Aktuālie satiksmes ierobežojumi uz valsts autoceļiem

 

Foto: iAuto.lv

Latvijas Valsts Ceļi | 4.jūlijs 2015 7:31

Latvijā rit aktīvākā ceļu būvdarbu sezona, tai skaitā uz daudziem ceļiem tiek veikta asfalta seguma virsmas atjaunošana, apstrādājot to ar bitumena emulsiju un granīta šķembām un ar veltni pieblīvējot, lai novērstu bedru veidošanos asfaltā.

Šo metodi lieto uz autoceļiem ar vidēju un zemu satiksmes intensitāti. Salīdzinot ar jaunas asfaltbetona virskārtas izbūvi, tā ir trīs reizes lētāka un vienlaicīgi nodrošina autoceļa labu kalpošanu vismaz piecus turpmākos gadus.

Lai veidotos kvalitatīvs pārklājums, uz ceļa jāuzber vairāk šķembas nekā nepieciešams vienai kārtai. Vēlāk liekās šķembas novāc ar ceļa slaukāmo mašīnu. Lai no ātras braukšanas akmentiņi no pārklājuma neatlēktu un nebojātu automašīnas, šajā periodā tiek ieviesti ātruma ierobežojumi: Pirmās diennakts laikā - 30 km/h, nākošajās divās - 50 km/h un 70 km/h aptuveni nedēļu pēc darbu veikšanas.

Aicinām autovadītājus ievērot šos ātruma ierobežojumus, lai nepielipušās un nenoslaucītās šķembas neizsistu pretim braucošās vai pašu automašīnu stiklu. Ātruma ierobežojumus atceļ tikai pēc ceļa noslaucīšanas.

Ņemot vērā to, ka nedēļas nogalē tiek prognozēta augsta gaisa temperatūra, atsevišķās vietās uz melnā seguma valsts autoceļiem var veidoties svīduma vietas un ceļš var slīdēt.

Lai uzlaboto transporta riteņu un asfaltu seguma virsmas saķeri, kā arī satiksmes drošību, VAS Latvijas autoceļu uzturētājs apstrādā šādas svīdumu vietas - vienmērīgi nokaisa ar smilti vai sīkām šķembām vienā kārtā. Aicinām autovadītājus būt uzmanīgiem un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. Tāpat aicinām par svīduma vietām uz valsts autoceļiem informēt Satiksmes informācijas centru, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Valsts autoceļu tīklā turpinās arī citi būvdarbi, tāpēc aicinām autovadītājus rēķināties ar to, ka ceļā var būt, jāpavada ilgāks laiks, nekā ierasts.

Šonedēļ atsākti pagājušā gadā uzsāktie tilta pār Rīgas HES Rīgas apvedceļa posmā Salaspils – Babīte remontdarbi. Tiks veikta asfalta virskārtas frēzēšana un ieklāšana, kā arī atjaunota tilta šuvju hermetizācija. Autovadītājiem jārēķinās, ka vismaz trīs nedēļas objektā varētu būt dažādi satiksmes ierobežojumi.

Autovadītājiem, kuri plāno braukt uz Tallinu vai no tās joprojām jārēķinās ar papildu laiku ceļā.

Turpinās darbi uz Vidzemes šosejas (A2), uz Bauskas šosejas (A7), uz Liepājas šosejas (A9) un uz Vecpiebalgas ceļa (P30). Būvdarbi turpinās arī Rēzeknes, Krāslavas un Daugavpils apkārtnē

Aktuālā informācija par satiksmi valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 1

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti