Kāpēc simtiem cilvēku, lai izmantotu “eParaksts mobile”, jāiegādājas jauns telefons? 17

 
4.Studija | 10.janvāris 2024 14:51

Kārtējie drošības uzlabojumi daļai cilvēku liedz piekļuvi elektroniskajiem pakalpojumiem.

 
Visi komentāri
 
Krokodils 10.janvāris 2024 15:37
6 6 Atbildēt

Šādi var nīdēt tikai nabagu valstī.... Ja nav daudz nauda, tad jaunu necilu(ķīniesu) viedtelefonu cena ir sākot no 200€. Nopērc, būs jaunaka sistēma un viss būs atbalstīts tuprmākos gadus!

Ja galīgi nav nauda, tad neviens tev neliedz staigat pa iestādēm un fiziski uz vietas visu kārtot!

Bet ja gribi 'brendu' bet nav nauda jaunam, tāpēc pērkot lietotus un izmantojot 5+ gadus vecus modeļus, tā jau tava vaina un atbildība!

Tak nopērkot vecu auto tu nebrauc uz dīleri un nesāc raudāt, ka tas un šis saplīsi un ka tagad labojiet pa velti jo jūs esat dīleris, kam būtu jauztur šī marka!!!!!

Nja 10.janvāris 2024 16:05
8 3 Atbildēt

Ko tu te muldi? Šim visam vistiešākais sakars ir drošība, nevis garantijas serviss. Un ne vienmēr jaunam telefonam OS ir tas aktuālākais. Ja paši cilvēki nedomā par drošību tad vismaz iestādes to spiež. Cik daudziem wifi routeri ar default parolēm ....

darklight 10.janvāris 2024 16:11
3 1 Atbildēt

Kāds 200!? Tikko, piemēram, Bitei bija akcijā Nokia G11, par 120 Euro, un tad nebūt nav zemē metams aparāts. Ja nevajag augstas izšķirtspējas video, kaudzi spēļu un ūberkameru, tad var pat vēl lētāk lietojamu trubu atrast.

0pis 10.janvāris 2024 16:59
8 2 Atbildēt

Pensionārs var ņemt arī Xiaomi par 90, viss strādā. Vai par 120, būs maķenīt štramāk. Un ekrāns tak arī lielāks.

650 10.janvāris 2024 16:08
4 3 Atbildēt

Stāsts ir visai objektīvs- pašlaik gan ir jau 13.androīds, nevis 7.tais.Drošibai būt jābūt, tas būtu loģiski un pareizi.

Kas šeit nav objektīvs- ka (joprojām!) nav skaidrības, kāpēc kvalificētā Smart-id versija nav "iecelta" vienā kategorijā ar e-parakstu.Priekš kam cilvēkam būtu jākolekcionē vienā sūuda plastmassas gabalā tik daudz un dažādas tās personīgi sensitīvās lietotnes.Un kas notiktu, ja viņš to štruntu pēkšņi pazaudētu, vai ja tas viņam sabojātos.

Un ko (un kā) dara tie LV "pilsoņi", kuri lieto podziņu telefonus, vai kuri vispār un principā nelieto nekādas mobilās ierīces.Gados veci,gados jauni,vispārēji tehniski aprobežoti un/vai dator-stulbi,principiāli iedomīgi,uttt.Kādas ir šobrīd viņu "tiesības" un nākotnes izredzes.

Nja 10.janvāris 2024 16:51
2 2 Atbildēt

Neviens nav aizliedzis tev doties uz iestādēm ar kājām. Neviens nav aizliedzis lietot vairākus telefonus. Lai gan, vismaz iPhone ir backup un salīdzinoši viegli atjaunot, lielākās problēmas sagādās tas, ka cilvēki neaizsargā savus telefonus, izmanto vājas paroles utt. Identitāti nozog un tad tavā vietā var darboties. Bet teikšu tā, tie kam šis viss uztrauc, paši prot sagatavoties tam un dzīvo mierīgi. Tie kas tik tālu neaizdomājas, guļ mierīgi, jo nezina nemaz.

650 12.janvāris 2024 3:13
2 0 Atbildēt

Man gan liek@s,ka es konkrēti Tevi personīgi vārdā šeit netiku uzrunājis,vai kā? 

Ir cilvēki,kuri par! kādu situāciju izsakās no savas pieredzes ikdienā.Bet ir arī tādi,kuri ikdienā pieraduši vnk vārdiski drirst.

Ir visapkārt te desmiti tūkstošu tādu,kuri nemāk ne datoru,ne telefonu.Principā apdalīti un izstumti no modernās aprites,ar ierobežotām tiesībām un iespējām.Vienkārši žēl lietot to tradiciOnālo vārdu.

imzz 10.janvāris 2024 16:59
0 2 Atbildēt

14. Bet, ja pieejam nopietni drošībai, tad neviens androīds nav drošs. Ko nu ? 

Security flaws can give hackers control over your Android device, enable data theft, or even make your device unusable. These vulnerabilities primarily affect Android devices running older versions of the operating system. Specifically, the impacted Android versions are 11, 12, 12L, and 13.

0pis 10.janvāris 2024 17:02
1 0 Atbildēt

14, 15, 16, 17....neviena sistēma nava abzolūti droša un pat ja ir, tad urķis uzreizi izrubina cokumu var ielīst iekšā.

Lielāko skādi sev cilvēki nodara paši, noticot ļaundaru neticamajiem stāstiem un noskaita tiem visus kodus un paroles kā no dziesmu grāmatas. Tā lūk.

Nja 10.janvāris 2024 19:35
3 0 Atbildēt

Jebkuras sistēmas vājākais posms ir tā lietotājs. Ja paroles stāv makā vainizmētātas pa galdu, vienalga cik kruta versija.

Krotow 11.janvāris 2024 19:02
0 0 Atbildēt

Vairāk interesē kaut kas cits. Kāda pīīīīī-pīīīī-pīīīī pēc jau pirms 10 gadiem netika ieviests vienots elektroniskā paraksta un autorizācijas standarts visai Eiropas Savienībai? Lai varētu norādīt tikai savu valsti (ar pasēm un bankām saistītām niansēm) un tālāk pieslēgties un parakstīties visādā krabī caur pārlūkiem vai telefonu aplikācijām. Tad alternatīvie brīnumi kā SmartID nebūtu vajadzīgi. Pieslēgšanās ar internetbanku ir pamatīgs kruķis, kas parādījās tikai tāpēc ka pieslēgšanās ar eParakstu no telefoniem tolaik nebija iespējama.

Pilsoņi ar podziņtelefoniem lai turpina lietot savus kodu kalkulatorus un iet ar kājām uz iestādēm.

650 12.janvāris 2024 3:25
1 0 Atbildēt

Tu varbūt gribēji teikt,ka eparaksts ir ierindas lietotājam (vai jaunam lietotājam) "ērtāks" par smart-id?

Ir jau vēl arī daļa tādu,kuri domā ka "internets telefonā" savulaik tika izdomāts un ieviests tieši Lietotāju ērtībām ;p

Meistars 10.janvāris 2024 20:58
3 2 Atbildēt

Interesanti, cik cilvēki ir cietuši no tā, ka telefons ir palicis par vecu. To mēs nezinām. Un nevarēsim uzzināt. Bet tas, ka jaunajiem telefoniem ir nepieciešami pircēji - tas gan ir skaidrs.

Ir cilvēki, kas zin kādos apstākļos tiek radīti jaunie telefoni un kādus resursus tie prasa, tādēļ vēl ejošus telefonus negrib izmest miskastē. Bet grib izmantot līdz galam.

Krotow 11.janvāris 2024 18:56
1 2 Atbildēt

Zināma un atbalstāma vēlme. Taču ar viedtelefoniem, kas vispār ir mazi datori ar zvanīšanas un foto iespēju, dzīves cikls ir tāds pats ka lielajiem datoriem. OS un programmas paliek arvien ēdelīgāki, API mainās utt. Un dzelži noveco lēnāk kā vairs vienkārši nepietiek atmiņas lai viss ietu bez raustīšanās. Vai kaut kādi mākoņservisi vairs nav pieejami. Pamēģini kaut vai padarboties internetā ar 20 gadus vecu datoru un 2003/5. gada OS. Atskaitot problēmas ar sertifikātiem, daudz kas vienkārsi nedarbosies vai darbosies parāk lēni lai būtu ērti lietojams.

Protams, ja telefonu lieto tikai zvanīšanai un īsziņām tad viss vēl notiek

ZZZZ 12.janvāris 2024 10:10
3 0 Atbildēt

Nokia, Siemens, Motorola utt vesela kolekcija jau sanāktu. Peidžeri...cik kaudzes naudas nav par un ap šitiem krāmiem izdota 🙈

Krotow 12.janvāris 2024 17:19
0 0 Atbildēt

Tā arī ir ka nauda izdota liela, taču tagad tie ir tikai lieki krāmi. Nav jau āmurs, ko var lietot arī pēc 100 gadiem.

James Bong 12.janvāris 2024 13:47
1 0 Atbildēt

Vienmēr jautri palasīt tekstus par to ka internetā kautkas ir droši:-D bezmaz gatavi galvu dot uz nociršanu 😂

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 4

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 6

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 

Lietuvas un Polijas karavīri trenējas aizsargāt Suvalku koridoru (+ VIDEO) 8

NATO militārās plānošanas dokumentos par vienu no vismazāk aizsargātajām vietām aliansē atzīts Suvalku koridors. To nereti dēvē par NATO Ahileja papēdi. Suvalku koridors ir ap 70 kilometru gara josla uz Lietuvas un Polijas robežas, un tā vienlaikus atdala Krievijas Kēnigsbergas anklāvu no Baltkrievijas. Lai trenētos aizsargāt šo stratēģiski ievainojamo teritoriju, Lietuvas dienvidos noritēja militārās mācības. Lasīt vairāk

 

Aceman – trešais modelis ar elektropiedziņu Mini aptverē (+ FOTO)

Britu autoražotājs Mini pievienojis savam modeļu piedāvājuma kompakto krosoveru Aceman, kas kļūs par trešo modeli ar pilnībā elektrisku piedziņu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti