Auto pirkšanas process

riebeklis Reģ.: 02.08.2006

Kungi!

Ja var, izklāstiet konspektīvi lietota auto iegādes procesu (fiziska persona - fiziska persona).

Pēdējo reiz to darīju 10 gadus atpakaļ, izmantojot līzingu.

Tagad noliks skaidrā (precīzāk bezskaidrā naudā ).

R.

 
1 2
GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Labs niks

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

process atkarīgs no tā, kas ir pārdevējs.

riebeklis Reģ.: 02.08.2006
0 0 Atbildēt

anonimikis rakstīja: process atkarīgs no tā, kas ir pārdevējs.

fiziska persona.

DeAngelo Reģ.: 29.03.2016
0 0 Atbildēt

Es arī atjaunojis reizi 10 gados un tieši tāpat kā Tev viss vienmēr aizmirstas. Arī CSDD ēkā bija ,,jāiebrauc,, , kamēr sapratu kas ir kas. Baigi moderni tur tagad

Satikos tur ar pircēju. Piegājām pie informācijas. Tur visu pateica. Atceros, ka ar mazu bērniņu laiž bez rindas - oficiāli..

Pārrakstījām, turpat saņēmu naudu.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
1 0 Atbildēt

Mums nedēļas laikā būs par šo raksts.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Pēc manas pieredzes, nekas daudz 10 gados nav mainījies, varbūt visa procedūra kļuvusi ātrāka. Tagad arī nav iepriekš kasē jāmaksā par pakalpojumiem, ja maksāsi ar karti - uzreiz uz otro stāvu un pie operatora visu nokārtosies/ nomaksāsi.

Ja neskaita jaunumu - iespēju pārreģistrēt attālināti, ko vēl neesmu līdz galam sapratis, tad pārrakstīšana no fiziskās fiziskai ir pavisam vienkārša, ja abi īpašnieki ir uz vietas.

Ja pārdevējs nav līdz, tad vajag rēķinu-uzziņu, ko var uzrakstīt arī darboņi automašīnā pretim csdd durvīm. Tad uz numuru salīdzināšanu blakus mājā un var doties piereģistrēt uz sevi.

riebeklis Reģ.: 02.08.2006
0 0 Atbildēt

danke par skaidrojumiem. interesē vairāk netik daudz nepieciešaās darbības CSDD, bet gan atteicība sar pārdevēju - kas jāizdara līdz csdd, kurā brīdī notiek naudas nodošana (pārskaitījums), līgums, nodošanas/pieņemšanas akts?

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

"kurā brīdī notiek naudas nodošana (pārskaitījums), līgums, nodošanas/pieņemšanas akts?"

Nav nekāda noteikta kārtība. Viss atkarīgs no pircēja un pārdevēja personiskajām attiecībām - uzticēšanās u.t.t.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
5 0 Atbildēt

Es kad pirku, autiņu pārrakstīju uz sevi (csdd), pats kopā ar pārdevēju izgāju tehnisko apskati, aizbraucām uzcentru ( pie origo), un tikai tad atdevu naudu. Es pats biju šokā. A ja es pateiktu, ka naudas nav ( vai nepietiek) un vācies prom no manas mašīnas! Vai nu pārdevējs bija kautrīgs, vai kas....

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Es esmu maksājis gan pa ceļam uz CSDD, gan jau pēc dokumentu pārrakstīšanas, kā jau aansis saka, viss atkarīgs, no personiskajām attiecībām.

Ja ar bankas pārskaitījumu, var taisīt depozīta kontu, vai kā tas saucās, kad nauda no pircēja tiek atlikta speciālā kontā un pārdevējs pie tās tiek tikai tad, kad mašīna pārrakstīta, bet tas visu procesu sarežģī un sadārdzina, bet ir risinājums īpaši ietiepīgiem pircējiem/pārdevējiem.

riebeklis Reģ.: 02.08.2006
3 0 Atbildēt

tas ir dariijuma konts,

drosha lieta

tikko zemi taa tirgoju

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

lieta droša, ja esi gatavs bankai komisiju maksāt un VID visus nodokļus par darījumu

nomiks Reģ.: 30.10.2002
3 0 Atbildēt

Ja pārdod savu prrivāto transportlīdzekli un šādam darījumam nav regulārs raksturs, kas liecina par veicamo saimniecisko darbību, tad VID nekādi nodokļi par šo nav jāmaksā

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

Cilvēks, ka pērk savu pirmo mašīnu, varbūt arī VIDam varēs iestāstīt, ka darījumam nav regulārs raksturs. Citādi būs saimnieciskā darbība ar apbrīnojamu regularitāti... Neizmirsti, ka šī iestāde sauc pie atbildības arī neapzinīgas Facebook tirgotājas, kas palīdz mammai kleitu notirgot.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 0 Atbildēt

Par šo VID ir devis skaidrojumu. Neatceros vairs precīzi ciparus, bet bija vairāk kā 2 mašīnas gadā vai 3 divos gados... kaut kas tāds. Ja vari parādīt kādu, kuru VID ir "saucis pie atbildības" īpašniekus, kas iekļaujas rāmītī, tiec velkomēts dalīties ar faktiem, ar uzsvaru uz "faktiem", nevis - tā ir, jo es tā saku...

riebeklis Reģ.: 02.08.2006
0 0 Atbildēt

iAuto rakstīja: Mums nedēļas laikā būs par šo raksts.

Kur raksts? Nespēju atrast....

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Vēl nav, tapšanas stadijā ir.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

GB12 rakstīja: Par šo VID ir devis skaidrojumu. Neatceros vairs precīzi ciparus, bet bija vairāk kā 2 mašīnas gadā vai 3 divos gados... kaut kas tāds. Ja vari parādīt kādu, kuru VID ir "saucis pie atbildības" īpašniekus, kas iekļaujas rāmītī, tiec velkomēts dalīties ar faktiem, ar uzsvaru uz "faktiem", nevis - tā ir, jo es tā saku...

Vairāk par 3 auto gadā, vai vairāk par 5 auto 3 gados - tad tā ir saimnieciskā darbība

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Nu re, pavisam labi... un diezgan loģiski arī. tas ir 1 auto apm. 5 mēnešos. Es nevaru iedomāties citu iemeslu, kāpēc lai mašīnu mainītu biežāk, kā vien nopirkt lētāk un pārdot dārgāk, kas faktiski ir saimnieciskā darbība.

nordic Reģ.: 12.04.2002
3 0 Atbildēt

Šodien pārdevu savu siņku-opel insignia un pārliecinājos par ļoti ērto pirkšanu, pārdošanu e-vidē. Pēc sludinājuma ss.lv,

satikos ar pārdevēju, kurš notestēja auto un bija gatavs to pirkt. Aizbraucu uz mājām, iegāju e-csdd un noņēmu auto no uzskaites, par ko samaksāju 3 eiro. Pircējs e-csdd pieteicās kā nākamais īpašnieks un pārsūtīja internetbankā norunāto summu. Pēc apmēram 4 stundām, ieraugot summu savā kontā, atkal ieejot csdd apstiprināju īpašnieku maiņu un pēc īsa brīža satiekoties ar īpašnieku atdevu mašīnu. Pārdevējam uz csdd pat nav jābrauc. Tagad jaunajam īpašniekam atlicis 5 dienu laikā mašīnu reģistrēt csdd.

Mizgrauzis Reģ.: 28.05.2014
0 0 Atbildēt

Gribētu papildināt par pārdošanu e-vidē. Ja esi pircēja ādā, neaizmirstiet savākt tehnisko pasi no bijušā īpašnieka. Kaut gan ir 21.gadsimts un CSDD kompī redz, ka autiņš jau noņemts no uzskaites, viņi spītīgi turpina pieprasīt nodot veco teh.pasi pie pārreģistrācijas.

Mizgrauzis Reģ.: 28.05.2014
2 0 Atbildēt

Vēlreiz par to pašu - it kā pats par sevi saprotams, ka tehpase ir klāt CSDD dzimtsarakstu nodaļā, ja piedalās abi ceremonijas dalībnieki. Taču tajā e-vidē visu kārtojot, autiņu var savākt arī no kāda tirgotāju plača un tas moments ar veco laulības apliecību var piemirsties. Portālis, ja reiz sola gatavot rakstu par šo megainovāciju, pie viena varētu noskaidrot, kakova h... tā vecā teh. pase joprojām ir jāatdod CSDD. Un ko darīt, ja iepriekšējais īpašnieks pie tikšanās (autiņu nododot) paziņo, ka tā ir pazudusi, taču elektroniski īpašuma tiesības jau reģistrētas jaunajam īpašniekam??

ak Reģ.: 13.01.2003
0 0 Atbildēt

Nesapratu, ar kādu pārdevēju satikies ? Varbūt, ar pircēju....

nordic Reģ.: 12.04.2002
1 0 Atbildēt

Protams satikās ar pircēju, vienkārši auto pārdots, ģīmis aizliets, vārdi putrojās

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Laikam esmu vecmodīgs, bet man patīk reāli TO paveikt uz vietas - CSDD

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Mizgrauzis rakstīja: Vēlreiz par to pašu - it kā pats par sevi saprotams, ka tehpase ir klāt CSDD dzimtsarakstu nodaļā, ja piedalās abi ceremonijas dalībnieki. Taču tajā e-vidē visu kārtojot, autiņu var savākt arī no kāda tirgotāju plača un tas moments ar veco laulības apliecību var piemirsties. Portālis, ja reiz sola gatavot rakstu par šo megainovāciju, pie viena varētu noskaidrot, kakova h... tā vecā teh. pase joprojām ir jāatdod CSDD. Un ko darīt, ja iepriekšējais īpašnieks pie tikšanās (autiņu nododot) paziņo, ka tā ir pazudusi, taču elektroniski īpašuma tiesības jau reģistrētas jaunajam īpašniekam??

Te atbilde no CSDD:

Ja transportlīdzeklim mainījies īpašnieks un nozaudēta reģistrācijas apliecība, pirms īpašnieka maiņas reģistrācijas transportlīdzeklis būs obligāti jāuzrāda CSDD darbiniekam agregātu numuru salīdzināšanu. Iepriekš izsniegtā reģistrācijas apliecība jānodod CSDD, jo pēc jaunas reģistrācijas apliecības izsniegšanas iepriekš izsniegtā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība kļūst nederīga.

Mizgrauzis Reģ.: 28.05.2014
1 0 Atbildēt

Nu paldies! Bet tā vai tā - ne Zemesgrāmata, ne Uzņēmumu reģistrs jau XX gadus nepieprasa nodot ne veco zemsgrāmatu apliecību, ne sia-mia reģistrācijas apliecību. CSDD prasība tomēr ir anahronisms 21.gadsimtā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Māju vai zemi pāri robežai nepārvedīsi... uzņēmumu arī nē...

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

iAuto rakstīja: Vēl nav, tapšanas stadijā ir.

Te ir raksts

Pērkot lietotu auto ir svarīgi zināt kur un kādi dokumenti ir jāiesniedz, lai veiktu auto īpašnieku maiņu. Latvijā tas jau bija vienkārši, bet tagad ir vēl vieglāk un ātrāk!

www.iauto.lv/zinas/reklamraksti/22160-iauto-lv-par-lietota-auto-iegadi-kur-un-kadi-dokumenti-vajadzigi-4-dala

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Laikam esmu vecmodīgs, bet man patīk reāli TO paveikt uz vietas - CSDD

Paceļu šo topiku, jo man šobrīd palikusi aktuala šī tēma 😉

Kādreiz es arī TO viemēr veicu skaidrā uz vietas csdd, bet šobrīd saprotu ir prasība virs 7200 tikai ar pārskaitījumu. 

Kā rīkojaties ja pērkat auto no nezināmas perosnas? Kurā brīdī pārskaitat naudu, esot csdd, vai kad jau ir pārreģistrēts vai kā?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Kā sarunā. Var būt divi gali - pārdevējs var iecirsties un pateikt, ka nepārrakstīs, kamēr nebūs visa nauda uz ķepas (konta), pircējs var iecirsties, sakot, ka neskaitīs, kamēr auto nepārrakstīs. Parasti jau notiek pirmais variants. Visdrošāk būtu slēgt līgumu ar pārdevēju, kur šo atrunā. Un tieši ar mašīnas īpašnieku, nevis kaut kādu tur "brālēnu". Es, piemēram, akceptēju pārrakstīšanu tikai un vienīgi pēc visas naudas saņemšanas. Ja nepatīk, ej pērc citur.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Pārskaitījums vispirms, ierakstot maksājuma mērķī "Auto pirkums [VIN]". Ja nu pārdevējs pārdomā, šādu ir daudz vienkāršāk apstrīdēt un atgūt, ja konkrētais auto nav pārgājis piercēja īpašumā. Otrādi pircējam rodas iespēja ieskaitīt mazāku summu, nekā runāts, un tad jau bez līguma neko nepierādīsi - auto pārreģistrēts, nauda samaksāta.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Pirms pāris gadiem, kad tirgoju mašīnu, pircējs uztaisīja CSDD pieprasījumu, tad pārskaitīja man naudu. Nauda ienāca kontā, es apstiprināju īpašuma tiesību maiņu. Izdarījām to visu 10 minūtēs. Nianse gan tāda, ka manā gadījumā runa bija par simtiem eiro, nevis tūkstošiem 😎 Lielas summas gadījumā droši vien tomēr vajadzētu līgumu, kaut vai pašrocīgi uz papīra uzskribelētu, bet tomēr. Lai tev būtu vismaz kaut kāds apliecinājums, kāpēc esi to piķi kādam skaitījis.

core Reģ.: 03.01.2017
2 0 Atbildēt

Es tikko tirgoju mašīnu, tieši tāpat dariju, sagaidīju pieprasījumu, naudu, tad apstiprināju.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Es pēdējās reizēs darīju šādi - abi (pārdevējs un pircējs) apsēžas pie kafijas tases, pircējs ieskaita naudu kontā. Maksājums ienāk zibenīgi (parasti). Tad pārdevējs e.csdd aplikācijā veic darbības transportlīdzekļa atsavināšanai, attiecīgi pircējs pēc tam to apstiprina no sava profila e.csdd. Pircējs pat var nebraukt uz CSDD, var atzīmēt, lai atsūta reğistrācijas apliecību pa pastu (atnāk apmēram nedēļas laikā), bet apliec.Nr. jau uzreiz parādās sistēmā, OCTA un KASKO var jau gatavot uzreiz. Pats process neaizņem vairāk par 10 min.

zekunde Reģ.: 02.01.2023
0 2 Atbildēt

Tā jau zaļa varde modis

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

nomiks rakstīja: Es pēdējās reizēs darīju šādi - abi (pārdevējs un pircējs) apsēžas pie kafijas tases, pircējs ieskaita naudu kontā. Maksājums ienāk zibenīgi (parasti). Tad pārdevējs e.csdd aplikācijā veic darbības transportlīdzekļa atsavināšanai, attiecīgi pircējs pēc tam to apstiprina no sava profila e.csdd. Pircējs pat var nebraukt uz CSDD, var atzīmēt, lai atsūta reğistrācijas apliecību pa pastu (atnāk apmēram nedēļas laikā), bet apliec.Nr. jau uzreiz parādās sistēmā, OCTA un KASKO var jau gatavot uzreiz. Pats process neaizņem vairāk par 10 min.

Maksājums ienāk zibenīgi, ja ir pareizās vai tās pašas bankas. Dažām bankām maksājums var iestrēgt uz dažām dienām, tad gan droši vien ķēpīgāk.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Vai tad šis vēl ir baigi aktuāli? Manuprāt, lielajām bankām tās naudas parasti iet uzreiz LV ietvaros. Ok, ja tur sūta 20k, tad mošs cita runa. Vismaz, cik atceros kkādas pēdējās reizes, kad ir sūtītas summas kaut vai starp saviem kontiem dažādās bankās (līdz 10k), tad aiziet uzreiz.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Jāuzliek t.s. zibmaksājums vai kā viņu tur, tad aiziet uzreiz. Es tikai nezinu, vai visām bankām tas ir iespējams.

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
1 0 Atbildēt

nomiks rakstīja: Es pēdējās reizēs darīju šādi - abi (pārdevējs un pircējs) apsēžas pie kafijas tases, pircējs ieskaita naudu kontā. Maksājums ienāk zibenīgi (parasti). Tad pārdevējs e.csdd aplikācijā veic darbības transportlīdzekļa atsavināšanai, attiecīgi pircējs pēc tam to apstiprina no sava profila e.csdd. Pircējs pat var nebraukt uz CSDD, var atzīmēt, lai atsūta reğistrācijas apliecību pa pastu (atnāk apmēram nedēļas laikā), bet apliec.Nr. jau uzreiz parādās sistēmā, OCTA un KASKO var jau gatavot uzreiz. Pats process neaizņem vairāk par 10 min.

Gandrīz pareizi. PIRCĒJS ir tas kurs uzsāk so procesu.

 e-csdd īpasumu tiesību maiņa, Ieraksta reģ. nr, un Tehn. apl nummuru, spiež sākt īpašumu tiesību maiņu.

 

Tad aiziet pārdevējam ziņa, kuram ir jaapstiprina šī darbība.

Jāsamaksā par pakalpojumu un gada nodokli ja nav samaksāts.

 Tālāk jauno tehn. pasi vai nu brauc saņemt pats vai pa pastu.

Vairak šeit: 

www.csdd.lv/ipasnieka-maina/elektroniski-e-csdd-noformeta-ipasnieka-maina

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

No visa rakstītā saprotu, ja es esmu auto pārdevējs un gribu būt drošs pret kaut kādiem krāpniekiem tad kamēr nauda man nav kontā tikmēr csdd neko nepārrakstu. Ja esmu pircējs tad drošākais risinājums pret uzmetējiem ir darījuma konts.

Paldies par atbildēm 👍

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Jjjjjap!

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

GB12 rakstīja: Jāuzliek t.s. zibmaksājums vai kā viņu tur, tad aiziet uzreiz. Es tikai nezinu, vai visām bankām tas ir iespējams.

Piemēram, Luminor nav tādas iespējas. Ja skaitīs no citas bankas piektdien vēlā pēcpusdienā, ienāks tikai pirmdien.

Ar Swed un SEB tādu problēmu droši vien nav.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Jā. Ar Luminor vienmēr visiem ir problēmas. Swed-Uni-Citadele viss notiek zibenīgi jebkurā diennakts laikā visos virzienos.

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti