Ar jauna dizaina kabīni - Mercedes piesaka jauno Actros L (+ FOTO) 11

 

Foto: Daimler Truck

iAuto | 8.aprīlis 2024 10:33

Uz konveijera Mercedes-Benz Trucks flagmanis nonāks 2024. gada decembrī.

Pilnīgi jaunais Actros L ir uzreiz pamanāms, pateicoties augstajai kabīnei ar noapaļotas formas paneļiem un Mercedes trīsstaru zvaigznes logotipam, kas veidots uz melna fona un dižojas centrā. ProCabin dizains, kas 2023. gada rudenī debitēja līdz ar elektrisko eActros 600, veidots uzsvaru liekot uz aerodinamiku. Jumta spoileris, kabīnes paneļi, gaisa atveres, modificēts bamperis, noapaļotas riteņu arkas un gaisa plūsmas novadi aiz kabīnes sekmējuši to, ka Actros L degvielas patēriņš samazināts par trīs procentiem.

Tiek ziņots, ka viss Actros L apgaismojums (lukturi priekšā un aizmugurē, virzienrādītāji, sānu gaismas) darbojas LED tehnikā, bet Matrix-LED lukturi pieejami par piemaksu.

ProCabin var izvēlēties Stream, Big vai Giga Space ar uzlabotām komforta funkcijām, ietverot optimizētu sēdekļu apsildi un ieskaitot jaunu vadības bloku ar paplašinātām funkcijām un biezu Premium klases matraci šofera guļvietai. Pievienotas arī citas funkcijas, piemēram, papildu USB-C ligzdas sānu sienās, augstas kvalitātes aizkars divu krāsu dizainā, otrs ledusskapis, 230 voltu pieslēgligzda, bet no 2025. gada aprīļa Multimedia Cockpit Interactive 2 būs pieejams arī ar jaunizveidotu izvēlnes dizainu, balss vadību, uzlabotu savienojamību un jaunām lietojumprogrammām, piemēram, Connected Traffic Warnings.

Actros L elektroniskās palīgsistēmas atsevišķos gadījumos jau tagad apsteidz General Safety Regulation  (GSR) stingros standartus, kas būs spēkā no 2024. gada jūlija. Lai to nodrošinātu Daimler Truck izstrādājis jaunu elektronikas platformu ar 20 reizes lielāku datu apstrādi. Labs piemērs ir apkārtējās redzamības uzlabošanas sistēma, kas apvieno sešus iebūvētos sensorus - četrus sānu maza darbības attāluma radarus priekšā un aizmugurē gan labajā, gan kreisajā pusē, liela attāluma radaru priekšā centrā un daudzfunkcionālo kameru vējstiklā, nodrošinot 270 grādu redzamības leņķi ap transportlīdzekli. Ne mazāk svarīga ir automātiskā bremzēšanas sistēma, kas piedzīvo jau sesto paaudzi, un tagad veikt automatizētu avārijas bremzēšanu līdz apstāšanās brīdim šķērsojošo, pretimbraucošo vai savu joslu braucošo satiksmes dalībnieku priekšā ar ātrumu līdz 60 km/h.

Jaunajam Actros L pieejams trešās paaudzes 12,8 litru OM 471 dīzeļdzinējs, kas veido izvēli ar jau pārbaudītajiem OM 470 un OM 473 dīzeļiem.

Jauno Actros L ar ProCabin var pasūtīt no 2024. gada aprīļa, bet ražošana sāksies 2024. gada decembrī.

 

 
Visi komentāri
 
Sergejs 8.aprīlis 2024 11:53
1 1 Atbildēt

Zīmējot priekšpusi iedvesmi smēlušies no Fallout, līnijas stipri atgādina smagos no šīs spēles🤔

WALA 8.aprīlis 2024 12:15
3 2 Atbildēt

Uzmetot ašu skatienu liekas ka skatos uz Renault ...

0pis 8.aprīlis 2024 12:29
0 0 Atbildēt

Kabīne ir viena dārga padarīšana! Varētu tak stāvēt priekšā fūrei uz kāpšļa un spaidīt pogas. Galvā ķivere ar pilno stiklojumu lai mušas neskrien acīs un vējš nespiež ciet plakstus, bet lietus laikā uzvelk apmetni.

0pis 8.aprīlis 2024 12:29
0 1 Atbildēt

Un nekādu profesionālo hemoroīdu no stundām ilgas sēdēšanas 👍

Hmm 8.aprīlis 2024 12:43
4 0 Atbildēt

Man kādu padomjlaiku dīzeļlokomotīvi atgādina

Khe 8.aprīlis 2024 13:42
0 0 Atbildēt

štrunts par dizainu, tās automātiskās drošības sistēmas gan vajag katram auto, un ne tikai smagajiem.

mehs 8.aprīlis 2024 15:16
0 1 Atbildēt

Man pirmajā acu uzmetienā vizualizējās ar padumjo laiku metāla miskastes urnu ar pedāli, kas paceļ vāku.  Jocīgs, bet gaisa pretestības koeficents iespējams mazāks.

darklight 8.aprīlis 2024 22:26
1 0 Atbildēt

Lasu, ka katram ar ko citu asociējas Man nez kāpēc pirmais, kas iešāvās prātā, bija vecais labais padomju MAZ. Bet jā - kaut kas no dīzeļlokomotīves arī tur ir. Bet nav slikti.

Spararats 8.aprīlis 2024 22:51
0 0 Atbildēt

Dizainiski kroplīgākais no Eiropas septītnieka (NB! - turku fords nav eiropietis).

Merikurrats 9.aprīlis 2024 6:31
0 0 Atbildēt

Atpūtas zona forša

Raimis 9.aprīlis 2024 8:05
0 0 Atbildēt

Gaisa un elektrības vadus atkal ar striķīšiem uz augšu jāpiesien , lai ar šasiju brauktu .

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā apdzīt, ja nevar apdzīt? (+ VIDEO) 2

Viens no kravas auto vadītājiem vairāku kilometru garumā cenšas apdzīt priekšā braucošo kravinieku, taču tas izdodas vien pēdējā epizodē gandrīz izraisot sadursmi ar vieglo automobili. Lasīt vairāk

 

Motoreļļas izvēle vecākiem dzinējiem: vai biezāka būs labāka? 3

Vai esi dzirdējis gadījumus, kad autovadītāji paši vai mehāniķi pēc saviem ieskatiem nolemj nomainīt ierasto motoreļļu uz “biezāku”? Saskaņā ar senām teorijām un dažu mehāniķu nelokāmo pārliecību šāds solis paildzina dzinēja kalpošanas laiku, turklāt mazina motoreļļas patēriņu automašīnām, kuru nobraukums pārsniedz 100 000 km. Lasīt vairāk

 

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 2

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 2

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti