Ralfs Sirmacis - trīskārtējs Latvijas rallija čempions

 
LMT Autosporta Akadēmija | 30.augusts 2014 21:10

Pēc spraigas cīņas pirmajā "Kurzemes" rallija dienā, arī otrajā dienā "LMT Autosporta Akadēmijas" braucēji mērojās spēkiem ar ātrajiem igauņu sportistiem.

Sestdien, 30.augustā, Liepājā noslēdzās Latvijas rallija čempionāta 7.posms - Ātruma festivāls "Rally Kurzeme". Aizvadot cīņu ar spēcīgajiem igauņu sportistiem, "LMT Autosporta Akadēmijas" rallija komandas ekipāža Emīls Blūms/Reinis Vilsons izcīnīja 2.vietu, bet Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs ierindojās 4.vietā R2 klasē.

Foto: Publicitātes attēls

Pēc spraigas cīņas pirmajā "Kurzemes" rallija dienā, arī otrajā dienā "LMT Autosporta Akadēmijas" braucēji mērojās spēkiem ar ātrajiem igauņu sportistiem. Septītajā ātrumposmā E.Blūms un R.Sirmacis uzrādīja ātrāku laiku nekā pirmās dienas R2 klases līderis Sanders Pērns - E.Blūms bija ātrāks arī astotajā ātrumposmā, samazinot līdera pārsvaru līdz 2,35 sek. Cīņā par uzvaru iesaistījās arī cits igauņu sportists Rainers Rohtmets. Noslēdzošajā ātrumposmā ātrākais bija R.Sirmacis, bet kopvērtējumā pirmās dienas līderis S.Pērns palika nepārspēts un izcīnīja 1.vietu R2 klasē, savu tuvāko sekotāju E.Blūmu kopumā apsteidzot par 9.49 sek, 3.vietu ieguva jau iepriekš minētais igaunis R.Rohtmets, bet R.Sirmacis ierindojās 4.vietā.

Foto: Publicitātes attēls

Pozitīvi "Kurzemes" ralliju vērtē "LMT Autosporta Akadēmijas" pilots E.Blūms: "Aizvadītas ļoti vērtīgas sacīkstes - esmu uzkrājis jaunu pieredzi, kā arī sapratis, cik ātrs varu būt salīdzinājumā ar pasaules līmeņa braucējiem. S.Pērns man atzinās, ka garākajā sacīkšu ātrumposmā esot gājis "uz visu banku", bet es šajā ātrumposmā no viņa atpaliku vien 5,12 sek un braucu lieki neriskējot. Secinājums - man vēl tikai nedaudz jāuzlabo sava braukšana, lai būtu tikpat ātrs, cik šī brīža pasaules vadošais junioru klases braucējs. Esmu gatavs vēl attīstīt savu braukšanu, mācīties un ieguldīt lielu darbu, lai jau nākošajās sacīkstēs, kur būs tik nopietna konkurence, es spētu saviem sāncenšiem "pakutināt nervus"," ar smaidu nobeidz E.Blūms.

Lai priekšlaicīgi kļūtu par trīskārtēju Latvijas rallija čempionu, "LMT Autosporta Akadēmijas" sportistam R.Sirmacim šajā LRČ posmā bija jāizcīna vismaz 8 ieskaites punkti - tas arī izdarīts, LRČ ieskaitē finišējot 2.vietā. Neskatoties uz iegūto titulu, R.Sirmacis tomēr nav apmierināts ar savu sniegumu: "Jā, esmu priekšlaicīgi kļuvis par čempionu, bet gandarīts nejūtos. Otrajā rallija dienā centos būt ātrāks un kāpināt savu tempu, tomēr sasniedzot finišu, apmierināts neesmu, jo konkurenti tomēr bija ātrāki par mani. Neuzskatu, ka mans uzrādītais rezultāts šajā rallijā ir čempiona cienīgs. Šobrīd man ir rūpīgi jāizanalizē onboard ieraksti, lai saprastu, kur es zaudēju. Līdz nākošajām sacīkstēm man priekšā ir smags darbs, lai es spētu ievērojami attīstīt savu ātrumu. Būs daudz jātrenējas," noslēgumā atzīst R.Sirmacis.

Kā nākošās sacīkstes “LMT Autosporta Akadēmija” pilnā sastāvā plāno aizvadīt Latvijas rallija čempionāta noslēdzošo posmu – ralliju “Latvija 2014”, kas norisināsies 18. un 19.oktobrī.

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti