Einārs Vinters: "Putekļi bija mežonīgi"

 
LaMSF | 12.jūnijs 2018 15:22

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 9. jūnijā Biržos, Lietuvā notika Baltijas kausa otrais posms un Lietuvas kausa ceturtais posms Cross Country.

Sacensībās bija ieradušies dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Solo motociklu klasēs piedalījās 125 braucēji, bet kvadriciklu klasēs par uzvaru cīnījās 28 sportisti. Solo klašu absolūtā vērtējuma uzvarētājs lietuviešu sportists Arūnas Gelažninkas.

Senioru klases pirmās vietas ieguvējs Einārs Vinters („JVE Mototeam Riga”) pastāstīja, ka pēdējā brīdī tika mainīta sacensību norises vieta. „Lietuviešiem, cik es zinu, šoreiz kaut kas nogāja greizi, jo no jau paredzētās trases „aizdzina” uz citu, kur steigā uztaisīja klasisko Cross Country – motokrosa trasi ar pļavas posmu. Šādā bezlietus laikā, var jau saprast sacensību organizatorus, kuri centās trasi laistīt, bet, protams, visu trasi nolaistīt nav iespējams. Putekļi bija mežonīgi,” saka Einārs, “tie traucēja visiem gan elpot, gan redzēt.” Brauciena laikā sportists juties labi, “nesēdēju putekļos. Starts izdevās viduvējs, bet viss kārtībā.” Sportists sarunā uzsvēra, ka, lecot pāri lielajiem tramplīniem, nav gribējis izvirzīties vadībā, jo bijis bail, ka kāds neuzlec uz galvas. Līdzīgu situāciju E. Vinters pieredzēja pagājušā gadā, kad izglābies par mata tiesu, tāpēc arī startā palicis ap sesto, septīto vietu. Motokrosa daļa un pļaviņa bijušas normālas. Par laimi – ātrajai palīdzībai šoreiz nebija ko darīt. Sportists secina, ka šoreiz lietuviešu organizatoriem kaut kas nogājis greizi ar organizēšanu. “Aizkavējās kvadriciklu starti. Četras stundas bija jāgaida līdz apbalvošanai un tad paziņoja, ka, nav ar ko apbalvot, bet vismaz iedeva šampanieti. Kausus bija aizmirsuši Kauņā. Tas nebija patīkami, bet kausus solīja atgādāt uz Latviju. Viss cits bija normāli, komandai arī veicās, ieguvām pirmo vietu klubu komandu ieskaitē. Gribējām pabraukt, – pabraucām. Viss kārtībā,” kā allažiņ pozitīvi noskaņotais Einārs Vinters.

Latvijas Enduro komisijas vadītājs, H30+ klases uzvarētājs Kaspars Ērkulis (“Kalsnava MB”) bija priecīgs par to, ka uz sacensībām bija ieradušies daudz dalībnieku. „Priecājos, bija daudz sportistu no Latvijas.” Runājot par sacensībām un trasi, sportistam trase patikusi, jo tā šoreiz bijusi parocīgāka. “2/3 bija pļavas posms un 1/3 bija mototrase, kas man padodas labāk, jo nebija meža ceļu, ar „špūrēm” un saknēm, un šķēršļiem, kurus man vēl neizdodas “uzveikt”. Starts izdevās puslīdz labs, līdz ar to braucu labā ritmā: kādu apdzinu, kādu nepadzinu. Braucu pa trajektoriju, kur “puteklis” nebija tik liels, protams, tur neko nevarēja izdarīt, – apstākļi bija tādi, kādi bija. Uzķēru labu ritmu un braucu pa otro vietu. Atis Gromovs iebrauca pitstopā, un tajā brīdī man izdevās viņu apsteigt.” Pēc 1,5 stundu brauciena sportistam izdevās finišēt pirmajam savā klasē. “Prieks, ka H30+ klasē uz pjedestāla bijām visi latviešu sportisti. Kopumā no Igaunijas bija maz sportistu.” Runājot par laikapstākļiem, K. Ērkulis secināja, “ka laika apstākļi nav ietekmējami, lietus ilgi nav lijis. Organizatori centās vērst visu par labu laistot, bet 6,3 km garu trasi nolaistīt nebija iespējams. Paldies Dievam, ka nav bijis traumu.” Sportists piebilst, ka “sacensības bija labi organizētas, trasē viss nomarķēts, saprotams. Vienīgi, atbilstoši Baltijas kausa līmenim, vajadzējis vairāk distanču tiesnešu uz atsevišķiem motokrosa tramplīniem motokrosa daļā,” tā Kaspars Ērkulis.

Baltijas kausa otrā posma rezultāti:
E1 klasē:
1. Gunvaldis Vēsmiņš (LV)
2. Gints Bērziņš (LV)
3. Ramūnas Miestauskas (LT)
4. Haralds Pabērzis (LV)
E2 klasē
1. Jānis Vinters (LV)
2. Rytis Garbačiauskas (LT)
3. Timmo Mots (EST)
[..]
9. Valters Dišlers-Kirilko (LV)
11. Pēteris Misiņš (LV)

E3 klasē:
1. Argo Keerme (EST)
2. Mantas Mikoliūnas (LT)
3. Jarmo Lehiste (EST)
4. Valdis Dzērve (LV)
Enduro klasē:
1. Arūnas Gelažninkas (LT)
2. Jurģis Žukas (LV)
3. Riho Keerme (EST)
[..]
8. Jānis Ozoliņš (LV)

H30+ klasē:
1. Kaspars Ērkulis (LV)
2. Atis Gromovs (LV)
3. Jānis Freimanis (LV)
[..]
7. Ričards Neimanis (LV)
9. Gatis Megris (LV)
12. Gatis Aispurs (LV)
15. Jānis Misiņš (LV)

Senioru klasē:
1. Einārs Vinters (LV)
2. Danielius Žoštautas (LT)
3. Toivo Nikopensius (EST)
[..]
5. Uldis Veidenieks (LV)

Veterānu klasē:
1. Ivars Miķelsons (LV)
2. Kestutis Gurčinas (LT)
3. Pēteris Sliede (LV)

Juniori 14+ klasē:
1. Markuss Daniels Jauntirāns (LV)
2. Gustas Martinkenas (LT)
3. Džiugas Kazakevičius (LT)

85 cm3:
1. Jonas Stankūnas (LT)
2. Justas Kazakevičius (LT)
3. Gytis Martinaitis (LT)
[..]
5. vietā Kārlis Roberts Elksnis (LV)

A18+ klasē:
1. Valdis Šakins (LV)
2. Vytautas Vasiliauskas (LT)
3. Rolands Neimanis (LV)

C klasē:
1. Klaudijus Knizikevičius (LT)
2. Antanas Pučinskas (LT)
3. Andrius Greičiūnas (LT)
4. Jurģis Rietums (LV)
[..]
8. Vitālijs Podskočijs (LV)
12. Klāvs Krūze (LV)
19. Edgars Kursītis (LV)
29. Edgars Vilcāns (LV)

Kvadri ATV zem 750 cm3 klasē:
1. Audrius Vaitkevičius (LT)
2. Erikas Vitkauskas (LT)
3. Tomas Trečiokas (LT)
[..]
5. Dzintars Bortiņš (LV)

Kvadri ATV virs 750 cm3 klasē:
1. Kalev Koivsaar (EST)
2. Lennart Kiivit (EST)
3. Taivo Kaarna (EST)
[..]
7.vietā Gunārs Bucenieks (LV)

Kvadri Open klasē:
1. Matīss Palēvics (LV)
2. Donatas Ališauskas (LT)
3. Kestutis Kaminskis (LT)
4. Monta Dišlere – Kirilko (LV)
[..]
6.vietā Jānis Tiļugs (LV)

Kvadri veterānu klasē:
1. Jānis Kirilko (LV)
2. Narsutis Balčiūnas (LT)
3. Valdas Grite (LT)

Baltijas klubu komandu vērtējumā:
1. vietā ar iegūtiem 57 punktiem “JVE MotoTeam” – Gints Bērziņš, Jānis Vinters, Einārs Vinters un Valdis Šakins.
2. vietā ar iegūtiem 52 punktiem “Kilobaitas Racing Team” – Džiugas Kazakevičius, Arūnas Gelažninkas un Danielius Žoštautas.
3. vietā ar iegūtiem 48 punktiem “PAGIRINIAI 1” – Jonas Stankūnas, Ramūnas Miestauskas un Nikolaj Andrusov.
Kopā biju pieteiktas 13 komandas.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti