iAuto izmēģina modernizēto Audi Q8 ar V6 benzīna dzinēju (+ VIDEO) 5

 

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

iAuto.lv | 6.aprīlis 2024 14:10

Lai gan Q8 izmēros nav lielākais modelis Audi saimē, starp markas apvidus auto modeļiem tas tiek uzskatīts par flagmani. Šis modelis debiju piedzīvoja 2019. gadā ar mērķi sastādīt konkurenci tādiem modeļiem, kā BMW X6 un Mercedes-Benz GLE Coupe u.tml. Pagājušā gada septembrī Audi atklāja modernizēto Q8, kurš kādu brīdi jau pieejams arī Latvijā.

Kāpēc labot to, kas jau ir labs?

Patiešām! 2017. gadā radītā koncepta modeļa dizains joprojām ir moderns un tendencēm atbilstošs. Tāpēc saprotama Audi pieeja piešķirt modernizētajam modelim minimālas, nedaudz atsvaidzinošas izmaiņas. Tā teikt – lai pircēji justos nopirkuši ko jaunāku par nu jau vairākus gadus vecu modeli. Te gan jāuzteic Audi dizaineri, kas saviem modeļiem piešķir lēni novecojošus dizainus.

Pirmajā acu mirklī izmaiņas var saskatīt tikai rūdīti auto pazinēji, jo auto izskatā ir maz izmaiņu. Būtībā formas palikušas iepriekšējās, mainījies pildījums. Proti, dekoratīvā radiatora resti tagad veido ovālas formas astoņstūru šūnas, mainījies priekšējo un aizmugurējo lukturu segmentējums, ir lielākas gaisa atveres priekšējā bufera stūros, citādāka dizaina aizmugures difuzors. Lielākās un pamanāmākās izmaiņas skārušas Q8 lukturus – precīzāk, to segmentējumu. Standartā pieejamas LED gaismas, par papildus samaksu var izvēlēties adaptīvos LED matricu lukturus vai arī lāzera gaismas. Pēdējās ir kā papildinājums adaptīvajām matricu gaismām un tiek aktivizētas ātrumā virs 70 km/h, palielinot izgaismoto diapazonu. Priekšējo dienas gaismu rakstu iespējams mainīt kādā no četriem variantiem. Tāpat arī aizmugurē, ja papildaprīkojumā ir izvēlēti digitālie OLED aizmugurējie lukturi, kas kalpo arī kā brīdinājuma funkcija - ja stāvošam auto kāds cits auto pietuvojas 2 metru attālumā, visi OLED segmenti tiek aktivizēti. Vēl pie ārējā izskata papildinājumiem var minēt trīs jaunas krāsas Q8 paletē – čili sarkanu, Ascari zilu un Sakhiras zelta, kā arī 5 jaunus riteņu disku dizainus 21 līdz 23 collu izmēros.

Q8 salons praktiski atstāts bez izmaiņām – tik, cik paplašināts noformējumā izmantojamo materiālu un toņu klāsts. Uzlabota informācijas un izklaides sistēmu darbība un pilnveidotas grafikas, kā arī tiek vairākas trešo pušu aplikācijas, piem., Spotify, Apple Music etc.

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

“Nejaudīgajās” versijās viena benzīna un divas dīzeļdzinēja versijas.

Standarta Q8 pieejams ar trīs litru V6 dīzeļdzinēju divās jaudas versijās, un vienu tāda paša tilpuma V6 benzīna dzinēju.

DZINĒJI:

  • 55 TFSI quattro
    • 3.0 V6 benzīna dzinējs, 8 pakāpju tiptronic automātiskā pārnesumkārba;
    • 340 Zs, 500 Nm pie 1370-4500 apgr./min.;
    • 0-100 km/h: 5.6 sekundes
    • Vidējais degvielas patēriņš: 10.2-11.4 l/100 km, CO2: 231-260 g/km.
  • 50 TDI quattro
    • 3.0 V6 dīzeļdzinējs, 8 pakāpju tiptronic automātiskā pārnesumkārba;
    • 286 Zs, 600 Nm pie 1750-3250 apgr./min.;
    • 0-100 km/h: 6.1 sekundes
    • Vidējais degvielas patēriņš: 8.0-8.9 l/100 km, CO2: 210-232 g/km.
  • 45 TDI quattro
    • 3.0 V6 dīzeļdzinējs, 8 pakāpju tiptronic automātiskā pārnesumkārba;
    • 231 Zs, 500 Nm pie 1500-3000 apgr./min.;
    • 0-100 km/h: 7.1 sekundes
    • Vidējais degvielas patēriņš: 8.0-8.9 l/100 km, CO2: 210-232 g/km.

Modernizēta ir arī jaudīgā SQ8 versija. Savukārt visjaudīgākās RS Q8 versijas modernizācija gaidāma šī gada laikā.

  • SQ8 (4.0 TFSI quattro)
    • 4.0 V8 benzīna dzinējs, 8 pakāpju tiptronic automātiskā pārnesumkārba;
    • 507 Zs, 770 Nm pie 2000-4000 apgr./min.;
    • 0-100 km/h: 4.1 sekundes
    • Vidējais degvielas patēriņš: 12.0-12.8 l/100 km, CO2: 272-291 g/km.

IZMĒRI:

  • Garums: 4986 mm;
  • Platums: 1995 mm;
  • Augstums: 1705 mm;
  • Garenbāze: 2995 mm;
  • Pašmasa: 2175 – 2235 kg;
  • Bagāžas nodalījums: 750 – 1755 litri;
  • Klīrenss: 22 – 25.4 cm (atkarībā no balstiekārtas veida).

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Cenas un aprīkojums

Q8 tiek piedāvāts vienā – sākuma komplektācijā, kurai tad iespējams piepirkt klāt dažādas papildu ekstras. Droši vien būtu savādi, ja Audi top modelis tiktu piedāvāts ļoti plikā komplektācijā. Tāpēc jau standartā Q8 ir diezgan grezns: 19” vieglmetāla diski, LED priekšējie un aizmugurējie lukturi, elektriski regulējami, apsildāmi un nolokāmi sānu spoguļi, Keyless-Go ar pretaizdzīšanas signalizācijas sistēmu, laminēts vējstikls un sānu stikli, ādas un mākslīgās ādas sēdekļu apdare, standarta elektriski regulējami sēdekļi ar dizaina šuvēm, trīs spieķu multistūre, divu zonu klimata kontrole, digitāls mērinstrumentu panelis, MMI informācijas un navigācijas sistēma ar 3 gadu licenci, 10 skaļruņu 180W skaņas sistēma, joslas asistents, kruīza kontrole, stāvvietas asistents, ceļa zīmju atpazīšanas sistēma, Audi Pre Sense priekšējo sadursmju novēršanas sistēma, adaptīvā balstiekārta, braukšanas režīmu izvēle. Standartā Q8 tiek krāsots Carrara baltā krāsā.

CENAS (ar PVN)

  • 55 TFSI quattro – 87 200 EUR
  • 50 TDI quattro – 84 100 EUR
  • 45 TDI quattro – 82 900 EUR

Tiesa, izmēģinātā auto bāzes cena sākās no 76 900 EUR. Iespējams, ka mainījies standartā iekļautais aprīkojuma klāsts. Bet jā – mūsu gadījumā tikām pie Q8 55 TFSI quattro Sakhiras zelta krāsā ar visai garu papildu aprīkojuma sarakstu. Līdz ar to tā cena ir izaugusi līdz 115 201 EUR.

Modernizētā Audi Q8 cenu lapa Foto: iAuto.lv

Modernizētā Audi Q8 cenu lapa Foto: iAuto.lv

Plašs un ērts salons

Jāsaka, ka no lietošanas ērtību viedokļa Q8 ir kā pēc izmēriem pašūts uzvalks – saprotams, ērts un neuzbāzīgs. Esošie funkciju slēdži ir saprotami un ergonomiski, info sistēma ir saprotama un, lai arī nav pirmā svaiguma, joprojām glīti noformēta un darbojas labi. Audi savā laikā visus pārsteidza ar inovāciju, klimata kontroles sistēmai atvēlot atsevišķu skārienjutīgu ekrānu, ko iespējams arī izmantot citu pielāgotu funkciju izvietošanai un rakstīšanai. Jā, uzmanība no ceļa tā pat ir jānovērš, taču, redzot brīnumus citu mūsdienu auto modeļu klāstā, Audi risinājums šķiet par ļoti ērts.

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Jau minējām, ka Q8 pēc hierarhijas atrodas SUV modeļu augšgalā, lai gan Q7 piedāvā vairāk vietas. Bagāžas ziņā tā visdrīzāk ir, taču gan Q8, gan Q7 ir vienāda riteņu bāze, kas nozīmē vienlīdzīgu komfortu aizmugurējiem pasažieriem. Turklāt, salīdzinot ar konkurentiem, Q8 nav tik izteikti krītoša – kupejai raksturīga jumta līnija. Tas nozīmē, ka arī garāka auguma pasažieri Q8 aizmugurē jutīsies komfortabli. Salīdzinot ar elektrisko ‘vārda brāli’ Q8 e-tron, var just, ka Q8 ir krietni lielāks un plašāks auto visos virzienos. Par 8.5 cm garāks, par 6 cm platāks, par 7.6 cm augstāks un par 6.7 cm garāka riteņu bāze.

Aizmugurē pieejama atsevišķa klimata zona, USB-C un 12V strāvas ligzdas, kā arī tāda sen neredzēta lieta, kā pelnu trauki durvīs. Arī bagāžas telpa ir tīri pieklājīga. 750 litri ar aizmugurējām sēdvietām, 1755 litri, ja tās ir nolocītas. Turklāt ar slēdžiem bagāžniekā varam regulēt automobiļa augstumu, lai būtu vieglāk iecelt smagākas lietas.

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Jaudas pietiek, bet pārnesumkārbu gribētos zibenīgāku

Mums bija tā izdevība salīdzināt Q8 ar jaudīgo SQ8 e-tron vienu pēc otra. Par spīti lielajai pašmasai (bet arī ar ievērojami lielāku jaudu) SQ8 e-tron var lepoties ar ļoti sportisku vadāmību. Arī Q8 benzīna dzinējs ir spēcīgs, ar patīkamu skaņas piedevu, tomēr vadāmībā izteiktāk jūtamas liela auto aprises. Jā, Q8 ir straujš, bet mazliet tūļīgs. Visvairāk šo efektu paspilgtina pārnesumkārbas aizkavēšanās, kad nepieciešams straujāk uzspiest gāzi vai uzsākt braukt. Situāciju var uzlabot ar manuālo pārnesumu režīmu, bet pēc elektriskā Q8 zibenīgās reakcijas, benzīna Q8 neiepriecināja. Visādi citādi Q8 ir lielisks un nenogurdinošs ceļa biedrs, jo īpaši veicot tālākus braucienus. Ar augsto klīrensu un arī bezceļu režīma izvēli Q8 nebaidās doties arī kādos skarbākos piedzīvojumos, taču būtu žēl apskādēt glauno virsbūvi, ja pat auto visur izbrauktu. Vidējais patēriņš izmēģinājuma beigās 10.2 l/100 km.

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Ir vērts pieminēt jaunievedumu – HD Matrix LED lukturus ar Audi lāzera gaismu. Tie strādā priekšzīmīgi un zibenīgi. Priekšā lauks tiek izgaismots tālu, kā arī stars ‘pievērš’ uzmanību dažādiem objektiem ceļa malā, liekas, ka lukturi automātiski atpazīst un mērķē gaismu uz ceļa zīmēm. Reti kad gadās braukt ar auto, kas tumsā tik labi izgaismo ceļa zīmēs. Un neviena aizrādījuma no pretimbraucošajiem par apžilbināšanu.

PLUSI UN MĪNUSI

+ Plašs un ērts salons

+ Lieliskas Matrix-lāzera gaismas

+ Patīkama, nenogurdinoša gaita

-  Gribētu ātrāku automātiskās pārnesumkārbas reakciju

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

Modernizētais Audi Q8 Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
650 6.aprīlis 2024 14:36
0 1 Atbildēt

Lūdzu izskaidrojiet.Kas tāda par jaunu modi.Visas restes ar milzīgiem caurumiem, radiatori un interkūleri praktiski neaizsargāti pret ielidojošu drazu- ik pa cik kkm tos mazgās un cik tas maksās un Kuŗš par to maksās? 

Un kā tā var būt, ka jo jaunāka/dārgāka mašīna, jo netīrāka motortelpa?

0pis 6.aprīlis 2024 19:36
0 0 Atbildēt

Ko nu par to. Tāpat arī jauniem auto nav gumijas vanniņas salonā kā mūsu klimatā pienāktos, bet filca paklāji kā kaķim pie ārdurvīm.

Tos papildus sietus tak var pielikt pats - nokrāso marli vai tillu mellā krāsā un liek restei iekšpusē. Var arī mušu tīklu, ja pa smalko. Nevaig nolaizt rokas!

650 6.aprīlis 2024 22:02
1 0 Atbildēt

Tas 4riņķu logo vienkārši nobāl uz to cohumu fona.Tur ne to ka mušas un dubļi,pat tievāku roku var iebāzt un mazāki putni brīvi lien cauri. Marle tādam dārgam auto ne piestāv, drīzāk var draudzenei novilkt kādu gučči šalli un/vai kādu verssačes pižiku iebāzt tajā i-kūlerī.Vismaz vienā pusē ;p

Konuss 6.aprīlis 2024 22:50
0 1 Atbildēt

Šim eksemplāram ir gumijas paklājiņi.

ZZZZ 6.aprīlis 2024 20:10
0 1 Atbildēt

Sportiskam auto, braukšanas mode jāmeklē tur kaut kur? Tam jābūt uz stūres! Paldies, UH izpalika, spānis Ku F ieliek kloķi x2, gan cena gan paātrinājums uc utt. Diemžēl vai kādam par prieku BMW ir izvēles priekšā...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā apdzīt, ja nevar apdzīt? (+ VIDEO) 2

Viens no kravas auto vadītājiem vairāku kilometru garumā cenšas apdzīt priekšā braucošo kravinieku, taču tas izdodas vien pēdējā epizodē gandrīz izraisot sadursmi ar vieglo automobili. Lasīt vairāk

 

Motoreļļas izvēle vecākiem dzinējiem: vai biezāka būs labāka? 3

Vai esi dzirdējis gadījumus, kad autovadītāji paši vai mehāniķi pēc saviem ieskatiem nolemj nomainīt ierasto motoreļļu uz “biezāku”? Saskaņā ar senām teorijām un dažu mehāniķu nelokāmo pārliecību šāds solis paildzina dzinēja kalpošanas laiku, turklāt mazina motoreļļas patēriņu automašīnām, kuru nobraukums pārsniedz 100 000 km. Lasīt vairāk

 

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 2

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 2

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti