Prezidents: Mākslīgais intelekts apdraud demokrātiju (+ VIDEO) 22

 
LTV Ziņu dienests | 22.februāris 2024 10:16

Vēršot uzmanību uz mākslīgā intelekta radītajām iespējām un arī draudiem – īpaši, godīgu un demokrātisku vēlēšanu norises kontekstā, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Saeimā iesniedzis grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā. Tajos prezidents rosina partijām noteikt par pienākumu norādīt, kuros aģitācijas materiālos izmantots mākslīgais intelekts.

 
Visi komentāri
 
0pis 22.februāris 2024 12:04
6 0 Atbildēt

Demokrātija ir mazliet pārvērtēta. T.s. demokrātijās 3/4 t.s. vēlētāju ir dārzeņi, kas balso par kandidāta šlipsi vai solījumiem. Un kas notiek demokrātiskajā Europā, kad vajag pieņemt lēmumu? Plēš dirsas krustu šķērsu, lai tikai neko nedarītu. Bet Pļūtins tikmēr ir sariktējis gan sankciju apkārtiešanu, gan ieroču ražošanu.

Pilnībā atbalstu domu, ka vispārējās vēlēšanas tiesības un t.s. balsstiesības ir komunistu radīts slazds, kas sabiedrību novājina. Balsot vajadzētu tikai darītājiem, nevis dirsējiem un pabalstu saņēmējiem. 

Pay your bills and only then vote.

WALA 22.februāris 2024 12:19
5 3 Atbildēt

Un rezultātā tāpat iegūsi huiņu, ir pārāk daudz un dažādu interešu ... galvenā demrokrātijas problēma ka cilvēki to neizprot, un nesaprot, ka lai demokrātija reāli strādātu - katram ir jāpieliek sava roka, jāpalīdz ...

Nekāds laimes lācis, Putina vai Trampa izskatā neatnāks, un pat ja atnāks, tad izdarīs tikai tā kā pašam ir labi, nevis vairākumam ...

0pis 22.februāris 2024 12:30
4 2 Atbildēt

Nevajag nekādu laimes lāci, vienkārši vajag caurredzamu sistēmu kas slīmestiem un šļūcējiem liedz izmantot labumus, kas pieejami darba cilvēkiem.

Da kaut vai - nemaksā (nekad nav  maksājis) nodokļus (bez pamatota medicīniskā iemesla), nevar dabūt ne AV apliecību, ne piereģistrēt auto uz sevi. Arī ne īpašumu. Medicīna - tikai maksas iestādēs.

. 22.februāris 2024 12:58
1 1 Atbildēt

Ķīnā ir sociālo reitingu sistēma, kas balstīta uz tieši šādu ideju - jo labāks sabiedrībā, jo vairāk tiesību. Nekādu demokrātiju tāda sistēma nenodrošina.

0pis 22.februāris 2024 13:41
7 1 Atbildēt

Ja grib stiprāku sabiedrību lielpilsētā, tad kaut kas jau ir jādara. Kad cilvēki dzīvoja ciematos, tad daudzas cūcības izpalika jo visi visus zināja. Laukos tā joprojām, vietumis. Lielpilsētā visi anonanīmi un nu tik izpildās.

Piem. ja par CSN pārkāpumiem būtu ne vien naudassods, bet būtu jāiet tīrīt ceļus vai ietves, pucēt zāli un krāsot soliņus - ui, cik strauji samazinātos vēlme parādīt savu pārākumu uz ceļa!

. 22.februāris 2024 14:52
0 1 Atbildēt

Tava ideja ir skaidra - autoritāra pārvalde ir labāka par demokrātiju. Var jau būt, var jau būt.

Tikai nav skaidrs, kāpēc tu runā par kaut kādām vēlēšanām ("and only then vote"). Domā, tādas vēlēšanas, kādas notiek Ķīnā, Krievijā un Ziemeļkorejā?

Sergejs 22.februāris 2024 14:33
0 0 Atbildēt

+100500

0pis 22.februāris 2024 12:38
5 0 Atbildēt

Puikas apzīmē sienu - vainīgajiem par vecāku līdzekļiem pilnīgā jānovērš bojājums. Pašie jāiet tīrīt sienu, jāved krāsa, jākrāso. Nevis parunā ar psihologu, tas pasaka ka puikām grūta dzīve un dod uzzīmēt savu ģimeni vai ar kociņu vilkt figurās smiltīs.

Sergejs 22.februāris 2024 14:31
2 1 Atbildēt

Piekrītu, ir arī mācijuši kursos kad situācijā kur vajag ātri pieņemt reālus lēmumus vislabāk strādā diktatūra, demokrātija tur bezjēgā buksē.

 Manā skatijumā demokrātija ir šajā multfilmā labi attēlota:

www.youtube.com/watch?v=U9x6dw2LhkA

 Un vēl jautājums kur tad ir tā robeža starp demokrātiju un anarhiju.

Krotow 22.februāris 2024 14:54
9 0 Atbildēt

Demokrātijai jāievieš Heinlena modelis - vēlēt var tikai tie, kuri kaut ko ir darījuši valsts labā. Pārējiem ļauts pievilkties. Attiecīgi atkritīs vienaldzīgie, nespējīgie un kaitnieki.

. 22.februāris 2024 15:00
0 0 Atbildēt

Sākumā jāizpelnās valsts labā, turpinājumā - valdošās partijas labā, noslēgumā - valdošās partijas vadītāja labā.

Nē, pofig, mēs no vēstures NEKO negrasamies mācīties.

Krotow 22.februāris 2024 15:12
5 0 Atbildēt

Kurš te ko pārprata? Ja ne citādi tad armijā dienēt var jebkurš kuram veselība atļauj.

. 22.februāris 2024 15:36
0 1 Atbildēt

Iztēlojos ainu - mediķi pirms palīdzības sniegšanas pieprasa cilvēkam uzrādīt labo darbu sarakstu.

Ugunsdzēsēji pirms uguns dzēšanas pieprasa visiem ēkas iedzīvotājiem uzrādīt sarakstu, ko kurš ir darījis valsts labā.

Policisti nereģistrē bezpajumtnieka iesniegumu, kurš 2019.gadā pēc pusaudžu aizdedzināšanas knapi dzīvs paglābās Mežciema degvielas uzpildes stacijā ar gandrīz 80% ķermeņa apdegumiem, jo šis bezpajumtnieks nevarēja pierādīt, ka pietiekami daudz ir darījis valsts labā.

Skolotāji nelaiž skolā bērnus no ģimenēm, kuras saņem Sociālā dienesta pabalstus.

Likumos ir atruna, ka likumi aizsargā tikai tos, kuri ir kaut ko darījuši valsts labā; pārējie ir, kā savulaik teica Džordžs Vašongtons "Indians and wolves are both beasts of prey, tho' they differ in shape."

Ideāla sabiedrība ir tā, kurā vienaldzīgiem, nespējniekiem un kaitniekiem nav vietas.

Jā, par nespējniekiem, kuri varbūt pat armijā dienēt veselība neļauj - taču jau kopš Spartas laikam ir zināms, kā no tādiem tikt vaļā.

Ja negrib antīko brutalitāti, tad taču ir dažādas Hitlera nacistu metodes, ieskaitot tādu metodi kā cilvēku selekcija.

0pis 22.februāris 2024 15:50
3 0 Atbildēt

Par veselību izzīdi no pirsta, tas tak bija jau sākumā atrunāts - ja neesi nespējīgs veselības dēļ. Un cietumā visus ārstus, kas sākumā par atlīdzību steigsies izsniegt izziņas par kleinumu un attīstības traucējumiem. Šeit gan vienkāršāk - ja ir izziņa par nervu kaitām, kas liedz sargāt dzimteni vai apgūt valsts valodu, tad tādiem neizsniegt AV apliecības (nevar zināt, kad uznāks lēkme vai apātija pie stūres).

Pļurkt 22.februāris 2024 17:01
6 1 Atbildēt

Da visas tās vēlēšanas ir pilnīgākais fufelis!!!

Es 3 reizes guvu pilnīgi neapgāžamus faktus par to SAVĀM ACĪM.

Jeb sausais atrlikums ir tāds, ka ja no tavas balss kaut kas būtu atkarīgs, tad tādas vēlēšanas būtru aizliegtas pilnībā!!

Nevis vēlēšanas, bet balsošana ar personīgās lietas piesmērēšanu!!!!

Bija jau laiks saprast viselementārākās lietas!!

Visā EU 22.februāris 2024 13:49
14 1 Atbildēt

sen jau demokrātija,  bet gan ierēdņu diktatūra. 

Kad to beidzot visi sapratīs,  tad arī kaut kas mainīsies.

. 22.februāris 2024 14:57
3 2 Atbildēt

Tātad, ierēdņu diktatūra pieļāva Ždanokas ilggadīgu sēdēšanu labi atalgotā amatā Briselē, vienlaikus nekaunīgi strādājot Krievijas labā, tai skaitā organizējot ES neatzītu valstisku veidojumu aktivitātes utt.?

Lai gan varbūt pat būtu labāk, ja tiešām būtu ierēdņu diktatūra, jo tad pie lēmumu pieņemšanas netiktu pielaisti tādi cilvēki, kā tu - kuriem ir problēmas ar kritisko domāšanu.

650 22.februāris 2024 16:56
0 0 Atbildēt

Vai Prezidents diez pastāstīja arī/Par! (va(L)došo ierēdņu zinātniski ieplānoto?) tā dēvēto "mantas rekvizīciju" : zinas.tv3.lv/latvija/sabie...asumu-ierices/

Spriežot no šīsdienas Tv24 raidījuma, "tā" situācija ir gluži vienkārši Smieklīga: xtv.lv/rigatv24/vide...as_rekviziciju

Jumu 22.februāris 2024 17:50
0 0 Atbildēt

Bet, ja vēlētājus nopotēt pirms vēlēšanām, tad viņiem intelekts pazūd uz neatgriešanos. 🐏🐑🐏🐏🐏🐑

imzz 22.februāris 2024 18:11
16 0 Atbildēt

Mūsdienu demokrātijas problēma ir pārāk daudzās valsts funkcijas, tas ir viss. Kā arī tautas pieprasītā un valsts nodrošinātā sociālā aizsardzība tajā skaitā.

Rezultātā vajadzīgs liels birokrātisks aparāts, lieli nodokļi, grūti kontrolējamas naudas plūsmas, sarežģīta likumdošana.

Līdz ar to mākslīgais intelekts būtu ļoti derīgs, jo spētu, piemēram, prognozēt kāda likuma pieņemšanas sekas vairākus gadus uz priekšu.

John 22.februāris 2024 18:22
16 1 Atbildēt

Latvijā sen vairs nav demokrātijas. Ierēdņi dara ko grib. Iepirkumi ko dažādas ministrijās taisa ir vienkārši smieklīgi. Miljoni tiek nolaisti podā. Vainīgo nav. Ja žurnālisti atrod kārtējo miljonu afēru, tad visa tā lieta ātri pieklust un vainīgie netiek atrasti un sodīti. Un cik iepirkumi vēl ir tādi par kuriem neviens nezin? Bet sūdzās, ka naudas trūkst. Ceļi ir pakaļā. Medicīna arī būtībā ir tikai pa maksu. Valsts apmaksātus izmeklējumus var gaidīt kamēr nomirsti. Gāzt valdību nav reāli. Un pat ja gāztu valdību, tad ko likt vietā? Vietā nekā labāka nebūs.

650 22.februāris 2024 18:54
2 1 Atbildēt

Tev takš teica- drīz viss būs kopējs un par velti! Cerams, ka pirmie zem rekvizīcijas āmura pakļūs gaisujājošie apvidus automobiļi, eko loģiskās krievu atbalstītāja ražotās Tēslas un/vai privātie Jumti ar krievu atbalstītāju ķiniešu saražotajām saules baterirorejām.

Autodīleru stiklotās ēkas pāries Tautas īpašumā (valdījumā) un tirgus plačos rūsējošie hlami (kurus varēs pielaist) tiks izdalīti bēgošajiem bēgļiem.Fotoradari sāks raidīt SOS un no bankomātiem birs ārā dzīva (skaidra) Nauda.

Pilnīgi ikkatrs mūsu Varonis šodien ir gatavs šai neizbēgami nenovēršamajai Nākotnei.Paliksim katrs pie sava un saliksim visi visu savās vietās..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti