LVC pastiprināti uzrauga ceļu būvniecības kvalitāti; šogad veikusi vairāk nekā 3000 testu 1

 
Latvijas Valsts ceļi | 7.jūlijs 2015 6:36

„Latvijas Valsts ceļi” šogad pirmajos sešos mēnešos veikusi jau 3397 dažādas autoceļu būvdarbos izmantojamo materiālu un izbūvētā seguma paraugu kvalitātes pārbaudes, kas ir divreiz vairāk nekā pērn šajā laikā.

Kopumā šogad testēti 1005 paraugi. Mērījumi veikti 2310 kilometros.

LVC arī šogad veikuši viskozo un šķidro bitumenu, minerālmateriālu paraugu, karstā asfaltbetona maisījuma paraugu, kā arī bitumena emulsiju testēšanu. Ar lāzerprofilogrāfu mērīts seguma līdzenums 97,58 joslas/km, kas ir divreiz vairāk nekā pērn šajā laika periodā.

Autoceļu remontdarbu sezonā nepārtraukti notiek gan plānotās, gan neplānotās autoceļu objektu apsekošanas. Šogad veikti 996 testi 224 izurbtajiem asfaltbetona paraugiem.

Testu rezultāti tiek nosūtīti attiecīgo būvdarbu projektu vadītājiem, kuri salīdzina tos ar projektā paredzētajām prasībām un parametriem. Neatbilstību gadījumos būvniekiem ir pienākums veikt labojumus par saviem līdzekļiem.

Visas ceļu būvmateriālu kvalitātes pārbaudes ir akreditētas un tās veic LVC Autoceļu kompetences centra Ceļu laboratorijas speciālisti.

Būvdarbu sezonā VAS „Latvijas Valsts ceļi” (LVC) aicina iedzīvotājus sekot līdzi remontu norisei un informēt, ja rodas jautājumi par veicamo darbu kvalitāti.

 
Visi komentāri
 
Ints 10.jūlijs 2015 10:47
0 0 Atbildēt

Tas Sloseru Aināram sitīs pa kabatu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Prezentēts Zeekr Mix – minivens ar neparastu salonu 4

Ķīnas autoražotājs Zeekr Pekinas autoizstādē iepazīstinājis ar minivenu Mix – ģimenes transportlīdzekli, kam piemīt plašas salona transformēšanas iespējas. Lasīt vairāk

 

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 

CATL prezentē akumulatoru 1000 kilometru sniedzamībai 12

Ķīnas uzņēmums CATL Auto China 2024 izstādē iepazīstinājis ar jauno ražošanai gatavo LFP akumulatoru, kas elektroautomobilim bez papildu uzlādes ļaus nobraukt vairāk nekā 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 14

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti