Rīgas dome vadītājus aicina aktīvi ziņot par bedrēm pilsētas ielās 21

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.janvāris 2024 9:27

Rīgas domes (RD) Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods aicina vadītājus galvaspilsētas ielās braukt uzmanīgi un ziņot par bedrēm, kuras nepieciešams labot.

Vaivods intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" pauda, ka šādos nelabvēlīgos apstākļos novecojušie segumi parādot savu īsto dabu - ātri veidojas bedres. Vairākus posmus, kuros Rīgā veidojas bedres, esot bijis paredzēts labot pagājušajā gadā.

Viņš arī atzina, ka "pagājušajā vasarā politisko kašķu dēļ" daudzas ielas un posmi netika salaboti.

"Jautājums ir par to, vai politiķi pašlaik ir gatavi ieskatīties acīs tiem auto vadītājiem, kuri ir pārsituši riepas bedru dēļ," teica Vaivods.

Viņš arī aicināja vadītājiem būt uzmanīgiem, nebraukt peļķēs, jo tajās var būt bedres. Tāpat vadītāji, iedzīvotāji aicināti aktīvi ziņot par bedrēm, kuras nepieciešams steidzami labot.

Jau ziņots, ka Rīgā pastiprinātā režīmā notiek ceļu labošana.

Šonedēļ Rīgas ielās atkušņa dēļ daudzviet veidojās milzīgas peļķes, zem kurām bieži vien ir arī satiksmei bīstamas bedres.

Kritiskākā situācija esot Biķernieku ielā, Jaunciema gatvē, Mīlgrāvja ielā, Mīlgrāvja lokos un Viestura prospektā.

Ar aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģiju satiksmei bīstamo bedru remonts tiek veikts neatkarīgi no laikapstākļiem - arī ziemas laikā.

Saremontēto ceļu kalpošanas laiku ietekmējot vairāki faktori - laikapstākļi, satiksmes intensitāte un ielas seguma stāvoklis. Tomēr šo darbu galvenais mērķis esot novērst satiksmei bīstamas situācijas, iepriekš norādījusi Rīgas dome.

 
Visi komentāri
 
Sandris 26.janvāris 2024 9:39
3 1 Atbildēt

Jautājums... kur var ziņot? Jau di us rakstus izlasīju, ka aicina ziņot... gribējg nibdēto bedri Rīgā Brīvības un Pērnavas ielas krustojumā nosūtīt, bet nezinu kur! Man nav facebook un twiter!

0pis 26.janvāris 2024 9:54
1 0 Atbildēt

ej.uz/bedre

www.bedres.lv

x.com/ir-bedre

Kanibaals 29.janvāris 2024 14:24
0 0 Atbildēt

Par bīstamām bedrēm iedzīvotāji aicināti ziņot Satiksmes vadības centram pa tālruni 80003600.

650 26.janvāris 2024 10:08
4 0 Atbildēt

Pagāš varoņpavassar kādas d/h reizes "ziņoju/Par!" stāvokli apgriešanās vietā pie paša loh cssd/ta.Tos 26cm dziļos cūkurakumus aizdarīja pēc krietna mēneša,un neba jau visus uzreiz.

Cits ir,ka tagad katrs Lohs "ziņo" par katru suudu,tādējādi jaucot galvu un degradējot pašu to ziņošanas ideju.Kas principā ir suuda Ārtelpas populizms.

Politkašķu dēļ neesot salabots- da ko tu,ārtelpass loh mums te tagad drirs.Nebraukt peļķē- nu klajš Nekaunības kalna gals.Kur ta lai (lohi) brauc,ja tā Peļķe ir pa visu joslu vai pat pa visu ielu?

Kas ar to aizvakakakar tik skaļi izbazūnēto bedri "pirms Lielpupes tilta"??? Kur tur bija tā bedre,un/vai kādi Meēēēri tika piņemti (ieņemti)??

0pis 26.janvāris 2024 11:06
9 0 Atbildēt

Pirms Lielupes tilta ir nevis bedre, bet drošības ierakums, kurā patverties Brauktuves Šķērsotājam, ja nepagūst tikt pāri vienā stiepienā.

650 26.janvāris 2024 18:13
0 0 Atbildēt

Bet pag, šis kļūst interesanti.Vakakarnakt tur tīšām braucu pēc iesp pa Labējo, taču itin nekādu apdraudējumu tur nesaskatīju.Lohmeklētājs arī it kā neuzrāda nevienu tādu konkrēti/aktuālo šī te šausmuKrātera attēlu.Kas īsti te notiek?

Inese 26.janvāris 2024 11:06
1 1 Atbildēt

Labdien vēlos ziņot par bīstamu bedri zem akmens tilta braucot virzienā no daugavgrīvas ielas uz mūkusalas ielu, rezultātā pārsista riepa, nokavēts darbs, kas to apmaksās, kāpēc netaisa ceļus?

0pis 26.janvāris 2024 11:41
5 0 Atbildēt

Pateicamies, informācija ir saņemta.

Kanibaals 29.janvāris 2024 14:30
0 0 Atbildēt

Atzīmē Waze. Waze ir līgums ar RDSD.

Slinkais 26.janvāris 2024 12:48
1 0 Atbildēt

uzliek zīmi pie robežas un miers mājā

Sergejs 26.janvāris 2024 16:57
1 0 Atbildēt

labs risinājums un daudz laika neprasa😁

Jobo 26.janvāris 2024 18:19
0 0 Atbildēt

Vieglāk ir pateikt, kur bedres nav.

John 26.janvāris 2024 18:24
1 0 Atbildēt

Jo vairāk bedres, jo lēnāka satiksme. Jo vairāk pārsistu riepu jo mazāk mašīnas taisa sastrēgumus. Vis rīt pēc Rīgas domes plāna.

650 26.janvāris 2024 19:04
0 0 Atbildēt

Ministrs tev (man) taču skaidri pateica- valstiski viduvējā ātruma samazinājums par katriem 2km/h valstī samazinot valstisko līķu skaitu par 20gab.

650 27.janvāris 2024 0:44
0 0 Atbildēt

Vēlreiz jautāju- KUR ir tā "bedre/pirms", virzienā no rīgas/Uz? Ne labajā, ne kreizajā joslā virzienā "no" šāda bedre ar nebruņotu aci nav saskatāma.

Nav (un nebija!) ne remonta, ne zīmju, ne katastrofas atlieku,ne arī kādu citādu pazīmju, ka tā būtu tajā vietā, kur tika sludināta.Kādā sakarā tika izziņota šī te maldinošā trauksme visos plaš loh saziņas līdzekļos? Kur ir fotovideo,kur pierādījumi? 

Kā vispār lai cilvēks pārvietojas šajos te dezinformācijas un viltus trauksmes apstākļos? Karš,nogruvums,izvirdums,plūdi,vilciens- kas vēl šeit ir (būs) "jau visvis tuvākajā laikā" sagaidāms? Vai massu dezinformatori kaut kādā mērā te "atbild"(-ēs) par savu tupo tirgu?

Palīgā 28.janvāris 2024 3:11
0 0 Atbildēt

Es dzīvoju Latvijā.

as 28.janvāris 2024 23:03
0 0 Atbildēt

Rakstā šī info noderētu:

www.rdsd.lv/jaunumi/2024/...tamam-bedrem-1

 iedzīvotāji arī turpmāk aicināti ziņot Satiksmes vadības centram pa tālruni 80003600 vai e-pastu rdsvc@riga.lv.

vaaks 29.janvāris 2024 11:02
1 0 Atbildēt

Kur Rīgas pilsētas pašvaldībai iesniegt prasību zaudējumu atlīdzināšanai par bedrē sasistu auto? 

Vai to var iesūtīt elektroniski?

Vai tas jādara advokātram, lai pareizi noformētu?

Kā prasība jānoformē (ar foto, videoreģistratora uzņemto, liecinieku, policijas apstiprinājumu? 

Vai policijas protokolam jābūt obligāti?

Vai ir standarta forma, kas jāaizpilda internetā zaudējumu atlīdzināšanai?

Kanibaals 29.janvāris 2024 14:27
0 0 Atbildēt

>Kur Rīgas pilsētas pašvaldībai iesniegt prasību zaudējumu atlīdzināšanai par bedrē sasistu auto?

Nekur. Ievēro CSN it sevisķi prasību, kā jāapbrauc pamanāmi šķēršļi, kā arī distanvi, lai vari tos pamanīt.

>Vai policijas protokolam jābūt obligāti?

Protams. Vai arī izsauc tiesu izpildītāju fakta konstatācijai. Bez tā pateiks, ka esi sasitis kur citur.

>Vai ir standarta forma, kas jāaizpilda internetā zaudējumu atlīdzināšanai?

Protams nav. Bet vari iesniegt caur Latvija.lv

vaaks 29.janvāris 2024 18:13
0 0 Atbildēt

1. Saskaņā ar Civillikuma ceturtās daļas “Saistību tiesības” 1779. pantu katram ir pienākums atlīdzināt zaudējumus, ko viņš ar savu darbību vai bezdarbību nodarījis.

2.Valsts pārvaldes iestāžu nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas likums.

7.pants. Mantiskais zaudējums

(1) Mantiskais zaudējums šā likuma izpratnē ir katrs mantiski novērtējams pametums, kas cietušajam radies ar iestādes prettiesiska administratīvā akta vai prettiesiskas faktiskās rīcības dēļ.

(2) Aprēķinot mantisko zaudējumu, ņem vērā arī neiegūto peļņu, ja cietušais spēj pierādīt, ka notikumu parastās attīstības gaitā peļņa tiktu gūta.

vaaks 29.janvāris 2024 18:19
0 0 Atbildēt

Vēršoties tiesā ar civilprasību, prasības pieteikumā ir jāiekļauj dati, kas paredzēti Civilprocesa likuma 128. pantā.

128.pants. Prasības pieteikums

(1) Prasību ceļ, iesniedzot tiesā rakstveida prasības pieteikumu.

(2) Prasības pieteikumā norādāms:

1) tās tiesas nosaukums, kurai iesniegts pieteikums;

11) prasītāja vārds, uzvārds, personas kods, deklarētā dzīvesvieta, bet, ja tādas nav, — dzīvesvieta; juridiskajai personai — tās nosaukums, reģistrācijas numurs un juridiskā adrese. Ja prasītājs piekrīt elektroniskajai saziņai ar tiesu, norāda arī elektroniskā pasta adresi un, ja tas ir reģistrējies tiešsaistes sistēmā saziņai ar tiesu, ietver arī norādi par reģistrēšanos;

12) atbildētāja, trešās personas vārds, uzvārds, personas kods, deklarētā dzīvesvieta un deklarācijā norādītā papildu adrese, bet, ja tādas nav, — dzīvesvieta; juridiskajai personai — tās nosaukums, reģistrācijas numurs un juridiskā adrese. Atbildētāja personas kodu vai reģistrācijas numuru norāda, ja tas ir zināms.

Pēc prasības pieteikuma iesniegšanas tiesā pašvaldības pašas ir piedāvājušas atlīdzināt zaudējumus gan par par sasistiem diskiem, riepām un plaisājušu priekšējo stiklu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 2

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Liepājā ražos lidmašīnas ar ūdeņraža dzinēju (+ VIDEO) 2

Liepājā pēc dažiem gadiem tiks ražotas lidmašīnas. Uzņēmums “Fokker Next Gen” Liepājas Speciālajā ekonomiskajā zonā veidos ūdeņraža lidmašīnu ražošanas un testēšanas rūpnīcu, kā arī plāno inženierzinātņu centra izveidi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti