Piedāvā atņemt tiesības, ja brauc 30 km/h +

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Ko saki par šo priekšlikumu!

 
1 2 3 4
iAuto Reģ.: 17.07.2001
1 0 Atbildēt

SM atbalsta tiesību atņemšanu par braukšanas ātruma pārsniegšanu par vairāk nekā 30 kilometriem stundā iauto.lv/zinas/latvija/45940-sm-atbalsta-tiesbu-atemanu-par-braukanas-truma-prsnieganu-par-vairk-nek-30-kilometriem-stund

GB12 Reģ.: 29.03.2011
9 1 Atbildēt

Nuuuuu, teorētiski varētu atbalstīt, ja uz 3 mēnešiem atņem tiesības par atkārtotiem +30 km/h apdzīvotā vietā, bet pārējais ir kārtējais stulbo progresīvistu sviests.

Davidich Reģ.: 13.01.2018
3 6 Atbildēt

Atbalstu! Var pat tupa kopēt šo sodu politiku:

en.comparis.ch/carfinder/autofahren/bussen

0pis Reģ.: 16.02.2023
3 4 Atbildēt

Ja es tikai mazliet kādu piekauju, tas taču arī neskaitītos nekas nu ļooti šausmīgs. Ar kājām zemē gulošam pa galvu nespertu, var teikt - tikai iedunckātu. Par ko tad tur sodīt?

WALA Reģ.: 19.06.2002
6 0 Atbildēt

Nu tu tā padomā labi par to kurš un kāpēc caurmērā kaut ko pārkāpj, un tad par to vai ar šādu soda mēru netiks panākts pretējais, ka uz ielām būs nedrošāk, kā iepriekš.

Jo tehniski VP darbinieku nekļūst vairāk, un katram policistu ar klāt nepieliksi. 

Jo likumi un soda mēri "strādā" pie un uz puslīdz likumpaklausīgiem pilsoņiem, uz tiem kuri jau tāpat ir "nepareizajā" pusē likumam, tas neatstāj nekādu iespaidu, tik kā iespēja kārtējo reizi paņirgt par pārējiem un likumiem.

Davidich Reģ.: 13.01.2018
0 2 Atbildēt

Ja iedur ar mazo sēņu nazīti, tad brīdinājums, ja ar virtuves - sods.

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 0 Atbildēt

Ja es tikai mazliet kādu piekauju, tas taču arī neskaitītos nekas nu ļooti šausmīgs.

Tak neskaitās jau ar. Neesi nekad lasījis kriminālziņas ? Latvija ir tiesiska valsts. Un tas nozīmē, ka likums ir nevis kaut kas dzelžains un noteikts, bet drīzāk gumijai līdzīgs.

Par vienu un to pašu pārkāpumu pēc likuma var būt gan 5 gadi brīvības atņemšanas, bet var būt arī tikai policijas uzraudzība. Pat par slepkavību var būt gan mūža ieslodzījums, gan tikai 5 gadi brīvības atņemšanas. Tas ir tā saucamais likuma gars, nevis burts :-/ 

Konkrēti par piekaušanu: 130.pants. Tīšs viegls miesas bojājums; Par tāda miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, kas nav izraisījis veselības traucējumu vai vispārējo darbspēju zaudēšanu (viegls miesas bojājums), kā arī par tīšu sišanu, ja tā nav izraisījusi minētās sekas, -

soda ar arestu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz desmit minimālajām mēnešalgām.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Arvien pieaugs spēkā nepārvaramā Datoru vara pār cilvēkiem/regulārajiem (lohiem).Pareizāk,ar datoru starpniecību tiks nostiprināta tā dēvēto datorPārvaldnieku vara.Kam dators (un oficiāla iespēja to izmantot Sabiedības kontrolei)- tam (neierobežota)vara.Kam nav- tas lohs.Iespēju iebilst- apaļa n0lle.Atpakaļceļa nav, tikai uz priekšu! 

Austrālija, Šveice- paši dedzīgākie šī principa īstenotāji, jau pirms krietnus pārdesmit gadus tas viss tur tiek ieviests.Tikai gan ar dažām svarīgām tā dēvētajām "niansēm".

Vajadzētu sākt publicēt dažādus rakstus par psiholoģijas tēmu.Patieso iemeslu sagrozīšana, seku piedēvēšana,jēdzienu putrošana,vainas sajūtas radīšana, uttt.Ažiotāžas radīšana ap mazāk nozīmīgām lietām,lai novērstu uzmanību no kādām patiesi svarīgām.

Nolaidības attaisnošana,kad vienā laidā lasām "rakstus", kuros pēc būtības ir ietverta iespējamās "vainīgās" personas (vai to grupas) darbības reklāma.Reklāmraksti ar peļņas uzskaitījumu, darbinieku skaitu,sasniegumu pārskatu,izcīnītie medaļas/ordeņi, utt.

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
2 0 Atbildēt

Uzskatu, ka jāmēģina nošķirt regulāru pārkāpēju no vienkārši neuzmanīga pārkāpēja. 

Tāpēc:

1) šāds sods varētu būt pie atkārtotības vai

2) jāpalielina soda punktu skaits par šādu pārkāpumu, kas atkārtotības vai citu pārkāpumu esības gadījumā novestu pie "tiesību atņemšanas".

Davidich Reģ.: 13.01.2018
2 0 Atbildēt

A ja auto īpašniekam nav tiesību, kā piešķirsi punktus? Varētu piesaistīt soda punktus ID kartei vai pasei. Savāci punktus, anulē ID/pasi un maksā sodus par dzīvošanu bez dokumenta.

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 2 Atbildēt

A vot šeit es piekrītu ķīniešiem. Ļaunprātīgiem pārkāpējiem un visādiem mūdžiem ņemt nost punktus un tad sākas - ieej veikalā, bet viņam pie kases ir uzrēķins 5-50% atkarībā no tā, cik liels bezpreģelščiks tas ir. DUSā vispār 100% uzrēķins. Protams, viņie diedelēs lai kāds nopērk, tad tā tak ir tāda audzināšana - kā kaķi ar purnu sūdos.

Soda punktus varētu dzēst sabiedriskajos darbos - slaukot ielas, uzkpojot pašvaldības teritoriju, strādājot sabiedrisko darbu. Un to darbu kontrolētu inspektors, un nekādas šlangošanas. Ja mētā muļķi, tā visu dienu neieskaita.

Tādiem mudakiem neviens negribēs nedz ko izīrēt, nedz bankas ar tiem saistīsies. Kad nodzēsīs punktus, tā nāksies piedomāt lai atkal nesapelnītu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
5 1 Atbildēt

Tu taču saproti, ka uz šādu soda mēru sistēmu visiem būs uzdirst - nopirks "ne-veikalā" un saņems pakalpojumu melnajā tirgū ...

Palasies par ASV "veiksmes stāstu"  ar alko tirdzniecības aizliegumu ( pameklē Prohibition in USA) ...

daudz jaunu un bagātu noziedznieku ar stroķiem saradās

Davidich Reģ.: 13.01.2018
0 0 Atbildēt

ASV policija piekopj regulāru pārkāpēju auto iznīcināšanu un reizēm nošauj pa pārkāpējam. Tā kā, mums ir vieta izaugsmei.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 1 Atbildēt

Nu ja, nu ja atradis ko salīdzināt - paskaties kāds ir ASV policistu un federālo izmeklēšanas iestāžu skaits. 

Hipotētiski - ja pie mums teiksim mērķtiecīgi nošautu ar konkrētu lietu saistītu izmkelētāju un prokuroru un vēl pārīti, mums rastots nopietnas problēmas viņus aizstāt t.i. faktiski būtu jāpasludina ārkārtas stavoklis valstī lai nomedītu vienu vainīgo ... Un zinot to ka daži izmeklējošas darbības ir spiesti darīt vienantnē - mums noteikti ir vai ja vēl nav, tad būs lielas problēmas cīnīties ar recidīvu kurš nav absolūts idiots ...

P.S. Man redz "neviltotu smaidu" izraisa VP reorganizācijas plāns un atskaite par paveikto ...

Davidich Reģ.: 13.01.2018
1 0 Atbildēt

Ja pārrēķina uz viņu ceļu kilometriem, tad nekā īpaša.

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
2 0 Atbildēt

Kāds sakars? 

Par fotoradaru  sodiem soda punktus nepiešķir, tāpat arī tiesības neatņem. 

Tiesību atņemšana un soda punktu piemērošana ir par gadījumiem, kad persona ir identificēta.

ro Reģ.: 14.06.2002
7 1 Atbildēt

Te dažus komentārus palasot,it īpaši Opja, šķiet daļai tautas patīk galējībās iet ar salīdzinājumiem🤔😁...latvietis latvietim visgardākais ēdiens...man nav iebildumu pret noteikumiem un to, ka jābūt sodu sistēmai..bet sistēmai jābūt adekvātai..samērīgai..nu kautvai ar otro vai trešo reizi +30 tiesības nost..kurās ES valstīs vēl ir spēkā noteikumos,ka pie +30 tiesības hrjakt nost?🤔

Davidich Reģ.: 13.01.2018
1 2 Atbildēt

Kādēļ tieši ES valstis, nevis Pakistāna?

p.s. tā kā Šveicē tiek glabātas mūsu zelta rezerves, tad ir jāņem piemērs no viņiem. Tad varbūt arī mēs kļūsim par zelta valsti.

imzz Reģ.: 27.02.2015
4 0 Atbildēt

Hm. Pakistāna. Par ātruma pārsniegšanu sodi manāmi palielināti šogad. Bija 750 pak.rūpijas, t.i. 2,40 EUR, tagad 2500 rs,veseli 8 EUR. 

Par braukšanu bez tiesībām, bija tāpat 2,40 EUR, tagad iespaidīgi 16 EUR

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
0 0 Atbildēt

Kad biju Berlīnē par 30-40 km h ir 255 Eur 2 punkti un tiesības nost uz mēnesi.

Davidich Reģ.: 13.01.2018
0 2 Atbildēt

Un nevajag aizmirst, ka jebkuru sodu var "izrunāt" ar CP priekšnieku. Man pašam, tiesa labu laiku atpakaļ, bija pārrunas Gaujas ielā. Samazināja agresīvo braukšanu uz braukšanu pie sarkanā. Tā kā, nevajag kačāt pravas un pontot. Atzīšanās grēkā sodu samazina.

WALA Reģ.: 19.06.2002
4 0 Atbildēt

Ja reiz vainīgs, tad viennozīmīgi ir stulbi braukt augumā cilvēkam kurš godīgi pildot savu darbu ir tevi pieķēris. Neesmu vēl redzējis CP (cik nu gan vispār ar jamiem ir bijusi darīšana), kad nepamatoti par kaut ko būtu piesējušies, un tie tāpat ir bijuši pavisam godīgi nopelnīti brīdinājumi, lai arī sen atpakaļ 1 reizi varbūt es varētu strīdēties par to ka 67 km/h (neatņemot kļūdu) tieši pirms 70km/h zīmes pilsētā ir tā kā drusku prasta piesiešanās, bet nu whatever ... brīdinājums tāpat ...

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

Vai topika autors pašu priekšlikumu un tā šobrīd saskaņoto redakciju ir lasījis? Kāpēc tiek noklusētas detaļas? Lai tik ziņa izklausītos dzeltenāka?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kāda lai nebūtu "saskaņotā" redakcija, dzīvam organismam pret datoru cīnīties ir neiespējami.Dators arī nešķiros, kādu apstākļu dēļ esi ko pārkāpis.Pat šahists Kaspārovs papļjūtīja datoram jau pagājušajā gadsimtā.

Lūk dati par V/vid radaru fantastiskajiem panākumiem.Tie tiek lepni piestādīti- vidātruma pārkāpumu (procentuāli pēc skaita!) ir aptuveni tikpat, cik vinjetes un octas.Ieskaitot arī nejauši aizmirstās iegādāt.Plus vēl vairākkārt pieķertās(!). Bet kur ir (noklusētais!) "ieņemto" summu sadalījums? Kāda ir "patiesā labuma" naudiskā attiecība starp pārkāpumu "no 11 līdz 20" un vinjetes neesamību? Cik simti un kam par "labu"?

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
3 2 Atbildēt

kolumbs rakstīja: Kāds sakars? 

Par fotoradaru  sodiem soda punktus nepiešķir, tāpat arī tiesības neatņem. 

Tiesību atņemšana un soda punktu piemērošana ir par gadījumiem, kad persona ir identificēta.

Kur vispār problēma FR pārkāpumiem piesķirt soda punktus?

 Deklarēto auto īpašniekam atnāk konkrētais sodiņš ar bildi un pavēste, ka tādā tāda datumā tikos un tur tika konstatēts parkāpums un ka ja 10 dienu laikā neatbildēs, precizējot kurš bija patiesais autovadītajs fakta brīdī (ar personas kodu) tad automatiski naudas sods, soda punkti un pat varbūt autovadītāju apliecības anulešana, tiks piemērots deklarētā auto īpašniekam.

😉 Sistēma strādas pati par sevi! Jo neviens negribēs dabūt sodu un soda punktus par citiem! Ka arī liks aizdomaties tiem, kas dod auto draugiem/radiem/paziņām kuriem jau ir kāds liegums un uz sevi nevar reģistrēt auto.

Protams tad iekasēšanas sistēma būs mazliet piņķerīgāka, sarežģītāka un daļa nauda ne tik ātri ienāks valsts kasē, jo valsts uzmetēji var mēgināt vienkarsi norādīt draugu, draugs uzraksta ka tas nav viņš utt... Tad konkrētos izaukt klātienes apspriedei/izmeklēšanai...

  Tapēc šo precizesanas faktu uzskatīt kā 'zem zvēresta' kur par tīši nepatiesu informācijas sniegšanu jeb melošanu tu vari dabūt pantus.... 😉

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Ir problēma, jo pateikt ka vainīgs kāds cits ir tavs vārds pret viņa vārdu - kuru taisies "uzvilkt" par pārkāpumu - tad jātaisa kā dažās valstīs ar visu sejas "atpazīšanu" utml. Tikai jēga ???

Jo mums jau tāpat no "secinājumiem" izrādas ka pasākums ir bijis finansiāli izdevīgs == tātad bija vērts likt, un pie pakaļas par vainīgajiem un soda punktiem, vai satiksmes drošību ...

Un iedomājies ka tiek paziņots ka vainīgais ir teiksim tāds "Pravo Jazdi" ar kādu teiksim polijas personas kodu ...

Un nav jau pati lielākā problēma atrast kādu jau mirušu personāžu uz kura "kraut sodus" ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Protams, ka diskusija jau tikai par dažiem agresīviem un ļaunprātīgiem pārkāpējiem. 

To, kā "sabiedrības interesēs" soli pa solim tiek ierobežota pārvietošanās brīvība, jau neviens nepamana. Nesaliek kopā šo ar kovidpasēm, skaidras naudas lietošanas ierobežojumiem... 

Kā zināms, vardi jāvāra lēni. Iemetot to karstā ūdeni - izleks ārā. Bet ieliekot aukstā un sildot lēni - uzsils mierīgi līdz nāvei.

0pis Reģ.: 16.02.2023
1 1 Atbildēt

Nu, ilgi skatoties uz mellu lapu, var ieraudzīt gan vellu, gan elli. Nu, kāda pārvietošanās ierobežošana? Un galvenais - kam vajag to beigto vardi? Ko ar to iesākt?

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Pareizi, galēji izspiests un pilnīgi apdalīts Lohs nevienam nav vajadzīgs.Ir tomēr jāuztur lohu maksātspēja ilgtermiņā. Vienlaikus (pakāPeniski) izslēdzot jebkuru iespēju nemaksāt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 5 Atbildēt

Izlasi "Bada spēles" un uzzināsi. Ne jau Orvels viens antiutopijas sacerēja. 

Kāda ierobežosana? Nu tā, soli pa solim. Ja tev no rītdienas aizliegtu braukt, tu protestētu. Bet tā kā sola tikai "apkarot agresīvos", tu pat nepamani, ka faktiski tiek panākta lēnāka (vidējā ātruma kontroles un apdzīšanas iebiedēšanas taktika) un tuvāka (EV sniedzamības problēmas) braukšanas iespēja. Tev neatņem visu uzreiz, bet tikai ierobežo. Un tu pat nepamani, ka tāds process notiek. Tā vietā uzreiz meties oponēt šīs kārtības ieviesēju ienteresēs... Domāju, ka zini terminu, kādā šādus cilvēkus paši varneši sauc.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Visiem sodīšanas faniem atgādināšu, ka šeit ir jāiekļaujas plūsmā ar 5km/h. Paātrināšanās līdz galvu reibinošiem 35km/h jau būs sodāma ar tiesību atņemšanu. 

maps.app.goo.gl/oSjTWmZXUGW4EfG76

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Te moš uzskatāmāk par ko runa: www.google.com/maps/@56.9222087,24.1079773,3a,75y,188.51h,92.61t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOTRYJCfFTIsc5LyjV--5Mw!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Davidich rakstīja: Atbalstu! Var pat tupa kopēt šo sodu politiku:

en.comparis.ch/carfinder/autofahren/bussen

Varētu pat tupa izlasīt, ko pats piedāvā kopēt. Šveicē NAV tāda marasmātiska limita. Zemākais ir +40 un tas pats tikai zonā, kur atļautais ir 30. Jeb citiem vārdiem sakot - vairāk kā 2x pārsniegts atļautais. Tieši tāpat - Šveicē NAV 5 km/h ierobežojumu, ko lieto pie mums, un kas paredzētu tiesību atņemšanu pie galvu reibinošajiem 35km/h.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
1 0 Atbildēt

Piedāvājumā vairs nav ceļu satiksmes negadījumu samazināšana! Neiet runa par bojā gājušo samazināšanu!

Pastāsts pat nav par to, ka CSN ir spēkā pie noteiktiem ātruma limitiem!

JanJan Reģ.: 07.02.2018
1 3 Atbildēt

Kopumā atbalstu, bet šķiet, ka vajadzētu vairāk koncentrēties tieši uz pilsētas braukšanu un atkārtotiem pārkāpējiem.

Uz šosejas, ņemot vērā apdzīšanu utml. tie +30 arī var nemaz nebūt tik daudz. Par +30 pilsētā nav divu domu, tas ir nopietns pārkāpums ar potenciāli smagām sekām.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Varbūt par paātrināšanos līdz kosmiskajiem 35, izbraucot no DUS, uzreiz nošaut?

Un vai, savukārt, izbraucot ar 5km/h plūsmā, kam ir atļauts 70, nevar gadīties smagas sekas? 

Un ārprātīgie +40, kad vējš remonta zonas beigās ir noplēsis augstās kvalitātes pārsegu (savādāk sauktu par miskastes maisu) no 70 zīmes, kurai vajadzēja būt aizsegtai?

Davidich Reģ.: 13.01.2018
0 0 Atbildēt

Nepārspīlē! Ātruma maiņas zonās nedrīkst izmantot radaru. Palasi CP instrukciju.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 0 Atbildēt

Tas tev tā liekas, ka kādam mentam tā instrukcija ir saistoša. To, kas tajā rakstīts, zinu ļoti labi. Tieši tāpat kā to, ka to nav vērts pat uz tualetes papīra drukāt.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Rekordīsā laikā savāc parakstus pret tiesību atņemšanu par braukšanas ātruma pārsniegšanu par vairāk nekā 30 km/h iauto.lv/zinas/latvija/46003-rekords-laik-savc-parakstus-pret-tiesbu-atemanu-par-braukanas-truma-prsnieganu-par-vairk-nek-30-km-h

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Parakstītāji visticamāk paši ir bez tiesībām un auto labākajā gadījumā vesti kā pasažieri. Viņi nesaprot par ko parakstās. Sanāk ka tagad tiesības ņems nost katram otrajam. Jo ja uz šosejas, kur atļauts 90, apdzen fūri kas brauc ar atļautajiem 80, apdzīšanas beigās ātrums būs ap 120. Jo citādi vienkārši nevar drošā laikā iebraukt atpakaļ savā joslā. Otro piemēru ar +30 pie pilsētas robežas un īsiem remonta posmiņiem te jau agrāk minēja. Ja šo sviestu pieņems, tas tikai radīs garas rindas aiz smagajiem, vēl agresīvāku apdzīšanu, ko darīs tie, kas no ilgas vilkšanās saies sviestā (sk. avāriju pie izbraukšanas no Spuņņciema) un policijai iespēju korumpēties. Piekrītu ka var būt runa par sankcijām ja braukts ar +30 apdzīvotās vietās (sk. izņēmumu par remonta zonam pie pilsētas robežas). Taču ārpus apdzīvotām vietām tas ir absurds.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Izskatās, ka tu pats neesi sapratis, par ko raidījums - parakstus vāc PRET tiesību atņemšanu, nevis PAR...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Nu kā vienmēr... Vai tad nu vispār vajag izlasīt, ko komentē.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Mjā, tā iet kad komentē sapulces laikā   Atvainojos par neuzmanību. Taču viedokli par to ka +30 limitu lietot ir jēga tikai apdzīvotas vietās, nemainu.

spainis Reģ.: 27.04.2006
2 0 Atbildēt

Tieši cik reizes tu esi apturēts uz 120 pēc fūrs apdzīšanas?

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Mana sieva ir apturēta un sodīta par 110 km pēc apdzīšanas no Madonas braucot, kad vienā kalna galā (lejup braucot) mēs apdzinām, bet otra kalna galā viens ar radaru "lūrēja" un fiksēja "rekordu" ...

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Sens profī piegājiens.Uzraugi sēž un garlaikoti gaida, kad klients uzbrauks kalna galā vai parādīsies slaidā līkumā.Ja nav iepriekš "nojautis" un savācies, šādā situācijā tam NAV iespēju izvairīties.Rīgas lohs nekad never nevar pārzināt madonas vai tukuma miliču darbības vietas un metodes.

Protams resoriski/retoriskais (tradicionanonāli orientētais) LOH jautājums- cik apturēto ir no tiem p-Assiem, kuri tev (vai tavai) apdzenot pa visu šo "atskaites" laiku ik pa laikam brauca pa tiešo Purnā. Cik ir bijuši arestēti/Par! ?? Tfu..

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Necik. Un tev nesaprast, kādēļ neadkvātu policijas varas palielināšanu uzskatu par bīstamāku sabiedrībai, nekā tos +30km/h.

uupis Reģ.: 13.01.2004
2 6 Atbildēt

Tas ir pipec cik daudzi atbalsta noteikumu pārkāpšanu!

Dzīvojamā zonā nēsāties ar 60 maksā tikai 20 eur - skolas pagalmā nēsāties ar 60 km/h - 20 eur!

Pipec mums slima sabiedrība, kura atbalsta bērnu un gājēju sabraukšanu smilškastēs un citur Dzīvojamā zonā!

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 0 Atbildēt

Ļoti apšaubu ka pats esi kaut par gramu labāks, pieredze liecina, ka bez tiesībām ir palikuši lielākie dzīvojamās zonas "guļošo policistu" atbalstītāji no manas ex-daudzīvokļu mājas, Un pat mana sieva ir dabūjusi sodu tajā, bet man labākajā gadijumā var varbūt pirkstu pakratīt, pat tad ja pastāvīgi blakus sēdētu. Ārpilsētā, gan es atļaujos daudz vairāk, kaut mani ieks'kaut kā pieķert, būs ļoooooooti grūti. 

Un jebkurā gadijumā uzskatu, ka +30 km/h nav pamats atņemt tiesības. Bet lūk nespēja izvērtēt, ka tiešā bērnu tuvumā "izmantot savu reaktīvās lidmašīnas pilota lohcenci" , gan būtu "pēriena" vērts pasākums ..., tā kā acimredzami, ir vai nu redzes vai smadzeņu defekts ....

P.S. taču nelolosim liekas cerības - nav un nebūs mums policistu ne pēc skaita ne varēšanas, tā ka atliek tikai cerēt uz veselo saprātu ...

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Tev kā pedantiskam noteikumu ievērotājam jau nu vajadzētu zināt, ka 60 km/h dzīvojamā zonā ir jau +40! Bez tam dzīvojamās zonas arī mēdz būt dažādas. Savā un citos iekšpagalmos es bieži vien pārvietojos arī lēnāk par tiem 20. Savukārt pa tukšu Rēzeknes ielu tik lēna braukšana šķiet muļķīga, lai gan virs 50 nemēdzu braukt arī tur.

Un kāda vēl nēsāšanās skolas pagalmos un smilšu kastēs, ko tu tur murgo?

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

darklight rakstīja: Tev kā pedantiskam noteikumu ievērotājam jau nu vajadzētu zināt, ka 60 km/h dzīvojamā zonā ir jau +40! Bez tam dzīvojamās zonas arī mēdz būt dažādas. Savā un citos iekšpagalmos es bieži vien pārvietojos arī lēnāk par tiem 20. Savukārt pa tukšu Rēzeknes ielu tik lēna braukšana šķiet muļķīga, lai gan virs 50 nemēdzu braukt arī tur.

Un kāda vēl nēsāšanās skolas pagalmos un smilšu kastēs, ko tu tur murgo?

Tev atgādināt mentu Tukumā kurš nonesa skolnieku skolas pagalmā un safabricēja lietu?

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Vari atgādināt. Kaut gan vispār nevajag. Nudien neredzu iemeslu paturēt prātā visus Latvijā pirms hvz cik gadiem notikušos kriminālos pārkāpumus. Jebkurā gadījumā tam nav reāla sakara ar konkrēto tēmu.

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

Noteikti ka nav sakara jo ments nesās ar 50 km/h skolas pagalmā!

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Ļoti apšaubu ka pats esi kaut par gramu labāks, pieredze liecina, ka bez tiesībām ir palikuši lielākie dzīvojamās zonas "guļošo policistu" atbalstītāji no manas ex-daudzīvokļu mājas, Un pat mana sieva ir dabūjusi sodu tajā, bet man labākajā gadijumā var varbūt pirkstu pakratīt, pat tad ja pastāvīgi blakus sēdētu. Ārpilsētā, gan es atļaujos daudz vairāk, kaut mani ieks'kaut kā pieķert, būs ļoooooooti grūti. 

Un jebkurā gadijumā uzskatu, ka +30 km/h nav pamats atņemt tiesības. Bet lūk nespēja izvērtēt, ka tiešā bērnu tuvumā "izmantot savu reaktīvās lidmašīnas pilota lohcenci" , gan būtu "pēriena" vērts pasākums ..., tā kā acimredzami, ir vai nu redzes vai smadzeņu defekts ....

P.S. taču nelolosim liekas cerības - nav un nebūs mums policistu ne pēc skaita ne varēšanas, tā ka atliek tikai cerēt uz veselo saprātu ...

Tu, kurš padirsa derības un kā bāba iemuka krūmos tagad man stāstīs ka es esmu sliktāks par visiem?

Tu kaut reizi esi lasīsijis Ceļu satiksmes likumu? Tu nejēdz ka tajā ir 2 sadaļas ātrumpārkāpumam? Tu esi lasīsijis grozījumus? Tur bija paredzēts atņemt tiesības par +30 DZĪVOJAMĀ ZONĀ nevis uz šosejas! Bet jūs visi atbalstat ātrumpārkāpumu dzīvojamās zonās jo esat PRET šim sodam!

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Cik reiz mūzā tu esi redzējis dzīvu polipiscistu dzīvojamajā zonā? Un cikreiz tos, kuri tur p/iš uz visiem 70 ? 

Kas šī par fakino demagoģiju, ka visi zinām kur un ko "vajag" ķert, taču (par tavu naudu algotie) polimenti sēž piemiisztos krūmos un "ķer" bandītus tukšā stāvvietā? 

Reku, ieslēdz, ievērtē, kas notiek reālā dzīvē, kamēr visādi glumie kertīni aiz-gūtnēm mums drirš  ausī par ziemass kalniņiem, snegbaltīšu pārsliņiem un V/vid suudaierīču fenomenaālajiem finanšu panākumiem: twitter.com/realNepareizais/status/1723812224240595138?ref_src -kur diez ir mūsu Dūšigā Priekšnieka komentārs??

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 1 Atbildēt

Pirms muldēt izlasi Ceļu satiksmes likumu un pēc tam man pastāsti kāpēc pie katra ātrumpārkāpuma ir 2 sadaļas!

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nestāstu ka TU esi sliktāks par visiem, un NESTĀSTU arī ka esmu labāks par citiem, tomēr praksē kā jau teicu lielākie "Dzīvojamās zonas" bļāvēji mūsu mājā paši norāvās uz "atbrīvojumu no autovadīšanas"-  piem.  viens uz 70+ km/h pie tā ka es tur CP/VP vispār redzējis tiku kādas 5 reizes pa 8 gadiem ... 

Man ir vienalga kurā sadaļā un ko raksta CSN/CSL, ja nenotiek viena no divām lietām -  

A) tauta sāk domāt ar glavu

B) katram mudakam ir viegli pielikt "astē" policistu 

- tikmēr var smērēt papīrus kā vien ienāka prātā, vienīgais kas tiek panākts - bezjēdzīga tautas šumēšanās, lūk ja VP sāktu sūdzēties, ka viņi ķer pārkāpējus "karu dienu pa tūkstotim" iekš to "dzeivojamo zon", tad es teiktu, ka ir pamats par +30 km/h nocirst galvu ... tfu atvainojiet, ņoņemt tiesības ...

P.S. neaizmirsti, ka VP pamatā mums strāda kā papildus nodokļu iekasētājs un tikai, līdz ar ko ja pasākums kļūst finansiāli neizdevīgs iekš to dzīvojamo zonu, tur nevienc nerādisies pat "viesizrādēs" ...

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 1 Atbildēt

Šodien pedalēju ar velo uz stāvlaukumu un Dzīvojamā zonā kaut kāds kretīns ar kaut kādu sarūsējušu škodeli taurē aizmugurē, pieprasot ceļu un pie pirmās izdevības apdzen un aizplēš ar vismaz 70 km/h un tā ir katru dienu! Ko darīt ar tādiem? Lai nēsājas kamēr sabrauks kādu bērnu? Vai ko?

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Tad IR pamats apstāties un aprunāties, vai ja jamie ir tik regulāri un vairāki - tiešām paziņo policijai, līdzekļi ir jau tagad, tikai kā redzams intereses tos pielietot praktiksi NAV !

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 1 Atbildēt

Tikai retais stājas un tad no tiem tikai 10% saprot par ko iet runa! Ir tādi kuri aizbrauc ar nolauztu spoguli! Iesniegumi policijai - ar visiem video - nav laika rakstīt par katru muļķi - vieglāk ir nolauzt spoguli!

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

NU bet vecīt ja saki ka ir 70km/h - pastāsti VP kur tādi "vazājas" un jamiem ar prieku atbrauks un "atgvieglos" paŗāk sabiezējušus makus un "stulbas galvas" !

Spogulis BTW - nav nemaz tik dārgs "aksesuārs" pie fakta ka pie mums ir daudz UK auto uz detaļām ... tik nu ne katrs zina kā to "piemērot" LV/EU kastei ... t.i. sods pie noķerta 70 ir lielāks ...

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

Ar VP nav tik vienkārši - kamēr nav notriekts gājējs vai velosipēdists, tikmēr nevar pierādīt vadītāja agresiju un policija šādos atrakstās ka nesodīs jo nav noticis fakts!

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Pag, nu bet tad kāda jēga no tava, ja pareizi saprotu, atbalsta tam +30km/h tiesību atņemšanas "aktam".

Pats saki ka neviens nebrauks kamēr kādu nenotrieks ... kāda jēga smērēt papīru, ja pa lielam visiem patiesībā pie dirsas par satiksmes drošību un prevenciju ?!?!?

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Redz šeit ir divkosība. Ja viens ir varas pārstāvis un tu pat nesajuti, ka lielveikala P nedaudz piespiedies pie viņa auto un aizbrauc. Tevi pataisa par bēgli no avārijas vietas. Bet ja tas viss ir otrādi, tad kā uupis Tukuma gadījumā. Un kā CP tā 95 kodas, arī viņi braukā ar parastu auto apkārt pa koplietošanas ceļu. 

 Un kas bija tā Ulmaņgatves uzbrukuma personība?

core Reģ.: 03.01.2017
1 0 Atbildēt

uupis rakstīja: Noteikti ka nav sakara jo ments nesās ar 50 km/h skolas pagalmā!

Un ja tad būtu bijuši šādi sodi, tad viņš to nebūtu darījis, vai ne?

Tu pārāk gudrs neesi, ja?

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

Tātad tu esi PAR vai PRET ātruma pārsniegšanu Dzīvojamā zonā un skolas pagalmā? Ja tu esi PAR ātruma pārsniegšanu Dzīvojamā zonā un skolas pagalmā tad protams ka tu būsi pret tiesību atņemšanu! Tikai tavu kvēkšķēšanu nedzirdēja, kad ieviesa kriminālatbildību par 1,5 promilēm - tas taču arī ir nežēlīgi - Fūristam cik štukas jāatmaksā ja viņu pieķer pālī? 15 gadus vecs skānis maksā 11K naudiņas! Kaut kā tu nedomā par drastiskumu, lai gan fūrists nav nokrašojies, bet tikai pieķerts! Ciki gadi fūristam jāstrādā lai samaksātu 11K tāpat vien valstij?

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

Tagadējais likums:

55. pants

(11) Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 31 kilometra stundā līdz 40 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam sešpadsmit naudas soda vienību apmērā.

(12) Par šā panta vienpadsmitajā daļā paredzēto pārkāpumu, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai ar 533. ceļa zīmi "Dzīvojamā zona", piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam trīsdesmit divu naudas soda vienību apmērā.

Un kā jūs domājat kurā punktā pierakstītu tiesību atņemšanu uz 3 mēnešiem? 11. vai 12.

Lielais vairums nav redzējuši likumu un taurē ka tiesību atņemšanu rakstīs punktā kurā ir maigāks sods bet nerakstīs punktā kurā ir bargāks sods!

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
2 0 Atbildēt

Šorīt ap plkst 7:30 Jūrmala- braucu uz 56km/h pēc gps datiem. Man visi garām laiž, it kā es vilktos uz 40.... Respektīvi informācijas pēc iesēdos vienai 3 auto kolonai astē kas mani apsteidza, lai redzetu kads ir ātrums - speedo 85, jeb 80 rāda wāzē. (piebildīšu, ka VISIEM uz paneļa spīdeja waze aplikācija) JĀ to tumšā laikā var pirmajā sekundē pamanīt! - diez kapēc?!?? 

''Varoņi'' māk spiest, tikai ar atvērtu wāzi?  

  Posms tieši garām pumpuru vidusskolai, tātad posms ar iespējamību, kur sīkie neskatoties uz luksafora signāliem varētu skriet pāri.... Laiks tumšs, lampas uz ielām spīd spīdēšanas pēc nevis lai ko izgaismotu.

 Un tad šādi indivīdi arī paraksta, jo grib turpināt 'skriet' tajā retajā reizē, ja noķer maksājot smieklīgu sodu,  Piebļaujot pilnas ausis, ka tas neesot godīgi, mūs grib vienkārši atkal izkāst.... bla bla bla. - neiedziļoinoties likuma pantā un būtībā, bet izlasot tik skaļos virsraktus.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Tici man - ir kaudze ar tiem kuri neparaksta un varbūt pat ir un/vai gribētu parakstīt soda palielināšanu, tajā pat laikā paši ir vieni no lielākajiem sūdu taisītājiem. Te jau droši n-reiz emsu teicis, ka esmu reiz vecajā mājvietā no Rīgas robežas sekojis vienai miskastei uz ~ 45 km/h , un kā brauca ar šo ātrumu, tā tā kaza pie stūres iegriezās un "aizvilka 40 -45 km/h" Vecozolu namu "Dzīvojamjā zonā" gar bērnudārzu un kur nu tur tālāk, kamēr pazuda no redzes loka ... un droši ka domāja, kā "ievēro ātruma ierobrežojumus", un tik kaut kāds mudaks Wala tur mēģināja līst "pakaļā" un apdzīt izbraucot no Rīgas robežas ( bet nu plūsma īsti tomēr neļāva veikt puslīdz saprātīgu manevru).

P.S. Problēmas vienmēr sākas tad, kad kāds nedomā, un avāŗijas tad kad 2 kuri nedomā, neskatās utml. satiekas ...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tieši tas, par ko te beidzamajā laikā kladzinu.Dzīvs policmilicis(polimēnts) tur nav manīts nezcik beidzamos gadus.Kur nu vēl ja svarīgajos intenSīvās kustības laikos!

Reālais (nekaunīgais) ātrums uz šī vienvirzien posma arvien pieaug.Nav runa vairs ne par nesodāmo, ne arī par "sabiedrībai" daudzmazlojālo.Runa ir vienkārši par izcilu nekaunību.Un par neapšaubāmajiem "sasniegumiem" jaunā tipa polipolicijas darbības (vai bezddarbības) kontra Kocepcijā.Jā. 

Kā arī- senos laikos šajā posmā bija praktiski tās pašas mācību iestādes (iespējams,pat ar lielāku skaitu audzēkņu, nekā šodien),taču uzreiz aiz šaubīgajiem krustojumiem karājās zime 70.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

650 rakstīja: Cik reiz mūzā tu esi redzējis dzīvu polipiscistu dzīvojamajā zonā? Un cikreiz tos, kuri tur p/iš uz visiem 70 ? 

Kas šī par fakino demagoģiju, ka visi zinām kur un ko "vajag" ķert, taču (par tavu naudu algotie) polimenti sēž piemiisztos krūmos un "ķer" bandītus tukšā stāvvietā? 

Reku, ieslēdz, ievērtē, kas notiek reālā dzīvē, kamēr visādi glumie kertīni aiz-gūtnēm mums drirš  ausī par ziemass kalniņiem, snegbaltīšu pārsliņiem un V/vid suudaierīču fenomenaālajiem finanšu panākumiem: twitter.com/realNepareizais/status/1723812224240595138?ref_src -kur diez ir mūsu Dūšigā Priekšnieka komentārs??

Redz', ar to dzīvo policistu ir tā. Ja vajag mājās ateju izflīzet, tad bez čekiņa, ja ziemas riepas uzmontēt, tad bez čekiņa, ja matus nogriezt, tad bez čekiņa utt. Pētījums liecina, ka ēnu ekonomika 2022. gadā bija 26.5%. Tieši tik vairāk varētu būt arī policistu...

www.lsm.lv/raksts/zinas/ekonomika/30.05.2023-petijums-enu-ekonomika-latvija-gandriz-nemainigi-augsta-aploksnu-algu-apjoms-lielakais-10-gados.a510685/

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Bet Tu tak nejūties personiski pie tā "vainīgs",vai ne? Es arī nē! 

Ja cilvēks saņem ķešā par izdarītu reālu darbu, tas vēl būtu nu tā.Bet,ja kāds "saņem" par kādu eksotisku darbību (vai tīšu bezddarbību) budžeta iestādē vai pat Valsts dienestā, ko tad??

spainis Reģ.: 27.04.2006
1 0 Atbildēt

Es tā konkrēti nezinu, bet man labpatiktos ticēt, ka tie policisti, cik jau nu viņu mums ir, tomēr dara savu darbu un dīkā nesēž. Un tas, ka viņus neredz uz ielām, ir sekas iepriekšminētam. Pieļauju, ka satiksmes noteikumu ievērošanas kontrole, esošo resursu ietvaros, prioritāšu sarakstā ir stingri lejasgalā.

1 2 3 4
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti