Mercedes EQS modernizēts; cenas nemainās, sniedzamība vairāk par 800 km (+ FOTO) 5

 

Foto: Mercedes-Benz

iAuto | 12.aprīlis 2024 16:32

Mercedes-Benz modernizējis elektriskās piedziņas sedanu EQS, piestrādājis pie izskata un uzlabojis sniedzamību, taču cenu atstājis to pašu.

Mercedes EQS ir vācu uzņēmuma elektrisko modeļu gammas flagmanis, kas var lepoties ar augstu komfortu un atzīstamu sniedzamību, taču neraugoties uz to, pārdošanas rezultāti nesasniedz cerēto. Gluži pretēji: 2023. gadā Eiropā tie sarukuši par 46 procentiem, bet ASV – par 11 procentiem. Piedevām izrādījies, ka elektriskā sedana vērtība nokrītas uz pusi jau pirmajā gadā.

Iespējams, situāciju mainīs uzlabotais modelis, kas pasūtīšanai kļūs pieejams no 25. aprīļa, turklāt par iepriekšējo cenu – aptuveni 110 000 eiro (Vācijā). EQS pircēju ražotājs tagad centīsies pievilināt ar izmainītu priekšpusi, kas iepriekšējā Black Panel vietā ieguvusi radiatora restes imitāciju ar horizontālām svītrām un Mercedes zvaigzni uz motora pārsega.    

Tehniskā ziņā lielākās izmaiņas ir jaunais un no EQS SUV aizgūtais 118 kWh akumulators, kas nodrošina par 11% jeb par 82 km lielāku sniedzamību EQS. Versijai  EQS 450 4Matic tā pieaug no 717 līdz 799 km, bet versijai EQS+ sniedzas līdz pat 822 km. Modernizētajam EQS atļauts vilkt smagāku piekabi (maks. slodze uz āķi tagad 1700 kg, iepriekš – 750 kg), pievienota automātiskā bremžu sistēmas funkcija, kas pasargās bremžu diskus no rūsas, MBUX-Hyperscreen jau sērijveidā visām EQS versijām, tāpat kā siltumsūknis ar Invertoram, elektromotoram un akumulatoram novadītā siltuma izmantošanas iespēju salona apsildīšanai.

Vēl viena jauna funkcija ir automātiska joslas maiņa: ja priekšā brauc lēnāks transportlīdzeklis, automašīna pati var uzsākt joslas maiņu ar ātrumu no 80 līdz 140, turklāt apstiprināšana ar pagrieziena signālu no vadītāja puses atkritīs.

Par 3686 eiro var iegādāties Rear Comfort Package Plus, kas ietver izvelkamus kāju balstus otrās rindas pasažieriem, plašākas sēdekļu regulējušanas funkcijas un papildu apsildi kakla un plecu zonā.

 
Visi komentāri
 
Latvietis 13.aprīlis 2024 10:12
3 3 Atbildēt

Nu smuks jau, pēc suņa!

Pats es rullz ar renault thalia I, ar nav ne vainas, tik jūties kā zive konservbundžā.

ZZZZ 13.aprīlis 2024 12:15
0 2 Atbildēt

Kāpēc nepērk? 1EQS vs 2Tesla Y long range...Kas tur Vacijā ar tiem kābeļ bija?

Lietotājs 13.aprīlis 2024 14:41
2 1 Atbildēt

Jā, tas ka var vilkt 1700 kg piekabi, ir liels pluss šādam auto. Celtniekiem nevajadzēs kraut cementa maisus bagāžniekā.

0pis 13.aprīlis 2024 17:03
3 1 Atbildēt

Celtniekiem ir domāti X sērijas bembi - tie paši kurus mūsu loxi pērk kā statusa auto braukšanai pa pilsētu.

650 14.aprīlis 2024 20:58
0 0 Atbildēt

Kaut kāds latviešu militārais specĀlists aizvakar (publiski!) klāstīja, ka visi ar bluhtūt aprīkoto vidpulksteņu nēsātāji kļūšot par potenciālā ienaidnieka automātisko dronu mērķi. Savukārt daži lg vidtelevizori ar lattelekom.com pieslēgumu jau labu laiku kā izsūtot lietotāja datus kaimiņiem un/vai garāmgājējiem.

Cerams, ka MBē specālisti ir tā nopietnāk padomājuši/Par! un ka ne centrālpāneļa kinozāle un ne automātiskā bremžu pretrūsas tehnoloģija nekādus liekus signālus nekam neraidīs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā apdzīt, ja nevar apdzīt? (+ VIDEO) 3

Viens no kravas auto vadītājiem vairāku kilometru garumā cenšas apdzīt priekšā braucošo kravinieku, taču tas izdodas vien pēdējā epizodē gandrīz izraisot sadursmi ar vieglo automobili. Lasīt vairāk

 

Motoreļļas izvēle vecākiem dzinējiem: vai biezāka būs labāka? 3

Vai esi dzirdējis gadījumus, kad autovadītāji paši vai mehāniķi pēc saviem ieskatiem nolemj nomainīt ierasto motoreļļu uz “biezāku”? Saskaņā ar senām teorijām un dažu mehāniķu nelokāmo pārliecību šāds solis paildzina dzinēja kalpošanas laiku, turklāt mazina motoreļļas patēriņu automašīnām, kuru nobraukums pārsniedz 100 000 km. Lasīt vairāk

 

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 2

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 2

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti