hmm, lai nu ko bet "akli" navigatoram ticējis neesmu nekad, un LV es to pat neslēdzu iekšā, tik pāris reizies pie mājas pasktīties potenciālu korķu dienās cik minūtēs man tiek solīts tikt līdz darbam ( un jā parasti pa D-tiltu), un vienmēr 99% gadījumu braucot tā kā braucu es caur centru es vismaz 10 min. esmu vinnējis ... ak jā un reizēm ielsēdzu tīri apskatīties "current location" vai es uz dullo "šaujot" joprojām debess puses "turu" pareizi ( vēl gan nav gadījies safisties ar "iekšējo kompasu", bet nu mazums kad "stulbums" ņems virsroku).

Ome 28.februāris 2023 12:25
1 1 Atbildēt

Braucu es kur kalnu takas

Kalnu rūķi rāda fakas

Apkārt redzu briežu kakas

Braucu es kur kalnu takas

BMW 28.februāris 2023 12:57
1 0 Atbildēt

Opis laikam nikus sajaucis!

0pis 28.februāris 2023 20:29
0 0 Atbildēt

Vakar pīpojām štengros papirosus un Omei vēl šorīt bija lustīga oma.

Glorija 28.februāris 2023 20:50
0 0 Atbildēt

Izprasies Omei un laid pie manis - satisfaction guaranteed

0pis 28.februāris 2023 22:07
0 0 Atbildēt

Ko tur prasīties, atstās Omi komentēt iAuto un pats pa federi pie Glorijas!

eseris 28.februāris 2023 13:42
1 2 Atbildēt

Priekš kam tev šīs muļķības jāslēdz iekšā - nesaprotu. Braucu bez un līdz galam LV vienmēr esmu aizbraucis.

?? 28.februāris 2023 14:47
2 0 Atbildēt

Kāda būtu labākā navigācijas lietotne telefonam?

!! 28.februāris 2023 17:01
2 0 Atbildēt

Es teiktu, ka Here maps. Ir arī daudz mazo meža ceļu kas google maps vai waze vispār neuzrādas. Var arī lejupielādēt valsts karti lai izmantotu bezsaistē, ko abi iepriekš minētie neļauj darīt.

Protams ja ir tendence pārsniegt atļauto tad waze ar poliču info būs tavs draugs(kā 99% latvijas iedzīvotāju kas lieto gps)

NuNu 7.marts 2023 8:53
0 0 Atbildēt

Ja mēģina (ja nemaldos uz Talsiem), braukt no šosejas pa taisno pēc Wazes, nevis pa oficiālo ceļu, tad ar lielu pārliecību var iebraukt taisni purvā.

Var jau būt ka tas nebija tieši tur, vairs neatceros, bet nu tādu vietu netrūkst...

Piemēram Polijā, Elkā, navigācija ved taisni pāri ezeram pa šauru dambi, kas atduras meža stigā (kas no otra gala skatoties ir neizbraucama). Urainā, paļaujoties uz navigāciju, esam braukuši pa lauksaimniecības ceļu gar tīrumu, pa kādiem tagad tanki brauc.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Aceman – trešais modelis ar elektropiedziņu Mini aptverē (+ FOTO)

Britu autoražotājs Mini pievienojis savam modeļu piedāvājuma kompakto krosoveru Aceman, kas kļūs par trešo modeli ar pilnībā elektrisku piedziņu. Lasīt vairāk

 

CATL prezentē akumulatoru 1000 kilometru sniedzamībai 8

Ķīnas uzņēmums CATL Auto China 2024 izstādē iepazīstinājis ar jauno ražošanai gatavo LFP akumulatoru, kas elektroautomobilim bez papildu uzlādes ļaus nobraukt vairāk nekā 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 14

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus 1

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti