Telefons un braukšana ir nāvējoši bīstama- sevišķi ziemā (+VIDEO) 25

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 5.februāris 2024 10:21

Visi zina, ka mobilo tālruņu un jebkādu viedierīču lietošana pie stūres ir bīstama un tādēļ aizliegta un sodāma rīcība. Tomēr ik pa laikam internets izmet ierakstus ar vieglprātīgiem ļaudīm, kas pie stūres iegrimuši līdz ausīm soctīklos vai pat skatās filmas. “Telefons un braukšana nav apvienojamas lietas - sevišķi ziemā,” uzsver DBS Autoskolas direktors Jānis Vanks.

Ziemā ikviens manevrs prasa vairāk laika un pārbauda autovadītāju prasmes. Spriežot pēc nesenā Degpunkta video, kur kāds braucējs spaidot telefonu bija iebraucis grāvī, prasmes ir, maigi izsakoties viduvēja. Un izpratne par to nozīmi vēl zemāka. Policistu katram blakus nenoliksi, turklāt ierīci var veikli paslēpt no apkārtējo acīm. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 

 
Visi komentāri
 
0pis 5.februāris 2024 10:29
17 0 Atbildēt

"Es tikai mēģināju saregulēt salona apsildi ekrānā un tad atskanēja bums!"

Lietotājs 5.februāris 2024 12:56
1 1 Atbildēt

Nenovirzies no raksta tēmas: telofons!

Lielajā daļā biezo auto, kuros pilnīgi noteikti ir brīvroku sistēma, tie, kuri stūrē, ar vienu roku tura pie auss telefonu. Pieņemu ka viņiem nav sapratnes, kā telefonu pievienot pie šīs sistēmas.

Pļurkt 5.februāris 2024 13:02
1 1 Atbildēt

Da pa pilnam no resnā gala ir tādu!

Šiem laikam ir svarīgāk izrādīties, ka ir telefons, nekā pieslēgties pie brīvroku sistēmas.

Labi es izsmējos, kad mans bijušais šefs sildīja tāfelīti, kaut gan toreiz nopirktajā auto bija jau rūpnieciski iebūvēta brīvroku sistēma kās kā reiz derēja viņa Nokijai.... Taču nē - obligāti ir jāpasilda ar ausi!

p.s. abi viņa dēli pie kam no jaunās pushakeru paaudzes, tā ka parādīt kā pieslēgt to telefonu nesagādāja nekādu problēmu!!

0pis 5.februāris 2024 13:22
1 0 Atbildēt

Acīmredzot, ne visi cilvēki ir spējīgi sadalīt uzmanību! Vai tā būtu vadīšana+telefona saruna vai vadīšana+kulstīšanās pa vadības ekrāniem. Un šie cilvēki ir jāņem laukā no satiksmes jebkādā veidā.

Sergejs 6.februāris 2024 13:31
0 0 Atbildēt

"un jebkādu viedierīču lietošana pie stūres"

Viņš nenovirzas, tas televizors (ar kuru liekumu tagad tiek mērīts auto krutums) ir viedierīce.

Viencexpercs 5.februāris 2024 10:53
6 3 Atbildēt

Kad es aizgāju mācīties par tenoru un dziedāt operu, man pateica, ka es neesmu spējīgs un man nav balss. Tad es aizgāju spēlēt futbolu, man teica, ka no manis nesanāks futbolists.

Bet vadīt automašīnu dot katram, kurš grib. 

Cilvēks kārto eksāmenu 12 reizes, bet tiesības viņam iedot.

Neviens neskatās, vai cilvēks ir spējīgs normāli vadīt auto.

Tāpēc ir problēma, nevis telefons vainīgs.

Atņemt tiesības visiem tiem, kuri nemāk braukt un avāriju skaits saruks par 90%.

uupis 5.februāris 2024 12:10
2 1 Atbildēt

Baigi gudri pateikts bet nav pateikts nekas!

Kā tu novērtēsi māk vai nemāk braukt?

CSDD eksāmenā jau vērtē Māk vai Nemāk iemaņas!

Viencexpercs 5.februāris 2024 13:52
0 0 Atbildēt

pēc eksāmenu mēģinājumu skaita. Pēc avārijām. Ir cilvēki kuri iekļūst avārijās biežāk kā citi. utt

Pēc testiem pie datoriem( reakcijas laiks, uzmanība, loģika, nestandarta situācijas, utt) daudz veidi.

uupis 5.februāris 2024 16:04
2 1 Atbildēt

Bingo! Tu tikko uzzināji par soda punktu sistēmu! Applausi - apsveicu! Katru dienu ir jāizglītojas un jāzin ko jaunu!

Vernons 5.februāris 2024 11:21
5 0 Atbildēt

Braukt jau prot visi! Tikai ne visi saprot virzienrādītāja nozīmi! Ne visi spēj palūkoties spoguļus! Un tas 21. gadsimtā!

Jumu 5.februāris 2024 11:32
9 0 Atbildēt

Ekrānu bakstīt brauciena laikā arī bīstami, sevišķi pilsētā. Es pie tā nevaru pierast, stipri novirza uzmanību no ceļa, un visus iestatījumus veicu stāvēšanas laikā.

imzz 5.februāris 2024 11:51
9 0 Atbildēt

Tāpēc visas pamatfunkcijas vajadzēja atstāt uz mehāniskajiem slēdžiem, nevis pārcelt uz ekrānu. Iedomājies, kas notiktu, ka vēl, piemēram, virziena rādītājus pārceltu uz ekrānu un pabāztu zem "izvēlnes.

ZZZZ 5.februāris 2024 15:30
0 0 Atbildēt

Virzienus labāk nerādīt. Ar abām rokām stūrē un ātri maini joslas. Kamēr cits nav nozadzis distanci, jo ieraugot Tavu rādītāju, cits kāts piedod gāzi un tur nekāds manevrs nesanāk😂

Teslists 5.februāris 2024 14:20
1 1 Atbildēt

Virsraksta ir kaut kādu impotentu dīzelistu apgalvojums. Regulāri komunicēju ar žubītem braucot.

ro 5.februāris 2024 17:26
23 0 Atbildēt

Ar ko telefona lietošana ir vairāk bīstama, nekā bakstīšanās pa n baudāmajām planšetēm panelī?😁 Kādēļ nav rakstu no DBS par ekrānu tēmu? Kādēļ auto žurnālisti sazvērnieciski klusē?😁 Tiešām tas,ka visas funkcijas cenšas sabāzt planšetēs nekādi nerada risku avārijai, bet telefons rada? Piedevām mūsdienās tieši telefons vismazāk risku rada,jo sajūdz tel ar auto..skaties uz ceļa un pļāpā..neviens te žurnaļuga nevar saņemties drosmi un pateikt autoražotājiem un dīleriem sejā,ka sviriņu, podziņu un slēdzīšu aizstāšana ar tiem tv ir vnk ekonomēšana uz patērētāju,upurējot autovadītāju pieradumus, ērtību un rada tiešus draudus satiksmes drošībai...

650 5.februāris 2024 18:58
1 0 Atbildēt

God pilnaiss Žurnālista nosaukums (Tituls) sen jau ir kļuvis par 3d simbolu visam Labajam,Godīgajam un/vai Taisnīgajam ;p

Sen jau bij jābūt noteiktam sodam/Par! jebkura slēdža spaidīšanu braukšanas laikā un no 25tā arī par stūres grozīšanu ar rokām.  

Pie viena, regulārie ikdienas Lohi varēja saņemties un Žurnālistiem palūgt noskaidrot tā dēvēto (patieso) informāciju par to, cik mobilo ierīču lietotājus poliPolicijas ātrās reakcijas pulks ir aizturējis beidzamā gada laikā un cikus cakus miljōnus oirō (mums,Lohiem) ir "īzdevies" kopējiem spēkiem no tiem Neliešiem iekassēt.

anonimikis 5.februāris 2024 19:51
1 0 Atbildēt

Ja telefons, planšete ir nostiprināts turētājā, tad pofig - var arī filmu lūrēt. Par to sods nau.

iJuris 6.februāris 2024 9:35
2 0 Atbildēt

Autovadītaju ,braukt prasme pēdējā laikā šķiet ļoti kritusies.

Ikdienā redzu diezgan daudz vadītājus kuriem nebūtu jābūt pie stūres, manevri lēni, samocīti, izpratne par notiekošo nekāda, lien kur nevajag un nelien kur vajag, 5m sprauga nepietiek lai izbrauktu, atpakaļgaitā braukt nemāk, viena tā arī teica, ka nemāk un viss. Kā tāda tika pie apliecības?

Citi vispār malači, paņem telefonu rokās, ieslēdz skaļruņa režīmu un tā maigi turot sev priekšā mēģina braukt. Kā saka naudiņa pietika tika auto, bet 10 eur telefona turētājam nepietika.

Un pēdējie vispār bomba, ja pa ceļu nepārliecinošā un mainīga ātruma peldot pa joslu tev priekšā ir volvo, 100 punkti runā pa telefonu

Bet jebklurā gadījumā, visus ielikt vienā katlā nav pareizi. Vajadzētu eksāmenā likt pabraukt un runāt pa telefonu, lai novērtētu cilvēka spējas.

uupis 6.februāris 2024 10:25
0 0 Atbildēt

Par tālruņa, piezīmjdatora, planšetdatora vai viedierīces lietošanu, ja transportlīdzeklis atrodas kustībā, izņemot gadījumus, kad tālruni, piezīmjdatoru, planšetdatoru vai viedierīci izmanto brīvroku režīmā, piemēro naudas sodu velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam no divām līdz sešām naudas soda vienībām, bet cita transportlīdzekļa vadītājam — no piecām līdz divdesmit naudas soda vienībām.

ZZZZ 6.februāris 2024 12:49
4 0 Atbildēt

uupis klausies, pat klausoties un runājot brīvroku režīmā Tu uc novēŗš uzmanību no ceļa situācijas anĀlizēšanas. Tu sarunu vai biedru anĀLīzē. Tā JĀ. Par bakstīšanu un glaudīšānu/glāstīšanu pat nekur neiet runa.

uupis 6.februāris 2024 14:15
0 0 Atbildēt

Tagad sods par telefona lietošanu ir arī velosipēdistiem un skūteristiem - izlasi un ierēc!

Sergejs 6.februāris 2024 13:38
0 0 Atbildēt

Pa lielam sanāk ka var likt sodu uzreiz pie auto iegādes tagad, nu vismaz VW auto, jo tur bez planšetdatora spaidīšanas praktiski neiztiksi (reāli, kurš stāsies lai beņķa apkuri izslēgtu vai siltumu pieregulētu?)...😏

uupis 6.februāris 2024 14:17
1 0 Atbildēt

Es tā saprotu ka ja planšete iebūvēta panelī vai pielīmēta pie tā, vai pieskrūvēta ar samoreziem, tad tas vairs neskaitās izmantošana! Bet ja planšete ir brīvajā lidojumā auto salonā tad izmantošanu var piešūt!

Sergejs 6.februāris 2024 16:54
2 0 Atbildēt

Tā laikam arī sanāk ka tos noteikumus palasi.

 Jāgaida jaunu iphone modeli, ar caurumiem priekš samoreziem, tā teikt sodizturīgi 😄😄😄

uupis 7.februāris 2024 9:53
0 0 Atbildēt

Biznesa iespējas - koka čehols plašetei ar dubulto skoču! pielīmē pie paneļa un skaties kino vesels!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

ASV plosās tornado; "vētru mednieki" tiem seko (+ VIDEO) 3

Neraugoties uz policijas brīdinājumiem, cilvēki, kas sevi dēvē par Storm Chaser (vētru mednieki) izmanto automašīnas, lai postošajai dabas stihijai nonāktu pēc iespējas tuvāk. Lasīt vairāk

 

Degvielas cenas: Dīzelis 1.647 un 95 benzīns 1.697 EUR - 26.04.2024 (+ VIDEO) 8

Latvija apsteidz Spāniju... ar degvielas cenām. Būtu jauki, ja tas notiktu arī ekonomikā, taču atliek tikai paskatīties, kaut vai uz mūsu ceļiem, lai saprastu, kur esam. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 4

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti