Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 5

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 17.aprīlis 2024 13:54

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība.

Kopumā ielu seguma atjaunošana plānota 19 vietās, un projektu kopējās izmaksas tiek lēstas ap 10,3 miljoniem eiro. Lai īstenotu plānotos darbus, pašvaldība plāno aizņemties 8,7 miljonus eiro Valsts kasē.

Seguma atjaunošana plānota Kārļa Mīlenbaha ielā no Lastādijas ielas līdz Dzirnavu ielai, Cēsu ielā, Pērnavas ielas posmā no Augusta Deglava ielas līdz Brīvības ielai, Biķernieku ielas posmā no Biķernieku ielas 12 līdz 40A un Pulkveža Brieža ielas posmā no Hanzas ielas līdz Elizabetes ielai.

Seguma atjaunošana iecerēta arī Gustava Zemgala gatves posmā no Ūnijas ielas līdz Brīvības gatvei, Biķernieku ielas posmā no Lielvārdes ielas līdz Ulbrokas ielai, Lubānas ielā no Andreja Saharova ielas līdz Brāļu Kaudzīšu ielai, Juglas krastmalā no Brīvības gatves līdz Pāles ielai un Juglas ielā līdz Murjāņu ielai.

Plānota arī Mīlgrāvja tilta transporta mezgla brauktuves un brauktuves daļas līdz Emmas ielai seguma atjaunošana, asfalta seguma atjaunošana Emmas ielā, Meldru ielā un Atlantijas ielā, Dienvidu tilta un tā pieeju seguma atjaunošana, seguma atjaunošana Sesku ielas posmā no Ilūkstes ielas līdz Dārzciema ielai.

Iecerēta arī ielas seguma atjaunošana Dārziņu ielas posmā no Cidoniju ielas līdz Dārziņu 1. līnijai, Brīvības gatvē no Juglas ielas līdz Jaunciema gatves pārvadam, uz tilta pār Juglu Brīvības gatvē, Biksēres ielā, Raņķa dambī no Trijādības ielas līdz Uzvaras bulvārim un Trijādības ielā no Kuģu ielas līdz Raņķa dambim.

Kā šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Olafs Pulks (JV), šis jautājums tiks skatīts ārkārtas sēdē, lai pēc iespējas ātrāk vērstos valdībā pēc aizdevuma un varētu ātrāk sākt ielu remontēšanu.

Pulks norādīja, ka ir noslēdzies viens no trim iepirkumiem par ielu seguma atjaunošanu. Vēl plānoti divi iepirkumi un kopumā pašvaldība plāno atjaunot ielu segumu par 30 miljoniem eiro.

Pēc Pulka teiktā, lai novērstu asfaltēto Rīgas ielu sabrukšanu, būvdarbu sezonā vajadzētu apgūt 50 miljonus eiro. Tāds esot mērķis nākamajiem gadiem.
 

 
Visi komentāri
 
khe 17.aprīlis 2024 15:08
3 0 Atbildēt

kaut kas Pārdaugavai arī tiks?

Tur tie posmiņi Akmens tilta tuvumā īsti neskaitās...

v 17.aprīlis 2024 19:04
0 0 Atbildēt

Bedru un aku vāku remontam arī nebūtu slikti kaut ko atmest.

Bedrinieks 17.aprīlis 2024 22:22
2 0 Atbildēt

Kāda jēga sataisīt pašā centrā tās pāris ielas, ja lielāka daļa apkaimju rīgas nomalēs, kur dzīvo lielākie nodokļu maksātāji, ir bēdu ieleja. Kam tās ielas viņi taisa? Bolt takšiem, sabiedriskajam transportam?

0pis 19.aprīlis 2024 15:58
0 0 Atbildēt

Vajag ieksēt ceļa nodokli no Bolt lietotājiem))

0pis 18.aprīlis 2024 14:34
0 0 Atbildēt

Varētu tak uztaisīt maksas stāvvietas ielās, kur ir daudz bedru un to naudu izmantot remontiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Prezentēts Zeekr Mix – minivens ar neparastu salonu 1

Ķīnas autoražotājs Zeekr Pekinas autoizstādē iepazīstinājis ar minivenu Mix – ģimenes transportlīdzekli, kam piemīt plašas salona transformēšanas iespējas. Lasīt vairāk

 

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 

CATL prezentē akumulatoru 1000 kilometru sniedzamībai 12

Ķīnas uzņēmums CATL Auto China 2024 izstādē iepazīstinājis ar jauno ražošanai gatavo LFP akumulatoru, kas elektroautomobilim bez papildu uzlādes ļaus nobraukt vairāk nekā 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 14

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti