Videoreģistratori oficiāli jāreģistrē, bet Policijas pārstāvis par to nezin (+ video) 41

 
iAuto | 15.marts 2016 19:14

iAuto iepriekš publicēja rakstu, kurā gan tiesu eksperti, gan Policija atzīst, ka videoreģistratora filmēto materiāli izmanto lietas izskatīšanā.

Taču izrādās, ka videoreģistrators oficiāli ir jāreģistrē Valsts Datu inspekcijā. Un izrādās, ka lietojot nereģistrētu videoreģistratoru var tikt pat pie soda.

Komentāri?

 
Visi komentāri
 
Janozaurs 15.marts 2016 19:39
1 9 Atbildēt

Es taču šito jau rakstīju. Un daži vēl teica, ka tā nav.

iAuto 15.marts 2016 20:38
18 0 Atbildēt

Tiesu un policijas praksē videoreģistratorus materiālus izmanto.

Ulass 15.marts 2016 20:57
75 1 Atbildēt

Ka tik naudu nokāst. Tā kaktu organizācija vdi vispār jāklapē ciet, nahļebņiki. Tad jau jāreģistrē visas videokameras, telefoni ar video un fotokamerām utt.

Edmunds 15.marts 2016 20:58
32 0 Atbildēt

ari bez reģistrēšanas ir derīgs tiesā

trakais_vells 15.marts 2016 21:17
7 0 Atbildēt

Pirms rakstiet muļķības, uzziniet juristu viedokli!

esad 15.marts 2016 21:25
8 0 Atbildēt

Atliek pateikt, ka nenovēro, bet filmē. :D

hartijs 15.marts 2016 21:41
26 2 Atbildēt

Vai nevienam neliekas ka Latvija iet sviestā. Un ir savairojies liels daudzums idiotu. It īpaši valsts pārvaldnieku vidū.

Nupat izskanēja ziņa, lai nomainītu ūdens skaitītāju, būs jāiegādājās topogrāfisko plānu.

Palaidniex 15.marts 2016 21:46
9 3 Atbildēt

Nevis, lai nomainītu, bet, lai vispār uzstadītu tur, kur tāda nekad nav bijis, kā arī aprīkotu ar tiem pieslēgumus, kādu nav bijis ūdensvadu savulaik ievelkot.

scope 15.marts 2016 21:46
28 0 Atbildēt

Smieklīgi sanāk, ka pēc reģistrācijas pēkšņi novērošana kļūst legāla un ar datiem var darīt ko vien vēlies...

Kanibaals 16.marts 2016 14:50
3 0 Atbildēt

Atgādina šo bērnu grāmatu - egramatas.blog.com/2014/12/02/al...t-lidz-desmit/

Saskaitīja pasažierus un tad kuģis pēkšņi vairs negrimst :D

sviesc 15.marts 2016 21:59
14 0 Atbildēt

labi, ka veel savas apenes nav jaaregistree.

divas olas 15.marts 2016 22:04
11 0 Atbildēt

tas ir tikai laika jautājums!

Dzika 15.marts 2016 22:18
12 0 Atbildēt

Nu KAPEC jaregistre, kadi argumenti? Vai citas ES valstis dzivojosie ari registre vai tikai LV tads likums? Latvija loti daudz kas atskiras no normalam ES valstim.

skabarga 15.marts 2016 23:00
0 4 Atbildēt

Austrijā ir ar likumu aizliegts un par tā lietošanu ir milzīgs sods

aansis 16.marts 2016 8:38
11 0 Atbildēt

Izskatās, ka Austrijā šis tuvākajā laikā mainīsies - arī viņiem ir migranti un bezzobaina policija - tāpat kā Ķelnē. Jau ir iesniegts tiesā materiāls, ka ar šo aizliegumu cilvēkiem tiek liegts pašiem sevi aizstāvēt, jo policija ar savu darbu galā netiek.

Uldis 15.marts 2016 22:20
8 0 Atbildēt

Es, piemēram, -filmēju SAVU UZVEDĪBU UZ CEĻA... ,nu ja kaut ko pieķeru līdzi, tad tas ir-NETĪŠI . A, -KO ??? UN , NEVIENS(A) NEPATEIKS, KĀ TAD VAR TO VERĶI REĢISTRĒT!!! Cik jau rakstu un video par to te skatām- NEVIENA VĀRDA, KĀ TAS DARĀMS ! Ja policijas virsnieks to nezin, par kādiem sodiem var būt runa?

tauki 15.marts 2016 22:25
2 0 Atbildēt

graudiņu tagad redzēju,cik,kam lāmaksā??????

Murmulis 15.marts 2016 22:28
15 0 Atbildēt

Nu šis nez kapec vairs neizbrina, driz jau vajadzes ari virtuves dakšinas reğistret un pameğini tikai est ar neriğistretu dakšu ! Man sak likties ka valsts ir pamatigi aizravusies ar naudas izkaśanu no pilsoņiem, kauns ka tada valsti jadzivo !

profils 15.marts 2016 23:06
60 0 Atbildēt

;)))

Nu bet dabiski - "kas arī bija jāpierāda": juridiski bezcerīgi analfabētiskie "masmēdekļi" tiražē pilnīgas muļķības, kārtējo reizi.

Skat. "Fizisko personu datu aizsardzības likuma" (FPDAL) attiecīgos nosacījums. Konkrētajā gadījumā - t.sk. arī 3. panta (3) daļā definētos nosacījumus:

=======

(3) Šis likums neattiecas (!!!!!) uz personas datu apstrādi, ko fiziskās personas veic personiskām vai mājas un ģimenes vajadzībām, turklāt personas dati netiek izpaus­ti trešajām personām (!!!!! t.i. - ja fiz. pers. iegūtie dati netiek PRETLIKUMĪGI publiskoti, t.sk. arī uz "dzelteno noplūžu" rēķina parazitējošos juridiski analfabētiskos "masmēdekļos", pirmkārt un galvenokārt).

=======

U.t.t., u.t.j.pr.

Ir sacīts: "Kauns NAV nezināt - kauns IR nevēlēties zināt."

imzz 15.marts 2016 23:17
0 4 Atbildēt

Nu, zurnāliste uzdeva jautājumu Datu valsts inspekcijas pārstāvei, kurai vajadzēja būt kompetentai. Ja amatpersona nespēj sniegt konkrētu atbildi, tad rodas pārpratumi.

profils 16.marts 2016 3:31
43 1 Atbildēt

> imzz, 15.marts 2016 23:17

1. Tā dēvētā "žurnāliste" uzdeva vienkārši nožēlojami profānus un, vienlaikus, arī mērķtiecīgi provokatīvus jautājumus DVI pārstāvei - tādus "jautājumus", no kuriem (un atsevišķiem atbilžu fragmentiem) ērtāk sakompilēt kārtējo juridiski analfabētisko "sensāciju" priekš bezcerīgi juridiski analfabētiskās latvāņu lumpeņu "titulnācijas" kārtējās zombēšanas.

2. DVI pārstāve, iespējams, varētu būt +/- kompetenta savā ikdienas darbā. BET, diemžēl - izrādījās absolūti nekompetenta attiecībā uz komunikāciju ar juridiski analfabētisku "žurnālisti", kuras mērķis ir iepriekš minētā FALŠAS "sensācijas" kompilācija no subjektīvi tendenciozi sashēnotas jautājumu / atbilžu fragmentu "kolāžas".

3. Konkrētā DVI amatpersona arī sniedza konkrētas atbildes, bet - tās (t.i. - to atsevišķi fragmenti) tika prasti sakompilētas tā dēvētajai "žurnālistei" vajadzīgajā kārtējā "dzelteno noplūžu sensācijā".

Ir sacīts: "DOMĀ līdzi!..." ;)

Normunds 16.aprīlis 2017 10:44
1 0 Atbildēt

Redziet te Jūs esat pretrunā pats ar teikto.Ja filmēju sev,tad tiešām nav problem,bet ja filmētais tiek uzrādīts treši presonai,tas ir policija,tiesa.Tad jau tiek pārkāpts šis likums.Diemžēl tā ir formalitāte,bet ja vainīgās puses advokāts gribēs,tad sīka riebeklība sanāks...Kas var pārvērsties arī lielā riebeklībā,ja grib...Tādēļ šis pants ir jāpārstrādā.Jāprecizē ka ši dati drīkst uzrādīti tiesībsargājošām institūcijām.Nav daudz darba ,bet juridiskā kārtība noregulēta...

imzz 15.marts 2016 23:31
2 2 Atbildēt

attiecībā "uz personas datu apstrādi, ko fiziskās personas veic personiskām vai mājas un ģimenes vajadzībām, turklāt personas dati netiek izpaus­ti trešajām personām" - -

vispār jau filmēts tiek tieši materiāla nodošanai trešajām personām, policistam un apdrošinātāju ekspertam.

Bet vai nofilmēta auto marka un valsts numurs ir tas, ko saprot ar "personas datiem" ?

profils 16.marts 2016 3:47
37 0 Atbildēt

1. Nevienam NAV liegts rīkoties konsekventi LIKUMĪGI. t.i. - tieši tā, kā to paredz FPDAL 3. panta (3) daļas nosacījumi.

2. Savukārt - attiecībā uz LIKUMĪGI (!!!) iegūto (nofilmēto, audio formātā fiksēto un taml.) personas datu "nodošanu trešajām personām" (t.i. - TIKAI un VIENĪGI tādām "trešajām personām", kurām Likumdevējs ir deleģējis attiecīgu lēmumu pieņemšanas / rīcības kompetenci un TIKAI un VIENĪGI tādos gadījumos, kad to paredz LIKUMS) - tas jau ir nedaudz cits "stāsts", kas būtu pietiekami detalizēti un juridiski / pēc būtības pienācīgi argumentēti izdiskutējams šādām diskusijām atbilstoš(āk)ā vidē. Piemēra pēc - interneta portāla MANASTIESIBAS.lv diskusiju "Foruma" attiecīgajā tematiskajā sadaļā "datu aizsardzības tiesības", t.i. šajā w-resursā:

www.manastiesibas.lv/pun/viewforum.php?id=16

Protams - JA ir ienākusies patiešām pienācīgi motivēta interese par aktuālo LT sfēru / tās NA reglamentāciju + vēlme apgūt neapgūto. ;)

imzz 16.marts 2016 10:52
10 6 Atbildēt

Nu, īsti par juristu šajā sakarībā mācīties nedomāju. Bet tev kā tiesību speciālistam konkrēti jautājumi:

1. Populārs sižets. Auto ar visu VN nofotografēts invalīdu stāvvietā un fotogrāfija publicēta internetā. Vai šis akts ir "nelikumīga personas datu nodošana trešajām personām" ? Ir vai nav ? Likumos tātad ir runa par personas datu aizsardzību. Vai auto attēls ar visu valsts numuru ir uzskatāms par "personas datiem " Jā vai nē ? Un, ja atbildēsi ar : ej tur un tur, apgūsti to un to, tad es sapratīšu, ka tu pats atbildes uz šiem jautājumiem nezini ;)

profils 16.marts 2016 16:07
34 2 Atbildēt

1. Nevienam sakarīgi smadzeņot spējīgam personāžam NAV obligāts pienākums "īsti par juristu šajā (vai jebkurā citā) sakarībā mācīties". T.sk. arī tev, dabiski, tā ka - neiespringsti, gluži veltīgi. ;)

2. Jebkuram sakarīgi smadzeņot spējīgam personāžam ir elementāri zināms / gluži pašsaprotami skaidrs tas, ka - "likumu nezināšana NEATBRĪVO NO ATBILDĪBAS".

3. Līdz ar to - jebkuram normālam cilvēkam ir gluži pašsaprotama elementāra nepieciešamība pienācīgi pilnvērtīgi zināt / izlietot / aizsargāt SAVAS (akūtas nepieciešamības gadījumā - arī savu tuvinieku, draugu u.c. līdzcilvēku) attiecīgi aktuālās Likumīgās Tiesības. Un priekš tam nebūt NAV nepieciešams "par juristu šajā sakarībā mācīties", cita starpā. ;)

Runājot par taviem "konkrētajiem jautājumiem" (uz kuriem, cita starpā, atbildēts tiek NEVIS personīgi tev [jo tu, kā izrādās, neesi spējīgs objektīvi novērtēt ne savu nožēlojamo nezināšanu / bezcerīgi trulo nevēlēšanos zināt, ne arī to, kas tev ir nepieciešams / palīdz kļūt kaut nedaudz zinošākam], BET gan – tiek atbildēts tiem normālajiem cilvēkiem, kuri patiešām vēlas zināt to, kas viņiem ir nepieciešams, un arī nekaunas pienācīgi novērtēt jebkuras papildus zināšanas / to apguves iespējas):

1. Attiecībā uz "populāro sižetu" - tā IR "nelikumīga personas datu nodošana trešajām personām", neapšaubāmi. Šajā sakarībā (arī, t.sk.) - skat. FPDAL 2. Panta 10) punktā definētos nosacījumus. Saskaņā ar spēkā esošo attiec`1igās LT sfēras NA reglamentāciju - tā IR tipiska klaji PRETLIKUMĪGA izpildīšanās, ar VISĀM no tā izrietošajām (atkarībā no katras KONKRĒTAS situācijas, attiecīgi - administratīvajām / civiltiesiskajām / krimināltiesiskajām) konsekvencēm jeb SEKĀM.

2. Jā, neapšaubāmi. Saskaņā ar spēkā esošo attiecīgās LT sfēras NA reglamentāciju – "auto attēls ar visu valsts numuru" IR uzskatāms par "personas datiem". Šajā sakarībā (arī, t.sk.) - skat. FPDAL 2. Panta 1) – 4) punktos definētos nosacījumus.

3. Kā jau iepriekš akcentēts – ir sacīts: "Kauns NAV nezināt – kauns IR nevēlēties zināt." ;)

w-resurss: likumi.lv/doc.php?id=4042

=======

Savukārt, attiecībā uz šo bezcerīgiem juridiskajiem analfabētiem / klaji PRETLIKUMĪGAS "revolucionārās pārliecības" totāli truliem zombijfaniem tipiski raksturīgo gvelzienu: "Un, ja atbildēsi ar : ej tur un tur, apgūsti to un to, tad es sapratīšu, ka tu pats atbildes uz šiem jautājumiem nezini ;)" – tev u.c. taml. "sapratējiem" būtu aumež jau lietderīgi turpmākai zināšanai / konsekventai respektēšanai "noseivot" sekojošo:

1. Jau tas vien, ka tu NEZINI, "kur tev jāiet un kas / kāpēc tev jāapgūst", BET, atšķirībā no tevis – personīgi es zinu to, ko nezini tu (un, t.sk., varu arī tev u.c. taml. neadekvāti "lecīgiem" apzināti inertiem "NEzinīšiem" pateikt priekšā to, ko tu nezini un pat nevēlies zināt, t.sk. arī elementāri vispārzināmo), nepārprotami un neapšaubāmi liecina par to, ka tu neesi spējīgs "saprast" NEKO (t.i. vismaz attiecībā personīgi uz mani). T.sk. – tu, kā izrādās, neesi spējīgs "saprast" arī pat to, ka tava ieciklētā nezināšana NEBŪT nenozīmē to, ka tu vari atļauties savu privāto aprobežotību attiecināt uz citiem (t.sk. arī personīgi uz mani).

2. tu esi atļāvies izpildīties (t.sk. arī attiecībā personīgi pret mani) tieši tā, kā tas ir tipiski raksturīgi bezcerīgi truliem klaji PRETLIKUMĪGAS "revolucionārās pārliecības" zombijfaniem. T.i. – konkrētajā gadījumā tu atļāvies lopiski prasti "uzbraukt" cilvēkam, no kura ceri saņemt "gatavas" (t.i. līdz personīgi tev baudāmai putriņai "sagremotas" / tavām intelektuāla vājinieka "īpašajām vajadzībām" pielāgotas) atbildes uz jautājumiem, kas tev ir akūti interesanti, bet uz kuriem PATS atrast atbildes tu neesi spējīgs. T.sk. - gan dēļ savas privātās "saprašanas" bezcerīgās aprobežotības, gan arī dēļ prasta lumpeniska slinkuma. tev ŠOREIZ palaimējās – arī tu vari izmantot atbildes, kas tika sniegtas NEVIS tev, bet normāliem cilvēkiem (skat. iepr.). BET – šādi tev palaimējās tikai ŠOREIZ, zināmas apstākļu sakritības dēļ. Savukārt - turpmāk tu vari pat necerēt uz to, ka uz tavu prasti provokatīvo un taml. lumpeniski neadekvāto izpildīšanos tiks atbildēts pēc būtības un elementāri cilvēcīgi, t.i. – "korekti" ignorējot tavu (tevis piekopto) "komunikatīvo kretīnismu".

Ir sacīts: "Cilvēkam galva ir paredzēta galvenokārt domāšanai – NEVIS tikai kā plauktiņš cepurei / pakaramais lakatiņam, vai arī priekš tam, lai putni rumpi nepiegāna." ;)

Un, arī: "Gudrs ir NEVIS tas, kas pa glupo "kaujas uz dzīvību un nāvi" ar stipr(āk)u pretinieku (vai pat iedomātu "ienaidnieku"), BET GAN – tas, kuram pietiek jēgas, vēlmes un varēšanas šādu iedomātu "pretinieku / ienaidnieku" padarīt par savu sabiedroto."

normunds 16.aprīlis 2017 10:56
6 0 Atbildēt

Man savulaik mācija jo garāks tekst jo mazāk tajā informācijas....Ja esat jurists,tad Jūsu garais teksts ir iespējams labs tiesas sēdes laikā ,lai aizrunātu pretējo pusi,bet ja internet un konkrētu jautājumu atbild tik gari,tad īsti nav zināšanu.Krievim ir teiciens.Kratkostj matj znanij!!!!

Auseklis Logins 31.marts 2016 1:14
8 0 Atbildēt

Tik garu murgu sen nebiju lasījis.

Vernons 15.marts 2016 23:10
14 24 Atbildēt

Bija laiks, kad arī radio aparāts bija jāreģistrē! Ar televizoriem ar bija kaut kas līdzīgs.

Elektrības patēriņš bija limitēts.

Pavisam nesen par radio klausīšanos kafejnīcā un autobusā sodīja. Kā tas beidzās atceramies.

CSDD izkropļoja CSN un visiem "pofig", galvenais ievērot "distanci", bet ne viss garantēt drošību. Ar domāšanu kaut kas nav īsti kā vajag!

Badadzeguze 15.marts 2016 23:12
14 0 Atbildēt

Toties raksteļa autors nezina, ka pareizi ir "nezina" un Datu valsts inspekcija...

Valodiņa 16.marts 2016 6:56
6 11 Atbildēt

Badadzeguze

Toties raksteļa autors nezina, ka pareizi ir "nezina"

===========

Nav tāda vārda latviešu valodā, bet Badadzeguze to nezin!

Valodnieks 16.aprīlis 2017 14:35
2 0 Atbildēt

Nezin = partikula

Nezina = darbības vārda "nezināt" trešās personas īstenības izteiksmes

Fedja 16.marts 2016 9:21
13 2 Atbildēt

Pāris idiotes taisa sensāciju...... Nevajag jaukt video novērošanu (veikalu, pašvaldību kameras u.tml.) ar reģistratoriem.

M. 16.marts 2016 10:24
6 0 Atbildēt

Vnk -DEBĪLISMS-.Tālāk jau nav kur vairs!

endim 17.marts 2016 15:01
4 0 Atbildēt

Svinīgu solu - datus izmantošu personīgām un ģimenes vajadzībām, nepaudīšu 3.personai. Taču, ja MS legāli caur backdoor ļauj 3.personai tikt manā datorā, un pēc tam video parādās kkur netā, tā nav mana vaina.

Andrejs 1.aprīlis 2016 10:43
3 0 Atbildēt

Tad jau katru mobilo tālruni ar kameru jāreģistrē, tak pilns internets ar video no šiem, vai ne :)

Edgars 8.aprīlis 2016 22:39
1 0 Atbildēt

Kur var iesūtīt video vai foto?

Aģents x 16.aprīlis 2017 8:16
4 0 Atbildēt

Nu ta gan iauto.lv lej ūdeni. Tas likums par reģistrēšanu attiecas uz stacionārajām kamerām, bet ne reģistratoriem. Šito mums vēl pāris nedēļas atpakaļ kursos (mācos ''c'' kategoriju) stāstīja. Bet pašlaik izskatās, ka JŪS paši, kā tautas priekšstāvji, izejat uz to, ka vajadzētu likumu arī reģistratoriem... Gribat papildus maksāt???

Erix 16.aprīlis 2017 13:11
1 7 Atbildēt

Aizejiet un atprasiet naudu par saviem kursiem, kur stāsta melus. DVI ir skaidri pateikusi, ka auto videoreģistrators ir reģistrējams un tam ir pieejama pat speciāla veidlapa.

www.dvi.gov.lv/lv/zinas/vide...es-sastavdala/

Tiesu eksperts 16.aprīlis 2017 11:06
4 0 Atbildēt

VDI muļķi, kas mēģina videonovērošanas likumu pakārtot videoreģistratoriem, bet likums pat pēc būtības bija izstrádāts tikai un vienīgi videonovērošanai!!!

Varbūt sāksim reģistrēt katrusavu mobilo telefonu vai, videokameru arī?

Pajolis 17.aprīlis 2017 1:45
5 0 Atbildēt

Ja videoreģistrators tiek lietots tikai sevis un savas automašīnas aizsardzībai, tad nekāda reģistrācija nav vajadzīga.

Ja videoreģistrātoru lieto sensāciju ķeršanai un publicēšanai jūtūbā vai kādos citos ziņu portālos, tad ir jāreģistrē.

Nesaprotu par ko ir brēka.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 6

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti