Vietējie sportisti noslēdz Latvijas Nacionālā Reģiona Kausa sezonu (+ foto)

 

Foto: Toms Paipals

LaMSF | 16.oktobris 2017 13:39

Aizvadītajā svētdienā Olaines moto trasē tika noslēgta Latvijas Nacionālā Reģionu Kausa sezona motokrosā jeb amatieru olimpiāde nacionālajā līmenī.

Šis seriāls atšķiras no citām sacensībām ar to, ka šajā cīņa notiek starp vietējā mēroga līdzīgiem sportistiem, neatkarīgi no vecuma vai motocikla kubatūras, jo tiek ņemtas vērā tikai sportiskās spējas. 

Sezonas noslēguma posms bija plaši pārstāvēts – kopumā 125 dalībnieki 5 ieskaites klasēs, kas šim seriālam ir labs rādītājs, ņemot vērā, ka šādas sacensības Latvijā notiek pirmo gadu. Piedaloties sacensībās visliekāko prieku no tām gūst paši dalībnieki, jo tas ir vienīgais seriāls, kur ir līdzīga konkurence un ikviens sportists gūst baudu no pasākuma.

Lai gan svētdien visā Latvijā laiks bija lielisks – pēdējais Latvijas Nacionālā Reģiona Kausa posms Olainē tika aizvadīts grūtos apstākļos. Iepriekšējo divu nedēļu lietavu dēļ trase bija grūti izbraucama, tāpēc sportistiem bija jācīnās līdz pēdējiem metriem. Īpašu uzmanību izpelnījās MX PRO Klase, kurā piedalījās arī tādi motosporta vecmeistari kā Lauris Freibergs un Ivo Šteinbergs. Tomēr šajā posmā ātrāki izrādījās Latvijas jaunie sporta talanti – kā pirmais MX PRO klasē finišu sasniedza Toms Macuks, aiz sevis atstājot lietuvieti Dovydas Karka un Kristeru Drevinski, kurš finišēja trešais.

MX Jauniešu klasē visātrākais bija Edvards Bidzāns, savukārt otro vietu ieguva Aleksis Araids, bet trešo - Rūdolfs Aumeistars. Tāpat arī interesantas cīņas izvērtās MX Junioru grupā, kur uzvaras laurus plūca Uldis Freibergs, piesakot sevi kā nākamo Latvijas sporta talantu, otrais junioru ieskaitē finišēja Kristers Janbergs, bet trešais Tomass Šaicāns.

MX C klasē pjedestālu sadalīja Agris Jauntēvs, kurš finišēja pirmais, aiz sevis, otrajā vietā, atstājot Marku Tomu Jēgeru un Kristeru Kravinski, kurš stājās uz pjedestāla trešā pakāpiena. MX B klasē ātrākais izrādījās kaimiņu, lietuviešu, motosportists Erlandas Mackonis, apsteidzot divus latviešus – Mareku Zolmani otrajā vietā un Gintu Uzaru - trešajā. Savukārt MX A klasē uz pjedestāla visi latviešu puiši – Raimonds Baltgalvis, kurš pēc kritienā spēja atgūt līdera pozīciju un kāpt uz augstākā pakāpiena, Rolands Bleidels otrais, bet Didzis Putilovs trešais.
Kā atzina Ervīns Lūriņš, Latvijas Nacionālā Reģiona Kausa finālposma organizators: “Centāmies, lai pasākums notiktu augstā līmenī un trase būtu atbilstoši sagatavota, cik nu vien tas bija iespējams, jo laikapstākļi gandrīz mēnesi pirms posma mūs nemaz nelutināja. Pēdējās nedēļās sūknējām ūdeni līdz spēku izsīkumiem un nesapratām vai sacensības norisināsies. Tāpēc priecājamies, ka sacensību dienā laikapstākļi bija lieliski un sezonas noslēgums aizvadīts godam. Reģionu kausa ideja ir ļoti apsveicama, tieši pašu sportistu dēļ, jo viņi to ļoti novērtē. Tāpēc ceru uz motosportistu skaita pieaugumu un novēlu, lai katrā novadā tiktu izveidota sava motosporta komanda.”

Savukārt Latvijas Nacionālā Reģionu Kausa sezonas kopvērtējumā par MX PRO klases ātrāko pilotu tika godināts Rihards Bārenis, otrais labākais - Ralfs Edgars Ozoliņš, bet trešais - Rainers Žuks. Tajā pašā laikā MX Junioru klasē ātrākie izrādījās Uldis Freibergs, Tomass Šaicāns un Kristers Janbergs, bet MX Jauniešu ieskaitē pjedestālu sadalīja – Rūdolfs Aumeistars kā ātrākais, aiz viņa Aleksis Araids otrais un trešais – Rūdolfs Stankus. Ja runājam par MX A ieskaiti, tad sezonas kopvērtējumā ātrākais izrādījās Jurģis Žukas, bet otro un trešo vietu, attiecīgi, sadalīja Rolands Bleidels un Kristaps Kalējs. Savukārt MX B klasē ātrākie, pirmo trīs vietu ieguvēji, bija Raivis Zolmanis, Indars Brikmanis un Mareks Zolmanis, bet MX C klasē uzvaru sezonas kopvērtējumā ieguva Andris Jonaitis, aiz viņa kā otrais Toms Gulbis un Kaspars Urbāns trešajā vietā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti