Jūrmalā vairāk kā divas reizes pieaugs maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu 20

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/Jurmalalv/

iAuto | 7.aprīlis 2024 12:44

Jūrmalas iedzīvotājiem un uzņēmējiem līdz 25. maijam ir jāpārslēdz sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgums. Visi līgumi, kas noslēgti iepriekš, no 1. jūnija zaudēs spēku.

Maksa par vienas tonnas nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu no 1. jūnija būs 323,06 eiro/t (ar PVN; šobrīd – 150,38 eiro/t).

Saskaņā ar iepirkumu konkursa rezultātiem tiesības nodrošināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā turpmākos septiņus gadus ir ieguvis uzņēmums Clean R. Tā kā šis ir jauns līgums, Jūrmalas iedzīvotāju un uzņēmumu pienākums ir līdz 25. maijam pārslēgt līgumu ar Clean R, lai saņemtu nepārtrauktu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu.

Iedzīvotājos tas izraisījis sašutumu, kas atspoguļojas pievienotajos komentāros:

Dace Dinsdorfa. Cenas pieaugums ir nenormāli liels! Kur ir pamatojums lai cena celtos 3x? Bio atkritumu cena tiek pielīdzināta sadzīves atkritumiem???

Māris Ozoliņš. Tas tā kā ir normāli, ka maksājums pieaug vairāk kā 2 reizes - dārgāk? Respektīvi, ko, it kā, samazina ar nodokli un biļetēm, to ar uzviju paņem ar komunālajiem maksājumiem!?
Viens no dārgākajiem ūdeņiem un kanalizācijas pakalpojumiem Latvijā, siltuma tarifs? Tagad atkritumu maksa... Būtu pēdējais laiks mainīt Jūrmalas "menedžerus" ar ZZS un SC priekšgalā.

Indra Pulka 1) interesētu, cik tad pretendentu bija iepirkumā un kādas cenas tika piedāvātas, ja šī bija labākā? 2) ja apsaimniekotājs tas pats, tad paši lai sūta un pārslēdz jaunos līgumus- dati taču ir!

Andris NordsNjaa...  atkal daudzi izvēlēsies daļu atkritumu mežā izgāzt... bet labāk uz ielas pie Clean R kantora


 
 

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 8.aprīlis 2024 12:56
3 0 Atbildēt

Vajag vest un gāzt laukā pie domes ēkas, kā Brisselē. Lai jūt ka ka jūŗmalnieki ir iedzīvotāji, nevis populācija.

Labak 7.aprīlis 2024 17:31
3 0 Atbildēt

iauto lai uzraksta par to , kā var būt tā,  ka bonus malus sistēmā,   profesionālam šoferim ikdienā braucot 20 gadus,  pārsēžoties savu privāto auto , bn klase ir kā tikko tiesības ieguvušam  ? . Vai arī,  pietiek pāris gadus nebrauktu ar savu auto,  bet piemēram ar nomas, tad tava bn klase nevis paliek uz vietas,  bet sāk pat iet uz leju  !!!

Janka 8.aprīlis 2024 12:54
2 0 Atbildēt

Ja jā...

ZZS veiksmīgi izsaimniekoja un izēda vietējos jūrmalas miskastniekus, piesaistot šajā zelta bedrē savējos.

Tad ar ''revolucionāro'' pēdejo piedāvajumu(KĀRTEJO SHĒMU), ka tagad svērs un mājsaimniecības maksās pēc svara, tādejadi cilveki ''ietaupīs'' jo ja miskaste ir pustukša tad nebūšot jāmaksā pa pilnu miskasti u.t.t. Ak skastie acu aizmālēsanas paņēmieni!

 Jaunā sistēma uzsāka darbu un UZREIZ sakās totalākais haoss, arī es reiz saņēmu reiķinu 4x lielāku it kā būtu nodevis entās tonnas menesī(parastais 140L konteineris, tiek vests 2x mēnesī ārā) pēc pāris menešiem saprata, ka kļūdu daudz, sistēma ta īsti precīzi nestrādā un vienkārši liekas, ka miskastnieks kurš tās miskastes uzgrūž uz pacelāja, pacēla vāku, paskatījās vai pustkša vai pilna un to svaru nosakot 'uz aci pēc +/- svara' pierakstīja, sakot ka ķipa sver.

😉 Un tad brīnās, kāpēc kāpas un meži ir pilni ar atkitumiem.... Jo visi met visur citur izņemot savos konteineros. Citi pa ceļam, maisiņu aiznes uz tuvako publisko sadzīves atkritumu konteineri, citi nekaunīgi maisus atstāj mežā....

 Tagad, dēļ viņu mantkārības, laikam vēl vairāk pilsēta slīks mēslos. Superīga kūrortpilsētas vizītkarte! 👍

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā apdzīt, ja nevar apdzīt? (+ VIDEO) 2

Viens no kravas auto vadītājiem vairāku kilometru garumā cenšas apdzīt priekšā braucošo kravinieku, taču tas izdodas vien pēdējā epizodē gandrīz izraisot sadursmi ar vieglo automobili. Lasīt vairāk

 

Motoreļļas izvēle vecākiem dzinējiem: vai biezāka būs labāka? 3

Vai esi dzirdējis gadījumus, kad autovadītāji paši vai mehāniķi pēc saviem ieskatiem nolemj nomainīt ierasto motoreļļu uz “biezāku”? Saskaņā ar senām teorijām un dažu mehāniķu nelokāmo pārliecību šāds solis paildzina dzinēja kalpošanas laiku, turklāt mazina motoreļļas patēriņu automašīnām, kuru nobraukums pārsniedz 100 000 km. Lasīt vairāk

 

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 2

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 2

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti