Kanādā atklāj gandrīz 600 nozagtus auto teju 35 miljonu vērtībā 9

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 9.aprīlis 2024 11:26

Policijas operācijā Monreālas ostā tika novērsts noziedzīgās pasaules mēģinājums izvest no Kanādas 598 zagtus automobiļus, kuru kopējā vērtība sasniedz 34,5 miljonus dolāru.

Kā teikts policijas paziņojumā, likumsargi kopā ar robežapsardzes dienestu strādāja vairākus mēnešus, šajā laikā atverot un pārbaudot 390 jūras konteinerus. Operācijas gaitā tika uzieti 598 automobiļi, kas bija sagatavoti izvešanai uz Āziju, Eiropu, Tuvajiem Austrumiem un Dienvidameriku.

Pēc policijas sniegtās informācijas, automašīnas tika nozagtas, pārtverot digitālo atslēgu raidītos kodus, izmantojot digitālās atslēgas aizstājējus vai pieslēdzot speciālas ierīces automašīnu borta datoriem. Turklāt daudzas šādas sistēmas var brīvi iegādāties internetā, ieskaitot pamācību, kā tās lietojamas.

Policija uzsver, ka federālie tiesību akti, kas novērš automašīnu zādzības, ievērojami atpaliek no tehnoloģijām, Kanādā steigšus jāmaina likumdošana, lai šādu ierīču iegādāšanos padarītu par nelegālu, bet auto īpašniekiem iespēju robežās jāparūpējas par drošību, novietojot savus automobiļus garāžā, labi apgaismotās vietās vai jāuzstāda stūres bloķētāji.

 
Visi komentāri
 
650 9.aprīlis 2024 13:00
0 2 Atbildēt

Tu redz kā.Nu paskat tik ko.Vatureko.Vaig iepirkt tos stūres sasslēdzējus centralizēti vairumā un pakarināt visās stāv vietās gar ielu (un ceļu) malām, lai tak cilvēki slēdz.

 Polipolicija (kanaādiešu) gadu gadiem strādāja vaigu sviedros,visu filmēja un/vai uzskaitīja, visi 598 a/mobīļi tika attālināti monitorēti un passākums sassniedza Kulmināciju, kad tie tika (oficiālā ostā, gaišā dienass laikā, muitas u.c. utml. Ostas Operatīvo Dienestu (OOD) uzraudzībā..) ievietoti 390gab jūras konteineros.Jā.Urrā! ;p

imzz 9.aprīlis 2024 14:13
6 3 Atbildēt

Tā ir ar visiem keyless go ražotāju ērtībai. Beigās auto vēl jāslēdz ar ķēdi pie staba. Policija arī labie. Nevarēja izsekot nevienam no gandrīz 600 nozagtiem auto, lai redzētu, kur tie paliek.

Krotow 9.aprīlis 2024 15:21
0 1 Atbildēt

... steigšus jāmaina likumdošana, lai šādu ierīču iegādāšanos padarītu par nelegālu ...

Diez kā tas ies kopā ar Rght to Repair un amerikas garāžās sēdētāju kultu?

650 9.aprīlis 2024 18:09
2 4 Atbildēt

Tas keyless ir vienkārši  (tīšām!) izbazūnēts lohu vidē kā visu (citu!) iespējamo nelaimju cēlonis.Kurš pie keylesa pieradušais lohs diez tagad gribētu atgriezties pie kaut kādām atslēgām.

Un kas vispār var būt ērtāks, ja tas ir normāla ražotāja lohudrošs keyless.Kurš darbojas knapi metra attālumā no mašīnas.

Un kurš LOHS vispār lieto "DĀRGU" mašīnu bez papildus imobilaizera.Un kurš "dārgs" auto vispār ir bez/keylessa.Un vispār- nu cik var dr.irst ;p

Ezis UK 9.aprīlis 2024 23:31
1 1 Atbildēt

Keyless jau pamatā ir zagļu prieks,nav jaiespringst.

cics 10.aprīlis 2024 21:04
0 0 Atbildēt

Nevis izsekot, bet nenonāca līdz korektam % no peļņas

Ezis UK 9.aprīlis 2024 23:29
0 1 Atbildēt

Diemžēl auto ražošanā tiek domāts tikai par ražotāju.Gāzes trosīte 5euro aivieto ar 1000 euro " zistēmu" kura reāli lietotājam neko nedod.Signāla kontakts aizvietots ar "TV"kura remonts ir bezjēgā dārgs.Kam ieguvums?

650 10.aprīlis 2024 0:27
1 1 Atbildēt

Interesanti, ka neviens nava "painteresējies", kādā veidā tur "tajāgalā" notiek automašīnu eksporta procedūra un kā vispār tu vari dabūt tukšu konteineru un kā tu tās mašīnas tajā kastē dabon iekšā.Kurā vietā tu to suudu šādi lādē,kā tu to (relatīvi Dārgo) kravu nostiprini un kā tu viņu pec tam ieved ostā (muitas zonā).Un ko tu vispābā saki "kuģa kapteinim" un tiem tur (lohiem) muitā,- kas tad tev tajos eksportējamajos (390gab!!!) konteineros ir iekšā.Un nevienu no tiem 390 muita nedz pārbauda,un itin neko nee.Jāa.

Pamatīgi pacīetīgi tie kanaādiešu uzraugošie dienesti- ne pirmo, ne pat trešo simtu neņem pie dziesmass, gaida kamēr visi 390 ienāks un tad "davai" vienā vietā/laikā.Stipri izskatās, ka "problēmas būtība" te būs principiāli citur, un samērā maz no kādiem "zagļiem un keyleassiem" atkarīga.

Taisnība 12.aprīlis 2024 15:07
0 1 Atbildēt

Tiešām nevaru iedomāties cik daudz mīnusā ir IQ līmenis cilvēkiem, kas iegādājas dārgu auto un nepiliek 500 euro klāt drošības sistēmai. Vai tiešām tik daudz no tautas nav pabeiguši 9. klasi, lai attīstītu loģisko domāšanu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā apdzīt, ja nevar apdzīt? (+ VIDEO) 2

Viens no kravas auto vadītājiem vairāku kilometru garumā cenšas apdzīt priekšā braucošo kravinieku, taču tas izdodas vien pēdējā epizodē gandrīz izraisot sadursmi ar vieglo automobili. Lasīt vairāk

 

Motoreļļas izvēle vecākiem dzinējiem: vai biezāka būs labāka? 3

Vai esi dzirdējis gadījumus, kad autovadītāji paši vai mehāniķi pēc saviem ieskatiem nolemj nomainīt ierasto motoreļļu uz “biezāku”? Saskaņā ar senām teorijām un dažu mehāniķu nelokāmo pārliecību šāds solis paildzina dzinēja kalpošanas laiku, turklāt mazina motoreļļas patēriņu automašīnām, kuru nobraukums pārsniedz 100 000 km. Lasīt vairāk

 

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 2

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 2

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti