Apstiprina elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācijas kārtību 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 14.februāris 2024 9:53

Valdība otrdien apstiprināja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos grozījumus Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumos, kuros noteikta kārtība un prasības elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācijai, kas no 2024.gada ir obligāta, aģentūru LETA informēja SM pārstāvji.

SM skaidro, ka izmaiņas noteikumos ieviestas, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību, jo reģistrētu transportlīdzekli un tā īpašnieku ir iespēja identificēt ceļu satiksmē, tostarp gadījumos, kad izdarīts pārkāpums.

Vienlaikus ministrijā norāda, ka pērn vasarā pieņemti grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas nosaka, ka no 2024.gada elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācija ir obligāta un ka ceļu satiksmē atļauts piedalīties tikai ar reģistrētiem šī veida transportlīdzekļiem.

Savukārt jau iegādātiem transportlīdzekļiem reģistrācija jāveic līdz šā gada 31.martam. Pēc šī termiņa ar nereģistrētiem elektroskrejriteņiem un velorikšām ceļu satiksmē piedalīties ir aizliegts.

Attiecīgi noteikumu grozījumos ir noteiktas prasības un kārtība attiecīgo transportlīdzekļu reģistrācijai, kā arī valsts reģistrācijas uzlīmes saņemšanai.

Tādējādi, ieviešot vienotu kārtību elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācijai, tiks atvieglota transportlīdzekļa tiešsaistes reģistrācija juridiskām personām, kuras piedāvā koplietošanas mikromobilitātes rīkus, norāda ministrijā.

Vienlaikus noteikumu grozījumi paredz arī administratīvā sloga mazināšanu transportlīdzekļa īpašniekiem un turētājiem valsts reģistrācijas numura zīmes pazaudēšanas gadījumā, nesniedzot īpašnieka rakstveida pilnvarojumu un atsakoties no policijas izziņas.

 
Visi komentāri
 
0pis 14.februāris 2024 10:20
3 1 Atbildēt

Kurš un cik sistemātiski kontrolēs?

uupis 14.februāris 2024 11:09
0 0 Atbildēt

Pašvaldībnieki!

0pis 14.februāris 2024 11:29
2 0 Atbildēt

Gribētos gan redzēt. Varbūt maijā, pirmajās siltajās dienās pastāvēs pie veloceliņa. Un tas tad arī būs viss.

Fakts 15.februāris 2024 20:51
0 0 Atbildēt

Veloceliņš nav piedalīšanās ceļu satiksmē.Ta kā var iet tur kur saule neiespīd.

uupis 14.februāris 2024 12:27
0 0 Atbildēt

Pie kāda veloceliņa?

Pa vecrīgu ķerstīs uz urrā!

It sevišķi piektdienas vakaros!

650 14.februāris 2024 14:52
1 0 Atbildēt

Varētu noteikt profilaktisko pasākumu kompleksu tieši ministiju pārvaldniekiem un pārvalžu ministriem.Lielākos drisējus ik pa laikam iejūgt velorikšā un barot no kaklā pakārtas kules ar bolta(volta) "pārtiku".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 

Toyota ar diviem jaunumiem Auto China 2024 1

Pekinas autoizstādē Toyota ieradusies ar diviem jaunumiem, kas uz konveijera stāsies jau šogad. Lasīt vairāk

 

Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās 1

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati. Lasīt vairāk

 

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan 4

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti