Amerikāņu telefoni nav droši, droši ir krievu un ķīniešu: Kremļa darbiniekiem jāatbrīvojas no "iPhone" tālruņiem 9

 
Nozare.lv | 21.marts 2023 14:28

Krievijas prezidenta administrācijas darbinieki saņēmuši rīkojumu līdz marta beigām nomainīt savus "iPhone" telefonus pret kādas citas markas viedtālruņiem, vēsta Krievijas laikraksts "Kommersant", atsaucoties uz avotiem.

"Ar aifoniem ir cauri. Vai nu izmest, vai atdot bērniem. To marta laikā būs jāizdara visiem," sacījis viens no sarunbiedriem.

Šāda prasība amatpersonām izteikta seminārā Kremļa administrācijas iekšpolitiskā bloka darbiniekiem, kas marta sākumā noticis Piemaskavā.

Prasība atteikties no "iPhone" tālruņiem saistīta ar drošības apsvērumiem, sacīja "Kommersant" sarunbiedri.

Kremlī uzskata, ka "iPhone" telefoni lielākā mērā nekā citu marku viedtālruņi pakļauti riskam, ka tos var uzlauzt un izspiegot Rietumu izlūkdienesti.

Kremļa darbiniekiem ieteikts iegādāties telefonus ar operētājsistēmu "Android", tās Ķīnas analogiem vai Krievijas uzņēmuma izstrādāto "Aurora".

Kremlis, iespējams, iepirks jaunus "drošus" telefonus, lai atvieglotu atteikšanos no amerikāņu ierīcēm.

Kopš pagājušā gada beigām Krievijas valdība ar tirgus dalībniekiem apspriež iespējas izveidot Krievijā suverēnu mobilo ekosistēmu, kuras pamatā būtu no Rietumu informācijas tehnoloģiju milžiem neatkarīgas tehnoloģijas.

Saistībā ar šiem pūliņiem tapusi arī operētājsistēma "Aurora"

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pirmdien sacīja, ka nevarot apstiprināt informāciju par prasību atteikties no "iPhone' tālruņiem. Viņš arī apgalvoja, ka prezidenta administrācijas darbinieki neizmantojot mobilos telefonus, lai nodotu dienesta informāciju.
 

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
R(8) 21.marts 2023 17:44
8 1 Atbildēt

Pareizi ir Putin , citadi galigi biji izlutinajis padomju cilveku ar visadiem rietumu labumiem , tak tautai par sauso ateju setas sturi un dusas vieta blodu ar aukstu udeni un garam rindam pie veikala ar vadona bildi kabata , tak neko vairak nevajag , spied gazi grida , ta lai tauta riktigi izbauda to Z un rietumi aiz skaudibas nosprags un dolars sabruks

vietējais 21.marts 2023 14:56
4 5 Atbildēt

iPhone ir etalons, ja vajag kolektīvi vadīt pakļautībā esošos dabiniekus. Var pārņemt ierīces vadību un čakarēt dzīvi visiem un uzreiz. Citiem vārdiem, iPhone gadījumā par privātumu ne-savā ierīcē vari aizmirst! Tinderim labāk Samsung izmantot.

R(8) 21.marts 2023 17:57
4 1 Atbildēt

Pec taviem komentariem var redzet , ka esi Tinder lietotajs un tev patik sarakstities ar chatbot gpt , jo tur neviens sieviesu perfils nav reals

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 6

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 7

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti