Ierēdnis: Iespējams, elektrisko skrejriteņu vadītājiem būtu vērts ieviest obligātu prasību valkāt aizsargķiveri 24

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 11.janvāris 2023 15:28

Iespējams, elektrisko skrejriteņu vadītājiem Latvijā būtu lietderīgi ieviest obligātu prasību valkāt aizsargķiveri, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā atzina Satiksmes ministrijas Sabiedriskā transporta pakalpojumu departamenta direktores vietnieks Jānis Kalniņš.

Saeimas komisija iepazinās ar aktuālo situāciju ceļu satiksmes drošībā. No Kalniņa prezentācijas deputātiem izriet, ka 99% motociklu un mopēdu vadītāju lieto aizsargķiveres, kamēr starp elektrisko skrejriteņu vadītājiem ķiveres lieto tikai 7,4%, bet no velosipēdu vadītājiem - 14,7%.

"Praktiski visi motobraucēj lieto aizsargķiveres, bet situācija ar velobraucējiem ir skumja. Braucot ar velosipēdu, bērniem aizsargķiveres ir obligātas, bet pieaugušajiem to lietošana tiek rekomendēta," norādīja Kalniņš.

"Tāpat ar elektriskajiem skrejriteņiem - aizsargķiveres ir rekomendētas. Šo satiksmes dalībnieku traumas negadījumos ir saistītas ar kritieniem, kuru rezultātā cieš galva. Iespējams, šeit ir jāpārdomā un jāievieš prasība ķiveres lietot obligāti," norādīja Kalniņš.

SM apkopotā provizoriskā informācija liecina, ka pērn kopumā satiksmes negadījumos gājušas bojā 112 personas, kas ir par 19% mazāk nekā gadu iepriekš. Samazinājies arī bojāgājušo mazaizsargāto satiksmes dalībnieku (gājēju, velosipēdistu un skrejriteņu vadītāju) skaits, proti, pērn tādi bijuši 52. Tāpat pērn reģistrētas 427 smagi ievainotas personas, kas ir par 13% mazāk nekā gadu iepriekš.

Ceļu satiksmes drošības plāns 2021.-2027.gadam mērķis ir panākt, lai 2030.gadā negadījumos bojāgājušo un smagi ievainoto skaita samazinājums būtu 50% apmērā pret 2020.gadu.

 
24 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
uupis niknais 12.janvāris 2023 10:16
12 1 Atbildēt

Ķivera rada maldīgu priekšstatu par viltus drošību! Kad es braucu ar riteni, es nevelku ķiveri, jo ar ķiveri ir sajūta kā tankā, ka tu esi neuzveicams un nemirstīgs!

Maximas maisiņš uz galvas gan būtu praktiskāk, lai glābējiem vieglāk salasīt to kas paliek pāri pēc sadursmes ar tramvaju.

Opis 12.janvāris 2023 14:06
9 0 Atbildēt

Tu ar saviem bērniem dari kā gribi, bet es sīkajiem vienmēr lieku vilkt ķiveri, atstarojošo vesti un ieslēgt lampiņas, lai mirgo kā ziemassvētku eglītes. Līdz šim neviens viršū nav uzbraucis un ķiveres ir pasargājušas no lieka brauciena uz traumu slimnīcu.

Experc 12.janvāris 2023 8:28
7 0 Atbildēt

Varbūt būtu laiks prasīt no ceļu satiksmes dalībniekiem zināt CSN, citādi tagad katrs muļķis bez vadītāja(velo/mopēda) apliecības var līst uz ceļa un izpildīties pēc pilnas programmas? Ja jau bērni nevar uz ceļa ar riteni izbraukt bez velosipēda vadītāja apliecības, kāpēc no pieaugušajiem CSN zināšanas netiek prasītas?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.647 un 95 benzīns 1.697 EUR - 26.04.2024 (+ VIDEO)

Latvija apsteidz Spāniju... ar degvielas cenām. Būtu jauki, ja tas notiktu arī ekonomikā, taču atliek tikai paskatīties, kaut vai uz mūsu ceļiem, lai saprastu, kur esam. Lasīt vairāk

 

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 4

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 22

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 43

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti