LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

 

Foto: Pexels.com

LTAB | 16.aprīlis 2024 9:22

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus.

Līdzīgas aktivitātes ar viltotiem profiliem tiek veiktas arī sociālajos tīklos, tāpēc LTAB aicina iedzīvotājus uzmanīties un nekādā gadījumā nesniegt informāciju, tostarp bankas konta numurus, par sevi un sev tuvajiem. LTAB šādu konkursu nerīko!

Pašreiz interneta vietnē https://ltab-octa.myfreesites.net/, kurā redzams arī biroja logo, izvietota informācija, ka iespējams piedalīties konkursā, lai laimētu 1500 britu mārciņu dāvanu karti. Pirms tam cilvēki aicināti noklikšķināt uz pogas “izmēģinājums”, lai iegūtu iespēju atstāt kredītkartes datus. LTAB šādu konkursu nerīko! “Aicinām ikvienu būt uzmanīgu un vienmēr atcerēties, ka biroja mājas lapa ir ltab.lv,” saka LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, piebilstot, ka birojs jau ir informējis attiecīgās iestādes par negodprātīgiem cilvēkiem, kuri izmanto LTAB atpazīstamību, negodprātīgi vācot sensitīvu informāciju.

Līdztekus viltotajai mājas lapai, krāpnieki izveidojuši arī viltus profilus sociālajos tīklos, komentējot dažādus, tostarp LTAB, ierakstus, aicinot apmeklēt viltus mājas lapu un piedalīties konkursā, tādējādi maldinot cilvēkus. “Mēs turpināsim monitorēt situāciju, lai cilvēki neciestu un viņiem nerastos zaudējumi. Mēs ļoti nopietni attiecamies pret personas datiem, tādēļ nekad nelūgsim ar tādiem dalīties,” saka J.Abāšins, “pirms neapdomīgi dalīties ar saviem datiem, aicinu visus ļoti rūpīgi izvērtēt un pārbaudīt visu pieejamo informāciju!”

LTAB regulāri realizē dažādas kampaņas, un pašreiz notiek kampaņa “Saskaņotais paziņojums Tev vienmēr līdzi!”, aicinot iedzīvotājus aizpildīt saskaņotos paziņojumus un izmantojot īpaši tam izveidotu lietotni vai arī rakstiski papīra formā, bet nevienā no kampaņām netiek prasīts atstāt sensitīvus datus, konta numurus vai tml.

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 16.aprīlis 2024 9:33
3 1 Atbildēt

vēl ir lapas durakiem.lv padirs-naudu.lv apjat.lv

hue 16.aprīlis 2024 10:20
1 0 Atbildēt

LTAB jau nomaksāja sodu par savu krāpniecību?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā apdzīt, ja nevar apdzīt? (+ VIDEO) 4

Viens no kravas auto vadītājiem vairāku kilometru garumā cenšas apdzīt priekšā braucošo kravinieku, taču tas izdodas vien pēdējā epizodē gandrīz izraisot sadursmi ar vieglo automobili. Lasīt vairāk

 

Motoreļļas izvēle vecākiem dzinējiem: vai biezāka būs labāka? 4

Vai esi dzirdējis gadījumus, kad autovadītāji paši vai mehāniķi pēc saviem ieskatiem nolemj nomainīt ierasto motoreļļu uz “biezāku”? Saskaņā ar senām teorijām un dažu mehāniķu nelokāmo pārliecību šāds solis paildzina dzinēja kalpošanas laiku, turklāt mazina motoreļļas patēriņu automašīnām, kuru nobraukums pārsniedz 100 000 km. Lasīt vairāk

 

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 2

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 2

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti