Visādas sarunas par pasaules politiku

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

iauto.lv/forums/topic/40617-transports-un-ista-ekologija?pnr=16

Šeit tādi teksti iederētos labāk.

msh

WALA rakstīja: Par PSRS - pārdots man nav nekas, bet arī tajā laikā dzīvoju bēdu nezinādams, bet jā zinu kā citiem takā greizajā valstī gāja arī sūdīgi. Tam laikam mums bija lieli "blati" praktiski visur, izņemot varbūt pie auto iegādes ne, ar ģimeni tirgojām dārzeņus, ar neretiem braucieniem uz Ļeningradas tirgu ar pilnu "fūri" un ne to pašu tukšāko pagrabu. Jā bija arī sīkajiem pa reizie ko pastrādāt. Man personīgi nav nevienas sliktas atmiņas. Nē to valsti man atpakaļ nahren nevajag, tā ir iekārta kas pati sevi sagrauj izņemot varbūt gadījumus,

kad diktators a la Staļins visus īsā pavada tur, citādi tā sistēma pie mums strādāt nevar.

Ja jau tu saki ka to iekārtu mums nevajag, tad kāpēc pats fano par demokrātiem? Tā saucamie liberāļi, pie kuriem pieder arī demokrāti, no komunistiem atšķiras tikai ar to kā tikt pie varas - komunisti vispirms ar brutālu spēku sagrāba varu un tad izveica darbības lai nodrošinātu varas palikšanu savās rokās - liberāļi darbojas demokrātiskas sistēmas ietvaros, veicot vajadzīgās sabiedrības izmaiņas lai ievēlēti tiktu viņi - māca pareizo vēsturi un pareizo domāšanas veidu skolās un universitātēs, ar kaut kā atmešanu uzpērk kaut kādus vēlētāju slāņus, ielaiž visādus imigrantus, kuri pēc tam lielākoties kļūst par viņu vēlētājiem, panāk lielāku vai mazāku cenzūru, un tā varētu turpināt.

Par universitāšu kvotām tu kaut ko neesi sapratis. Es par to dabas parādību, par kuru ir dzirdēts šur tur rietumos - iestāties universitātē dabū tikai tie, kam augstākās atzīmes - bet paņem uzliek ka, teiksim, kursā 20 purniem jābūt melniem, tb garantē tās vietas cilvēkiem ar melnu ādas krāsu, neatkarīgi no tā, kā viņu atzīmes attiecas pret pārējajiem - no kā pēc tam attiecīgi cieš mācības...

Par imigrāciju - pirmā doma izlasot to tavu tekstu - bļin, tu spēj domāt arī par kaut ko citu kā tikai naudu?! Palasot šajā forumā tādu kā tu, tekstus, es tiešām nebrīnos kāpēc eiropas politiķi ir tikuši tik tālu un valstis un tautas tik tālu nodzīvojušās - ja tā vietā lai uztrauktos par savu tautu un savas tautas demogrāfisko stāvokli, uztraucas par ekonomiju... Tas tā, subjektīvais moments. Objektīvais moments - jeņķu situācija - imigrantu nācija, kura teorētiski un idejiski spēj asimilēt visus tos imigrantu barus. BET ir viens maziņš sīkumiņš - valstij vajag noteiktu veidu imigrantus, un visas normālas valstis savas robežas kontrolē. Un ASV dod gadā 1 miljonu imigrantu vīzu, cilvēkiem, kuri tiek uzskatīti par derīgiem. Tad kāpēc tev šķiet pieļaujami pieļaut nelegālo imigrāciju? Kam vajag nelegālos imigrantus? Pats gribētu dzīvot kādu bandu pārņemtā rajonā?

Tas par ASV. Eiropā ir bēdīgāk - eiropā ir normālas nacionālās valstis, nevis kaut kādas imigrantu jaukteņvalstis - te nemaz nav diskusijas, kāpēc imigrācija ir slikta, sevišķi pie tā ka pamatā imigranti ir musulmaņi.

WALA

19.09.2019 21:34

Kādā bandu pārņemtā rajonā, tu zini ka šī problēma ir saistīta tiešā veidā ar to kā mēs attiecamies pret citu ādas krāsu? Segregācija rodas apkāttējās attieksmes dēļ, un reizēm ar stulbu politiķu dēļ.

Un cik ērti ir tupēt un sūkt alu un bļaut pilnā rīkle ka imigranti ir slikti, un patiesībā neko nerisināt, un nedod dievs ka situācija mainīsies un būsim spiesti stiep savas pakaļas prom no savas zemes(tikai tas var galīgi nebūt tas iemesls kurs msh pirmais iešausies prātā).

 
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Argentīnā Starlink būs pieejams no 2024.g.Maija

 In early December, Milei mentioned in X that he had "a great conversation" with Musk. "Elon wished me good luck and success in the task, recalling that Argentina used to be one of the most prosperous and influential countries in the world and that he was aware of all the challenges that both Argentina and I have ahead," reads part of his message from back then, where he also revealed that the South African entrepreneur will visit Argentine territory in 2024

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Ejam otro riņķi.

Bradipussi:

Valsts īpašumi ir sociālisms vai kapitālisms?

Vai kad valsts kontrolē privāto biznesu - tas ir kapitālisms, vai socialisms?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Valsts īpašumi ir sociālisms. 

Privātīpašumi ir kapitālisms. 

Valsts kontrolēti kapitālisti - fašisms. 

Tavā primitīvajā domāšanā nepielec būtiskais - sociālismā uzņēmumu vada ierēdnis, kas algu saņem neaktarīgi no uzņēmuma darbības rezutātiem, kamēr kapitālismā uzņēmums pieder īpašniekam, kura labklājība ir tieši atkarīga no uzņēmuma darbības rezultātiem.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Tad kāpēc krievijas valsts īpašumi ir kapitalisms, latvijas valsts īpašumi - sociālisms?

Tad kāpēc Beļģija ir sociālistiska? Ja tur viņi ražo šokolādi, pārdot dimantus un cilvēki gūst kapitālu?

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Bradipussi. Es saprotu, kāpēc tu tā uzskati par oligarhiju.

Es tev piekristu, JA krievijā viss pārējais būtu daudz maz normāli.

Bet tur socialisms lielāks kā pie mums.  Kā var nosaukt valsti par kapitālistisku, ja uzņēmēji, sevišķi IT bēg uz komunistisko Kaliforniju, jo tur neviens viņiem nepiš smadzenes?

Es biju krievijā, Taganrogā. Redzēju, kā darbojas tur bizness, cik vajag maksāt lai tevi neaizvērtu. Kā viņu gosslužbas piš smadzenes par visādiem sīkumiem.  Nu nav tur kapitālisma. Nau.

Pat tie paši oligarhi nevar darīt ko grib. Nu nepārdos tev neviens "kapitālistiskais"oligarhs dimantus, ja nedabūs zaļo gaismu no valdības.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"maksāt lai tevi neaizvērtu" NAV sociālisms.

Tu savā primitīvajā domašānā joprojām spītīgi izvairies aptvert, kas vispār ir sociālisms - kolektīvs īpašums un kolektīva bezatbildība. Privātīpašums ("lai tevi neiazvērtu") un personiska atbildība (pašam maksāt) ir kapitālisma elementi. Tirāniska vara to nemaina. 

"darīt, ko grib" ir "brīvais tirgus" - t.i. tikai viena no daudzajām vidēm, kurā var darboties kapitālisms, kā ekonomiskā sistēma. Tieši tā kā, piemēram, BMW uzaudzēja kapitālu ne jau darot, ko grib, bet gan centīgi izpildot Hitlera militāros pasūtījumus.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

jā. tieši tāpat kā tu, Briseli dēvē par komunistiem, lai gan tur ir gan brīvais tirgus gan privātīpašumi, kuri nepieder valstij.

Lieta tāda, ka sociālisma, kā tu to saproti, vispār neeksistē. Jo pat īstenās sociālisma valstīs pastāv kapitālisma elementi, piemēram, prostitūcija.

Es sociālismu saprotu mūsdienām atbilstoši, bet tu pieturies pie kaut kādām dogmām un naratīviem, kas mūsdienās vispār nav aktuāli.

Pēc tavas definīcijas NAV sociālistisku valstu vispār. Visas valstis ir kapitālistiskas. Bet neskatoties uz to, visu laiku apgalvo, ka visas valstis ir sociālistiskas, tikai ja tā nav krievija. Kaut kā tā.

Ja es kļūdos, tad kura valsts ir sociālistiska, pēc tavas definīcijas?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Sameklē pašā sākumā, ko es vispār teicu, pirms tu sāki savu melnbalto sūdu stumt. 

Un pārstāj melot par brīvo tirgu Briselē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Viencexpercs rakstīja: Tad kāpēc krievijas valsts īpašumi ir kapitalisms, latvijas valsts īpašumi - sociālisms?

Tad kāpēc Beļģija ir sociālistiska? Ja tur viņi ražo šokolādi, pārdot dimantus un cilvēki gūst kapitālu?

Tāpēc, ka Krievijas "valsts īpašumi" ir oligarhu privātīpāšumi un šo īpašumu peļņa ir šo oligarhu peļņa (ar kuru mazliet jāpadalās), bet Latvijas valsts īpašumi ir VAS, kas akcionāra - valsts, peļņu iemaksā valsts budžetā. Un VAS vadītājiem ir pie vienas vietas, cik viņi tajā budžetā iemaksās, jo viņu personīgie ienākumi no tā nemainīsies. 

Un mazliet esi apmaldījies ģeogrāfijā. Beļģijas lielākais "eksports" ir EPSRS regulas, kas ir vistiešākais ierocis brīvā tirgus likvidēšanā. Dimantus tirgo Luksemburgā un Amsterdamā. Šokolāde, tapat, kā tulpes, ir mazais biznees, kas vajadzīgs kā dūmu aizsegs tādiem kā tev - kas tic izkārtnei, darbaļaužu varonībai un Krievijas impērijas varenībai. Gan jau ka nepalaidi garām to, ka AB.LV aizklapēja Latvijā, bet tā joprojām darbojas Luksemburgā, tikai tupi stum savu varenās Krievijas propagandu.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Sameklē pašā sākumā, ko es vispār teicu, pirms tu sāki savu melnbalto sūdu stumt. 

Un pārstāj melot par brīvo tirgu Briselē.

"pašā sākumā"...

Bradīpusis smagi jauc debespuses ar citiem izmērāmiem lielumiem...

Nav tīra zociālisma ne kapitālisma. Nekur. Nav.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

aizejošais rakstīja:

Bradypus rakstīja: Sameklē pašā sākumā, ko es vispār teicu, pirms tu sāki savu melnbalto sūdu stumt. 

Un pārstāj melot par brīvo tirgu Briselē.

"pašā sākumā"...

Bradīpusis smagi jauc debespuses ar citiem izmērāmiem lielumiem...

Nav tīra zociālisma ne kapitālisma. Nekur. Nav.

Atkal tupi melo... Tieši to liku sameklēt "sākumā", kur precīzi šo minēju, nosaucot Krieviju par "vairāk kapitālistisku" - t.i. par valsti ar lielāku kapitālisma īpatsvaru jauktā ekonomikā. Tieši eksperts jau sāka muldēt par "tīru" sociālismu vai kapitālismu ar saviem piemēriem, kur Krievijā ir valsts uzņēmumi (protams, ka ir) un Briselē privātie (arī nešaubīgi ir).

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Visa mana cepšanās ir ar to, ka tev vienādos apstāklos viena valsts ir sociālistiska, cita kapitālistiska.

 Piemēram valsts uzņēmumi LV  un Beļģijā taisa tās par sociālistiskām, bet krievijas valsts īpašumi par kapitālistiskām.

Krievijā ir oligarhi tāpēc kapitālisms, bet Beļģijā oligarhi - sociālisms.  

Cepšanās ir par tādām pretrunām.

Prasu - kas ir sociālisms? Tu saki, ka sociālisms ir kad īpasums pieder valstij. Prasu - kur ir tādas valstis, kur īpašums ir valstij. tu neatbildi.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Lielākās beļģu kompānijas:

AB InBev - privātīpašums

KBC Bank - privātīpašums

utt

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Visa tava cepšanās ir par taviem tupajiem meliem par "vienādiem pastākļiem". Te nu mēs esam nonākuši - Krievijas varenības pielūdzējs jau neslēpj savu uzskatu, ka Krievijā un Beļģijā ir vienādi apstākļi.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 1 Atbildēt

krievijā ir sliktāk. Tur sociālisms mijas ar oligarhiju.

Beļģijā sociālisms mijas ar kapitālisma paliekām.

Bet jā. ceļš uz sociālismu abām valstīm vienāds. Tāds pats kā visai pasaulei kopā. Gluži kā Kārlis Marks rakstīja.

Tikai te jautājums - kuri pirmie bankrotēs un aizies uz kapitālismu pirmie.

Lai gan pozitīvas ievirzes ir. Piemēram Itālija jau paziņoja, ka samazinās izmaksas bomžiem. Tas jau ir ceļš pareizajā virzienā. Lai gan tāls ceļš vēl ejams.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pārstāj muldēt. Oligarhija viens no daudzajiem kapitālisma paveidiem, nevis sociālisms. Oligarhija ir tieši tas "Kapitāls", pret ko faktiski cīnījās Markss. Un tieši nespēja saprast atšķirību ir lielākā komunisma pielūdzēju kļūda - ar saukli cīņā pret "Lielkapitālu" fakstiski nodarbojas ar "buržuju" - t.i. mazo individuālo kapitālistu iznīcināšanu, jo līdz varai pietuvinātajiem rociņas nesniedzas. Krievijā neviens neveic tevis paša piesauktās "izmaksas bomžiem", kas arī ir tas sociālisms. Valsts no kapitālistiem iekasētās naudas  tērēšana varas režīma militārajām vajadzībām ir militārā dikatūra, nevis sociālisms.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Tev tie oligarhi ēst nedod.

 Nu ir krievijā oligarhi kas grābj naudu sev.

 Nu un Beļģijā ir privātās kompānijas kas grābj naudu sev.

 

1:1 

Skatamies tālāk: 

Ierēdņu skaits %  

4. vieta pasaulē Krievija 40 % ( aiz Omānas, Kubas un Seišeļu salām)

Beļģija 21.5 % 

( Latvija - 30% )  Liels ierēdņu skaits ir raksturīgs kapitālismā?

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Kapitālisma lielvalsts, kur katrs otrais strādājošais strādā valsts labā...😡😡😡

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Viencexpercs rakstīja: Tev tie oligarhi ēst nedod.

 Nu ir krievijā oligarhi kas grābj naudu sev.

 Nu un Beļģijā ir privātās kompānijas kas grābj naudu sev.

 

1:1 

Skatamies tālāk: 

Ierēdņu skaits %  

4. vieta pasaulē Krievija 40 % ( aiz Omānas, Kubas un Seišeļu salām)

Beļģija 21.5 % 

( Latvija - 30% )  Liels ierēdņu skaits ir raksturīgs kapitālismā?

Jo tālāk, jo stulbāk. 

Ierēdņu skaits vien pats par sevi nepasaka neko. Ir jāskatās ierēdņu un pabalstu finansiālais apgrozījums pret privāto finansiālo apgrozījumu. 

Un tad sapratīsi, kas ir dominējošā sistēma.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Kāda finansiālo apgrozījumu attiecība ir Beļģijā un kāda Krievijā? Kā tas tika izmērīts?

Man interesē cik liela starpība

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Sāc kaut ar primitīvo - valsts budžetu, kā daļu no GDP. 

Beļģija - 53.55%

Krievija - tikai 36%

www.imf.org/external/datamapper/exp@FPP/USA/FRA/JPN/GBR/SWE/ESP/ITA/ZAF/IND

Un pie visa tā, ka Krievijas budžeta lauvas tiesu "apēd" militārās diktatūras izdevumi, nevis sociālās programmas!

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Sāc kaut ar primitīvo - valsts budžetu, kā daļu no GDP. 

Beļģija - 53.55%

Krievija - tikai 36%

www.imf.org/external/datamapper/exp@FPP/USA/FRA/JPN/GBR/SWE/ESP/ITA/ZAF/IND

Un pie visa tā, ka Krievijas budžeta lauvas tiesu "apēd" militārās diktatūras izdevumi, nevis sociālās programmas!

Z-korejā 33.9

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

www.la.lv/tv24-ilga-kreituse-valstij-nelojals-cilveks-vispar-nedrikstetu-nonakt-politiskaja-aprite

Nu re, arvien skaidrāk pasakam, ka drošības dienestiem ir pienākums politikai pielaist tikai varas režīma lojālistus. Un piesaucam bubuli - Krieviju. 

Kas vispār ir "valstij nelojāls"? Ja kāds domā, ka Krievija, nevis Brisele, atnesīs šai valstij laimi, tad taču viņs ir valstij lojāls, tikai ar savādākiem uzskatiem, par to, kas valstij nāktu par labu. Vai tomēr "valsts" ir valdošais režīms un nelojāls ir jebkurš, kam pret šo režīmu ir iebildumi?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Atstājot mierā ES, mēs esam militārajā aliansē NATO, kuru Krievija ir deklarējusi par savu ienaidnieku. Tātad, Krievija ir jau atzinusi mūs par savu ienaidnieku. Neņemot vērā vēl to, ka patlaban Krievija ir starptautisku sankciju objekts. ( Laikam dēļ lielas miera mīlestības )

Krieviju uzskatīt par bubuli, ko pilnīgi nepamatoti, vai ne ? Ir pilnīga nejēdzība salīdzināt Briseli ar Maskavu. Protams, daži aizmirsuši, ka vairs nav PSRS.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Tas ir 8 mēnešus vecs video.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 1 Atbildēt

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Atstājot mierā ES, mēs esam militārajā aliansē NATO, kuru Krievija ir deklarējusi par savu ienaidnieku. Tātad, Krievija ir jau atzinusi mūs par savu ienaidnieku. Neņemot vērā vēl to, ka patlaban Krievija ir starptautisku sankciju objekts. ( Laikam dēļ lielas miera mīlestības )

Krieviju uzskatīt par bubuli, ko pilnīgi nepamatoti, vai ne ? Ir pilnīga nejēdzība salīdzināt Briseli ar Maskavu. Protams, daži aizmirsuši, ka vairs nav PSRS.

Ja, esam aliansē, dēļ kuras Krievija mūs uzskata par ienaidnieku un kura nu jau pilnīgi skaidri netaisās nekādu 5. pantu atcerēties, ja Krievija ar šo ienaidnieku izlems izrēķināties. Uzzināsi, kas ir "buferzona"un "izdedzinātā zeme". Intereses pēc papēti, cik miermīlīga ir ASV un cik iznīcinātas zemes tā ir atstājusi karojot ārpus savām robežām ar PSRS un tās mantinieci Krieviju. Intereses pēc papēti, cik miermīlīgs ir Marks Millijs un cik ļoti viņa ordeņi atšķiras no Gerasimova. Iespējams, būsi pārsteigts, cik daudz kopīga Millijam ir ar Gerasimovu, nevis Zalužniju. Un visbeidzot, paskaidro jau nu kā sanāk, ka pret Krieviju cīnās "Putina drauga" Trampa ieliktenis Zelenskis, bet Baidena ieliktenis Porošenko gaida kara beigas lai tiktu tiesāts par valsts nodevību sadrbībā ar Krieviju. 

Tava primitīvā pasaules uztvere jau arī noved pie situācijas, kurā tev Krievija ir attaisnojums, lai ieviestu drošības dienestu kontrolētu varas režīmu, kas nešaubīgi tiks pielietots pret jebkuru opozīciju, ne jau tikai Krievijas atbalstītājiem. 

Un salīdzināt PSRS ar EPSRS ir pavisam pamatoti. Tikai atkal savā primitīvajā uztverē nesaproti, ka tas NAV salīdzinājums vienā laika momentā - EPSRS ir PSRS ideoloģiskā mantiniece. Vai pareizāk sakot - sen iecerēts projekts, kam apstākļu sakritības dēl radās iespēja izpildīt pilotprojektu PSRS un mācīties no tā kļūdām. 

"1984" nav fantastika. Un tas nav rakstīts par PSRS. Tas principā ir dokumentāls darbs, kurā Orvels apraksta savu domubiedru plānus par jauno Eiropu, pēc tam, kad aptvēra neiedomājamo ļaunumu un iztājās no tā klubiņa. Bet klubiņš nekur nav pazudis - joprojām tiekas Davosā. Un jaukais dokuments, ko Msh iemeta palasīšanai nekādi nenāk no Krievijas - tā ir Briseles un Davosas vīzija par to, kā tev būs dzīvot. 

www.zalabriviba.lv/wp-content/uploads/latvia-designing-welfare-systems-for-a-1.5%C2%B0-future_policy-brief.pdf

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

PSRS es minēju, domājot par ko citu, proti, ka daļai tautas Maskava joprojām asociējas ar "Lielo labo" un priekšniecību. Kā tam kadram, kurš pārdzīvoja par Jaunā Viļņa beigām Latvijā. Esot slaistījies pa Jomas ielu un "krievu kungs" prasījis , uz kuru pusi pludmale, viņš parādījis, un "bagātais krievu kungs" viņam iedevis 100 eiro banknoti par parādīšanu. Bet tā Jaunā Viļņa vairs nav un bagāti krievu kungi 100 eiro nedod, slaisties pa Jomas ielu, cik gribi.

Attiecībā uz neitralitāti un nepretošanos Krievijai, Kārlis Ulmanis jau lieliski nodemonstrēja, kas notiek ar valsti un pašu šādā gadījumā.

Par "zaļo brīvību", vispirms atkal nevajag jaukt NATO ar ES, Un pat ES nevienam ģīmi žurku būrī nebāzīs ( ja pieminam 1984 )

Un visspilgtākais "apspiestās opozīcijas piemērs Latvijā ir Glorija Grevcova.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Un otrai daļai tautas Brisele ir tā, kas "asociējas ar "Lielo labo" un priekšniecību" - precīzi tas, ko saku. Un es nerunāju par neiralitāti, bet gan brāļošanos ar komunistiem un Putinas "sejas glābējiem".

Un NATO ar ES neviens cits, kā vien tu pats, nejauc. Es rakstīju par ES un NATO, nevis ES=NATO. Bet primitīvi domājot ir laikam grūti aptvert, ka vienā komentārā var būt minētas divas dažādas institūciajas, kuru intereses daļēji ir kopīgas un literāra darba ainas spēj uztvert tikai burtiski.

Un kad spēj ieraudzīt apspiestajā opozīcijā tikai Grevcovu, kas speciāli priekš tevis ir publiski apspriesta, lai attaisnotu apspiešanu, tikai apliecini, ka sistēma strādā. Jo par šo droši vien neesi neko pat dzirdējis: www.firmas.lv/lv/uznemumi/razotaja-latvija/40008157865

Nez, kādēļ ar Bordāna personisku iesaisti saknē tika iznīcināta partija pirms vispār tika līdz vēlēšanām, kuras mērķis bija "Nodrošināt Latvijas Republikas iedzīvotāju labklājību, personisko brīvību un drošību, veicināt Latvijas uzplaukumu izglītībā, zinātnē, restrukturizēt Latvijas Republikas ekonomiku un tautsaimniecību ar mērķi padarīt ražošanu par ekonomiskās attīstības stūrakmeni, rūpēties par Latvijas iekšējo un ārējo drošību."

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Par to Bordāna personīgo iesaisti, ja var, lūdzu sīkāk. Ar konkrētiem avotiem, lūdzu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Būs grūti - publisku materiālu nav, nekādus dokumentus toreiz nelikās interesanti vākt. Avotam tāpat neticēsi - personiskā pieredze un pēdējā vilšanās ticībai, ka šajā valstī ir brīvība, nevis drošības iestāžu kontrolēts režīms.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tam tiešām ir grūti noticēt. Ne jau tāpēc, ka Bordāns nebūtu kretīns. Ir, protams, bet trūkst loģikas. Paskatoties pēc publiski pieejamās skopās informācijas, tā partija nu galīgi nebija nekāds drauds "režīmam". Visticamāk, viņi pat nebūtu 5% pārvarējuši un tāpat būtu izčākstējuši. Tur bija daudz bīstamāki konkurenti, kurus būtu varējis personīgi nīcināt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pirmajā piegājienā jā, bet tas bija pēdējais mēģinājums organizēt "republikāņu" partiju un dažādu krāsu "demokrātu" apvienotā sistēma izlēma neriskēt ar reālas, nevis teatrālas, opozīcijas izveidošanos. Nebija tur neviena bīstamāka konkurenta - ja vien tu joprojām nedzīvo ilūzijās, ka, piemēram, Nacionāļu un Saskaņas "opozīcija" ir īsta, nevis tikai politiskais teātris.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Bradypus piem Krotow galvenais, ka filmiņa 8 mēn veca🙈 secinājumus izdari pats.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nu par to jau es visu laiku runāju - filmiņa veca, avots neuzticams u.t.t. Pats galvenais - nepieļaut, ka kaut kas varētu izrādīties patiesība. Secinājumi bēdīgi. Jau sen.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
3 7 Atbildēt

AIzmirsi vēl Sorosu, masonus, iluminātus, un reptiloīdus piesaukt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 1 Atbildēt

Perfekta atbilde, precīzi ilustrē, pie kā lohiem jāķeras, kad bail no patiesības.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 3 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Perfekta atbilde, precīzi ilustrē, pie kā lohiem jāķeras, kad bail no patiesības.

Ne reizi vien man ir bijis jāpārliecinās, cik ļoti esi apmaldījies vēstures 3 priedēs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 1 Atbildēt

Nu jā. Aizvilkt uz sazvērestības teorijām neizdevās, pārliecinoši jāķeras pie ad hominem Loha argumentācijas 101.

insekc Reģ.: 24.03.2003
0 0 Atbildēt

topinamburs rakstīja:

Bradypus rakstīja: Perfekta atbilde, precīzi ilustrē, pie kā lohiem jāķeras, kad bail no patiesības.

Ne reizi vien man ir bijis jāpārliecinās, cik ļoti esi apmaldījies vēstures 3 priedēs.

Nebrīnies! Dažs māk apmaldīties 3 priedēs pat tad, ja ir tikai 2 un visi pārējie to skaudri saredz.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nebrīnies. Ir cilvēki, kam patiesība nav demokrātija. Dēļ tā vien, ka "visi apkārtējie skaudri saredz", ka 2+2=5, savu viedokli nemainīs.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 1 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Nebrīnies. Ir cilvēki, kam patiesība nav demokrātija. Dēļ tā vien, ka "visi apkārtējie skaudri saredz", ka 2+2=5, savu viedokli nemainīs.

Kaut kur bija pat video kur elementārā experimentā kur 1 notic 5 kuri apgalvo, ka redzamais baltais priekšmets IR melns🙈

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 4 Atbildēt

Man tikai tāds jautājums - un ko tieši jūs esat tur ieraudzījuši un kāpēc tas jums ar Bradypus "liek" tajā atrast kaut ko kas  atbalsta jūsu retoriku ...

Jo nu izskatas ka kaut kā baigi "velkat" vienā virzienā neskatoties uz to kāds ir konteksts un vēsturiskā bagāža ...

Man šausmīgi negribas atkal līst garos palagos, taču man nav grūti parādīt un pierādit, ka te atkal tiek stumta tufta ... bezjēdzīga tufta, tieši tāpat kā par amerikāņu Demokrātiem ... kuri dažuprāt esot lielāki komunisti par pašiem komunistiem ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Pis taisni, slepkavniek, tavi samontētie "taisnības pierādījumi" tieši pietrūka.

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 4 Atbildēt

Kas tevi  "pistaisninieku" te tā uzrunāja ko ??? 

Sagribējās atkal parunāties

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Pis taisni slepkavniek. Zināju, ka esi debils, bet to, ka nespēj pamanīt, ka pats uzrunāji un pašam vien gribējās parunāties, nebiju gaidījis. Tikai atgādināju, lai pārstāj man uzbāzties!

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 5 Atbildēt

Neesmu pat tuvumā tev "nabadziņ", un neba nu kurš katrs lohs norādīs kā man uzvesties

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Rekur jums amerikānis, kas baidās no tā, kā dzīvot bez kara.

www.youtube.com/shorts/2Y5VuFFlON0

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 3 Atbildēt

Cik ilgi lohosies (?!?)- 

atradis "izrāvumu" no de-Grasse Taisona ( tiekšu gan ka visai sakarīgu), kur pie tam pēc tevis paša definīcijas šādu pieeju uzskati par melu "pasniegšanu" ... nez ko gan grasījies pierādīt, ka pats esi prasti sakot lohs ???

Paldies ka parūpējies par visu jau manā vietā !   

Un de Grasse Taisons šo visu stāsta lai pat "vidējam pilsonim" skaidrs, bet redz atrodas viens kas pat to nespēja saprast ...

NU kā lai te par tevi prasti sakot "nezviedz" ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Pis taisni, slepkavniek.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

Jā EU Marsa proga kuru 20 gadus gatavoja arī dēļ Ukrainas un sankcijām pajuka. Baikonūra kanceļējās...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Baikonūra tak Kazahstānā, lai tik lido.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Bakonura gan ir Kazahstānā, bet tā ir iznomāta Krievijai...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Turcijas parlaments otrdien, 23. janvārī, atbalstījis Zviedrijas uzņemšanu NATO.

Tomēr, vēl paliek Orbāns. Pēc Turcijas atbalsta Ungārija paliek vienīgā NATO dalībvalsts, kas vēl bloķē Zviedrijas uzņemšanu aliansē.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Pag, tak vēl bez Obra'āna ir daži.Es lūk šhito nevaru iebraukt- vai nu tas vecais infuflenceris ir (beidzot) sajucis/prātā,vai nu ko.Vai neko.Kkur tur apm no/pēc 20tās min der paklausīties, lai labāk "miegsnāk" ;p 

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 1 Atbildēt

Šito esmu jau dzirdējis, bet tomēr jārēķinās, ka Tramps būs Baltajā namā ar visām izrietošajām sekām. Jo Tramps uzvarēja arī Ņūhempšīrā un kāpj augšup kā papīra pūķis.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 4 Atbildēt

NU diezgan sekoju tam pasākumam - Trampam nespīd absolūti nekas - izņemot cietumu ... 

Un atklāti sakot neapskaužu advokātus kas strādā viņa labā - arī viņu karjeras būs pilnīgā pakaļā ...

Un nav pat īsti skaidrs, kā Republikāņu atbalstītāji ir nonākuši tik tālu ka tic tādām absolūtām muļķībām ... 

P.S. bet Trampa aizstāvībai tiek izmantots joks par to ka Prezidentam ir absolūta vara , kura ironiskā kārtā ( pieņemot ka tas tieši tā kā Trampa advokāti pasniedz strādātu) pieļautu pasākumu, ka Baidens pasūta Trampa slepkavību teiksim armijai vai valsts slepenajam dienestam - un viss būtu OK, Baidenu par to nevar sodīt ne ar impīčmenta palīdzību ne krimināli ...

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

650 rakstīja: Pag, tak vēl bez Obra'āna ir daži.Es lūk šhito nevaru iebraukt- vai nu tas vecais infuflenceris ir (beidzot) sajucis/prātā,vai nu ko.Vai neko.Kkur tur apm no/pēc 20tās min der paklausīties, lai labāk "miegsnāk" ;p 

par miegsnenāk 

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
3 1 Atbildēt

imzz rakstīja: Šito esmu jau dzirdējis, bet tomēr jārēķinās, ka Tramps būs Baltajā namā ar visām izrietošajām sekām. Jo Tramps uzvarēja arī Ņūhempšīrā un kāpj augšup kā papīra pūķis.

Kārtējais pamuļķis saklausījies komunistu melus un propogandu.

 Un kas tad slikts notiks, ja ( kad) Trumpis uzvarēs? Vācija, Beļģija un citi komunisti palielinās aizsardzības budžetu?

 Tas, ko tas marasmātiskais komunists izdarīja ( baidens)( ļāva krieviem uzbrukt ukrainai, sadirsa tuvos austrumus un ķīnas - taivānas konfliktu restartēja) jau nu noteikti, tavuprāt, ir labas lietas.

 p.s.

Ja tev rūp ukristāna, tad punduris nebruka ukristānā, kamēr trumpis bija prezidents un kijeva tika nosargāta un Odesa tika nepaņemta pateicotis Trumpja piegādātajiem "Javelin".

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 4 Atbildēt

Šitādas muļķības reti kur nākas lasīt. Tramps ir vislielākā iespējamā ASV nelaime, tādēļ viņa vieta ir cietumā, pat ja publiski viņam ir izdevies piemuļķot gana daudz cilvēkus un iestāstīt ka ir darītājs ...

Nav tur darītāja, nav tur ne grama no darītāja, tikai finansu krāpnieks un mahinators, un regulāri piesevinās svešus nopelnus ...

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
1 1 Atbildēt

Varētu kādu piemēru? Citādi izskatās pēc bābu klačām uz soliņa

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Kādu piemēru tu gribi t.i. kam , Trampa smaukšanās piemērus, vai tam ka neko nedara, vai tam ka tukši pļūtī ???

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Trump Organization hit with maximum fine over years-long tax fraud

www.theguardian.com/us-news/2023/jan/13/trump-organization-sentenced-tax-fraud-scheme"

Trump liable for insurance fraud:

www.insurancebusinessmag.com/us/news/breaking-news/trump-liable-for-insurance-fraud-461049.aspx

Tas tikai tādi "ziediņi"  ...

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
1 0 Atbildēt

nu viņa firmā konstetēja šmaukšanos. Nav tā, ka es attaisnotu, bet:

1) 100% pasaules firmu, organizāciju,  utt var atrast kaut kādu nodokļu šmaukšanos, ja labi meklē. Ko komunisti arī darīja.

2) Varu saderēt, ka arī tu esi šmaucies ar nodokļiem.

3) Rakstā nav minēts, kad tā tika veikta. n kas konkrēti itika veikts. Lūdzu pameklē savos komunistu serveros sīkāku informāciju par notikušo.

un PIRMKĀRT - wala nezin galveno - Apsūdzēts tas nav vainīgs.

Es tevi apsūdzu, ka tu nogalināji savu brāli. Tas nenozīmē, ka tu esi slepkava.

Beigsies tiesas slēdziens, būs daudz vairāk informācjas, parunāsim.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

p.s.

man  nav sīkākas informācijas, tāpēc nevaru komentēt par šo nodokļu "krāpšanos", bet zinot komunistu metodes, esmu pārliecināts, ka pēc vēlēšanām atzīs, ka "pierādījumu trūkuma dēļ" tiesas process būs beidzies. Nu tā sanāca, pirms vēlēšanām. Visādas Walas najebac.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Pirmkārt tiksim skaidrībā ar to ko tad "cienīts kungs" vispār saprot ar komunismu, jo te izklausās ka "gudrs" pārmest man propagandas pārklausīšanos, bet pats neesi izlīdis no prastiem meliem, pat ne no propagandas ...

Bet par Trampu- wala ļoti labi zina kas ir apsūdzēts, tāpat kā ļoti labi saprot kas ir pierādījumi un cik tie ir inkriminējoši praktiski visās pret Trampu atvērtajās lietās un tiesas procesos !

Un tev puis nepaveicās es diezgan labi pārzinu un sekoju 3 Trampa tiesas procesiem - viņam  tur spīd tikai ziepes ...

Dažas lietas protams ir saistītas "tikai" ar lielām soda naudām, bet vismaz 2 ar ļoti reālu cietumsodu ...

P.S. Viņš gan cer ka izvilks līdz kandidēšanai, bet es teiktu ka tas viņam vienkārši nespīd ... nevar glabāt valstiski svarīgus dokumentus un "svaidīties ar tiem apkārt" ... un pie tā ka būs jau šis tas krimināls "piesiets" pirms šī valstiski nozīmīgā procesa - šis viņu "noraks" un tā pamatīgi !

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
3 1 Atbildēt

Pasaules lielākie meļi un citu nopelnu ņēmēji ir demokrāti. Jo tieši tie bija VERDZĪBAS ATBALSTĪTĀJI. 

Republikāņi bija pret verdzību. 

Demokrāti tagad melo, ka viņi ir lielākie nēģeru draugi.

Ar ko trumpis var pārsist šito?

Es demokrātus salīdzinātu ar krieviem. Tikai totāls pamuļķis tic viņu propagandai

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 3 Atbildēt

Un tu gribi teikt ka vērtējot Republikāņu pagātnes nopelnus tagda vajag ievēlēt pasaules lielāko kretīnu un mega kriminālu elementu par prezidentu. Jocīgs esi vai ???

Tu labāk paskaties ko "old school" Republikāņi saka starp rindiņām ... un tev vairs pat piemērus nevajadzēs ...

Stulbums ir "uzvarējis" visu to kas Republikāņiem ir un bija labs ...

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

lūdzu paskaidro, ko tramps izdarīja tādu kretīnisku?

Tu atkārtojies.

Pasaki faktus, nevis tuši dirs propogandu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nē nu tu dod, te es jau esmu daudz pierakstījis par visu ko Tramps izdaŗija kretīnisku, es jau saprotu ka tu to neesi nedz lasījis nedz arī grasies to darīt, tādēļ daŗisim savādāk - nosauc kaut vienu darbu ko uzskati ka Tramps izdaŗija pozitīvi - un es tev parādišu ka tajā nebija nekā pozitīva, vai arī tas nemaz nav Trampa veikums. Pastāv vēl citas Trampa "lažas" iespējas, bet nu es domāju ka varu "ielīst" šajos divos raksturojumos bez lielām problēmām ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

P.S. un "mīļie" mīnusotāji ja jūs tā "turpināsiet" Republikāņu partijas gluži vienkārši vairs nebūs ... 

un tad gan būs pilnīgā pakaļā ...

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 1 Atbildēt

Man patīk, kur divi latvieši, tur tur trīs pārtijas 🙈 Citu reizi viens latvietis no fraņču leģiona izdara vairāk kā 100 pļāpas no tribīnes. Un kas bija liniņu valdis? 1917.g? Kas tur viņu nosargāja ar tām 3līnijniecēm? Apstākļu sakritība? No kurienes un kas viņu to lieniņu tur ielika? Var jau paskatīties m/f Sarkanais mežs. Tu nekad nezini ar ko esi kopā mežā. Tas ir tavs draugs vai ienaidnieks. Retorisks jautājums, kurš nolaida podā patreizējo situāciju šeit?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Laikam jau latviskā spēja sadarboties!

Un ne jau viss ir slikti, daudz kas ir labs.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Kādu piemēru tu gribi t.i. kam , Trampa smaukšanās piemērus, vai tam ka neko nedara, vai tam ka tukši pļūtī ???

piemērus, ko viņš sliktu izdarīja kā prezidents.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Sāksim ar sienas būvniecību - bezjēdzīga darbība, bez redzama rezultāta pie kam neievērojot normālas pārvaldības principus un apejot normālu budžeta procedūru.

Izveidoja "imidžu" ka beigās vairs neviens citu vlastu politiķis šos klaunu vairs neņēma par pilnu.

6. janvāra notikumi - atteicās nodot leģitīmu varu savam pēctecim, kaut no viņa komandas viņam tika skaidri teikts ka vēlēšanu rezultātos nekādas tādas Trampa iedomātās šmaukšanās nav. ( Tas pie tam ar ir viens no gadijumiem kad visticamāk jams dabūs reālu cietumsodu - par leģitīmas, paša apstiprinātas, varas gāžšanas mēģinājuma atbalstīšanu )

Vai man paturpināt vai iesākumam pietiks ???

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 1 Atbildēt

Man liekas pilsonis stipri pārvērtē potus iespējas. 

Tur tomēr viss iet caur kongresu un iesākt vai pabeigt karus vienpersoniski nav nekādu iespēju. Secīgi Tramps uz pārējo fona izskatās diezgan bēdīgi. Jo personīgais pienesums ir nekontrolēta verbālā caureja un vāja likumpaklausības (pamatā ar finanšu izdevīgumu, bet ne tikai). Viss pārējais ir lielā drenauta patstāvīgā gaita, kuru potus īsti pārstūrēt nemaz nevar

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

POTUS ir lielas iespējas ārpolitikā un kadru politikā, ieceļot, piem.  aizsardzības ministra, finansu ministra, "ASV ekvivalentus" , arī CIP direktoru

Saskaņā ar konstitūciju Amerikas Savienoto Valstu prezidents nosaka ASV ārpolitiku. Valsts sekretārs, kuru ieceļ prezidents ar Senāta ieteikumu un piekrišanu, ir prezidenta galvenais ārlietu padomnieks; Aizsardzības sekretāru ieceļ prezidents ar Senāta ieteikumu un piekrišanu, un viņš ir Ministru kabineta loceklis un saskaņā ar likumu Nacionālās drošības padomes loceklis; CIP direktoru ieceļ prezidents ar Senāta ieteikumu, piekrišanu un apstiprinājumu. D/CIP ir pakļauts Nacionālās izlūkošanas direktoram.

( Under the Constitution, the President of the United States determines U.S. foreign policy. The Secretary of State, appointed by the President with the advice and consent of the Senate, is the President's chief foreign affairs adviser.

The secretary of defense is appointed by the president with the advice and consent of the Senate, and is by custom a member of the Cabinet and by law a member of the National Security Council.

The CIA Director is nominated by the President with the advice, consent, and confirmation of the Senate. The D/CIA reports to the Director of National Intelligence.)

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti