Policija saistībā ar lauksaimnieku protestiem aicina visus satiksmes dalībniekus plānot savu maršrutu laikus 18

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 3.februāris 2024 12:19

Policija saistībā ar lauksaimnieku organizētajiem protestiem pirmdien, 5.februārī, aicina visus satiksmes dalībniekus plānot savu maršrutu laikus, rēķinoties ar iespējamiem satiksmes ierobežojumiem, aģentūru LETA informēja policija.

Ņemot vērā, ka pirmdien visā Latvijā lauksaimnieki sāks iepriekš saskaņotu protesta akciju un tās laikā ir paredzēta lauksaimniecības tehnikas pārvietošanās dažādos maršrutos gan uz valsts nozīmes, gan reģionālajiem autoceļiem. Tas var apgrūtināt satiksmes plūsmu visā valstī, tāpēc Valsts policija aicina visus satiksmes dalībniekus plānot savu maršrutu laikus, rēķinoties ar iespējamiem satiksmes ierobežojumiem.

Protesta akcijas laikā tiks nodrošināta sabiedriskā kārtība un pastiprināti uzraudzīta kopējā ceļu satiksmes drošība, ir plānota plaša policijas spēku piesaiste.

Policija atgādina protesta akcijas organizatoriem un dalībniekiem, ka akcijas laikā jāievēro visas likuma normas - Valsts policija nepieļaus likumpārkāpumus un nekārtības.

Tāpat policija atgādina, ka ikvienam transportlīdzekļa vadītājam, piedaloties ceļu satiksmē, ir jāievēro vispārējās ceļusatiksmes noteikumu prasības, kā arī transportlīdzeklim jāatbilst visām prasībām atbilstoši dalībai ceļu satiksmē.

Lauksaimnieku organizētie protesti pirmdien, 5.februārī, notiks 16 pilsētās - Liepājā, Saldū, Talsos, Tukumā, Kuldīgā, Jelgavā, Dobelē, Bauskā, Jēkabpilī, Aizkrauklē, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Gulbenē, Limbažos un Ogrē.

Protestu norisē tiks izmantota arī lauksaimniecības tehnika.

Protestu dalībnieki protestu sākumu punktos pulcēsies no plkst.10, bet protestu sākums, katrā pilsētā dodoties pa savu maršrutu, būs plkst.11.

Tostarp Liepājā lauksaimnieku pulcēšanās notiks pie "Linas Agro" centra "Grobiņa" un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Durbes grauds", Saldū - pie lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Latraps" Saldus punkta, Talsos - laukumā pie "Wurth".

Tukumā pulcēšanās notiks uz ceļiem P104 un P98, pie apļiem, Kuldīgā - laukumā pie Ventas tilta, Jelgavā - pie "Latraps" Elejas punkta, Dobelē - uz Īles ceļa pie "HG Farming", Bauskā - pie lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Saimnieks-V", Jēkabpilī - pie "Latraps" Jēkabpils punkta.

Lauksaimnieku pulcēšanā Aizkrauklē notiks pie Kokneses Tīnūžu ceļa apļa, Daugavpilī - pie "Latraps" Daugavpils punkta, Rēzeknē - pie AS "Rēzeknes dzirnavnieks", Valmierā - pie lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Vaks", Gulbenē - pie "Vaks" Gulbenas punkta, Limbažos - pie Skultes "Elagro Trade", bet Ogrē - pie Ogresgala viadukta.

Protesta laikā zemnieki vēlas panākt Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu tūlītēja importa aizliegumu bez pārejas perioda, 5% samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes atjaunošanu Latvijai raksturīgajiem augļiem, ogām dārzeņiem, birokrātijas mazināšanu lauksaimniecības nozarē, plašāku pieeja aprdošināšanas un apgrozāmo līdzekļu programmām, kā arī atteikšanos no nacionāla līmeņa zemes apgrūtinājumiem vai citiem zemes lietošanas ierobežojumiem.
 

 
Visi komentāri
 
650 3.februāris 2024 14:38
7 3 Atbildēt

Kas te notiek,- kāpēc man kaut ko (un konkrēti ko īsti?) būtu "jāplāno" un kurš man kompensēs/Par! lieki nokurināto degvielu.Jā.

Fermeru aizstàvībai 4.februāris 2024 1:10
0 13 Atbildēt

Autovadītāj, protams saprotu Tevi ka esi neapmierināts ar šo nepatīkamo situāciju, šīs akcijas mērķis kā jau lasīji ir vērsts pret konkrētàm lietàm šajā gadījumā mērķis nav sagādāt jums problēmas, bet apturēt kravas auto kustību kas ved importa preci lai šīs piegādes nebūtu tik laicīgi, tieši tā arī šis tika veikts Francijā, Vācijā u.c valstís, esam saprotoši un atbalstam viens otru, zemnieki cīnas müsu visu vārdā šis viss lēmums ietekmē gan zemniekus, gan Tevi ar laiku. Ja šobrīd to nesaproti un nesapratīsi, vēlāk būsi pirmais kas bļaus par reālām cenām produktiem u.c lietām. Tas pats piens ko pieminēji jau tā ir liela cena veikalā, gribi par litru maksāt savus 5eiro un pēcāk bļaut par to ka zemnieki neko nedarīja lietas labā?

Nevajag melot 4.februāris 2024 12:41
8 0 Atbildēt

Ja "vietējie" produkti maksā 2...3 x dārgāk un arī kvalitāte ne vienmēr ir līmenī, tad 5% PVN neko nepamainīs. Sakām kā ir - gribam dotācijas, gribam privilēģijas: "Lai tie lohi pilsētnieki mums maksā pat ja mūsu produktus nepērk".

650 4.februāris 2024 17:14
5 0 Atbildēt

Tu redz kā ir.Jā.Kamēr "es" zemniekiem ik pa laikam kompensēju/Par! (par neražu,bezvēju,sausumu,mitrumu), tamēr "man" te neviens neko pat ij netaisās kompimpensēt. Es turklāt esot merkantīls un vispābā principiāli Pretīgs.Hm.

Šis ir, jā, ar oponentu mums nahfig vairs nevaig cīnīties (karot).Viņu vaig 1kārši aizvaig nopirkt (uzpirkt?).Tu reku viņam ik pa laikam kko kompensē, viņš savukārt (ilgstoši) "neredz" tavu Patieso seju (inter-feisu).

Iedod tu tagad reku tādam Skolotājam 2,5k uz rokass,- nu taču skaidrs, ka tuvākajā Nākotnē viņš tev gan pie katra staba piketēs, gan visur protestēs pret visu vidējā termiņā iespējamo un ilgtermiņā ieplānoto..

Jumu 3.februāris 2024 20:10
18 0 Atbildēt

Es saprotu, ka tā protesta akcija notiek Rīgā pret Saeimas ēku. Bet kāda velna tie fermeri taisās braukāt pa citām pilsētām un radīt problēmas satiksmei? Ko citu pilsētu iedzīvotāji ir nogrēkojušies pret viņiem? Kāpēc nebraukāja ar traktoriem pirms Vēlēšanām, lai nebalsotu par ZZS? 🚜🚜🚜🚜

650 3.februāris 2024 21:29
5 1 Atbildēt

3šoreiz jautāju- vai tie strikotāji iedzīvotājiem (garāmbraucējiem) dalīs Pienu. Francūži nupat dalīja.

Vai cssd pietiekoši Ātri reaģēs un/vai Ārtelpā tiks nodrošināta tā dēvētā Kārtība (Drošība).

056 4.februāris 2024 9:17
4 0 Atbildēt

neceri vis, drīzāk sūdu pļecku un arī tad diezin vai - galu galā vai gala beigās, kā smalki ļaudis teic, arī tie (sūdi) maksā naudu.

650 4.februāris 2024 17:17
4 0 Atbildēt

A(bet) varbūt tas būs kāds Fraņču (vai vismaz kādu jaunpiles poļu) piens?

Latvietis 4.februāris 2024 10:25
0 5 Atbildēt

Lohiem Lohu Problēmas!  Latviešu Fermeriem vajag darīt tā pat kā Francijā! Dedzināt riepas un bloķēt tiltus izmest mēslus zemkopības ministru privātajos īpašumos!  Nevienam nepūšš kuš tev kompensēs degvielu, pisies apkārt pa citu ceļu plebej!

imzz 4.februāris 2024 10:48
6 0 Atbildēt

Francijā arī bloķē, starp citu, ceļus, pa kuriem ieved Spānijas lauksaimniecības ražojumus. Tātad, pēc analoģijas, zemniekiem vajadzētu bloķēt ceļus uz Lietuvu, lai te neievestu leišu un poļu ražojumus. Mērķis: dārgāku pārtiku Latvijā. Starp citu, viena no franču zemnieku prasībām arī bija, ka jāpaaugstina pārtikas cenas.

Bullis 4.februāris 2024 12:19
8 1 Atbildēt

Atkal šitie dalbajobi čīkst. Viņu produkcija veikalu plauktos jau gadus 15 nav konkurētspējiga, ar Lietuviešiem, Poļiem, da no ASV atvest pienu būs lētāk nekā no vietējiem dalbajobiem. Pilnīgi visi produkti, pilnīgi visi, pieni, maizes, sieri, dārzeņi, graudaugi utt., ir par saviem 20-30% dārgāki nekā ārzemju ražojuma. Nafig tad mums tādus pāķiniekus vispār vajag?

Dalbajobam Bullim 4.februāris 2024 13:35
1 3 Atbildēt

Ne jau zemnieks nosaka cenu plauktā. Iepērk tagad no mums pieniņu par vidēji 35 centiem litrā. Sadrumstalotā, konkurēt nespējīgā pārstrāde pieliek savu un veikals vēl uzmet XXX% un plauktā litrs atšķaidīta piena - cik maksā?

Vispār mūsu piens brauc uz leišiem(vidēji iepirkuma cena augstāka), tur tiek pārstrādāts, atvest atpakaļ un vēl izkabina plauktā vietējā pārstrādātāja produktu 🤷‍♂️

Bullis 4.februāris 2024 19:23
13 0 Atbildēt

Nu tad nahuj vispār tevi vajag dalbajob? Tak nodedziniet tos sūda traktorus un sāciet strādāt slaistu bars…

Jūs saņemat kompensācijas uz katra soļa neatkarīgi no rezultāta. Tad nafig no valsts budžeta vel maksāt jums par kaut ko? Klapējaties ciet un visiem tā būs labāk, pirks lētāku pienu no otra pasaules gala nevis jūsu dārgo, atšķaidīto, un vel barot ar kompensācijām no nodokļu maksātāju naudas.

Ej izaudzē priekš sevis kartupeļus un rij vesels tusni!

asd 4.februāris 2024 18:03
0 1 Atbildēt

Es te tā palasījos tos pāris rakstus par protestiem un tajos, reizēm, tiek sarakstītas tādas muļķības.

Nu, kas ir 2 - 3x dārgāk?

2 populārākie piemēri.

Piens. Cena veikalā ir viens. Bet kā tieši tas lopkopis to var ietekmēt, ja viņam cena jau tā ir zemāka kā tajos pašos poļos un lietuviešos? Pie kā viņš ir vainīgs? Atdos par brīvu un pat tad pataisīs par vainīgu, ka cena veikalā ir pārāk liela.

Graudi. Bij piemērs, ka labas ražas gadā (citur tad bij sliktāk) sliktie zemnieki nodod pa biržas cenām. Kā tie labie ļaudis iedomājas - zemnieks aizved nodot graudus uz nodošanas punktu un viņš tur kaulējas par cenu? Vai vēl labāk, kāds teiks - es gribu nodot par mazāku cenu. Kādu piedāvā, par tādu arī nodod. Neviens, tur neies auklēties, negribi nodot - sip taisni un nekavē rindu.

Citur, noteikti, arī visi skrien nodot par zemākām cenām, lai čakarētu savu konkurētspēju un vispār, izdzīvošanu, ne tikai lokālā, bet arī starpvalstu līmenī. Kas pēc tam notiek ar tiem graudiem un uzcenojumiem, tā jau vairs nav audzētāja atbildība.

Un tam visam, vēl papildus, ir iepriekšējo valdību, līkroču izdarības, ja nemaldos, rēķinot un iesniedzot nepareizus skaitļus ES budžeta dalīšanai, kā rezultātā, mums nav pat vidējais ES tiešmaksājumu apjoms. Kā arī nodokļu politika un birokrātija.

Varbūt vajag pavētīt visu to pārējo ķēdīti, kāpēc tad mums tie produkti finālā sanāk dārgāki?

Zemnieks, šajā visā, nav tas vainojamākais posms un te, reāli, notiek riešana pie nepareizā koka, jo tiem, kam nav pat attāla nojausma par to visu, redz tikai zemniekus.

... 5.februāris 2024 10:49
18 0 Atbildēt

Nu labi, paskatīsimies kas no šī visa rakstītā atbilst tam ko pasa "zemnieki":

Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu tūlītēja importa aizliegumu bez pārejas perioda - principā piekrītu, bet tas ir politisks jautājums, kas domāju šeit ir vienkārši "piekabināts" klāt;

5% samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes atjaunošanu Latvijai raksturīgajiem augļiem, ogām dārzeņiem nekāda sakara ar augstāk minēto pārstrādes rūpniecību nav. Jā ir objektīvi iemesli, kāpēc LV ir grūtāk un dārgāk izaudzēt augļus, dārzeņus, bet nu cenas atškirības parasti ir daudz lielākas un 5% te neko nemainīs;

Birokrātijas mazināšanu lauksaimniecības nozarē - nu tādas vispārējas prasības. Noteikti ir kādas konkrētas lietas ko vajadzētu vienkāršot, bet pieņemu, ka ir arī liela vēlme krāpties pašiem;

Plašāku pieeja aprdošināšanas un apgrozāmo līdzekļu programmām - apdrošināšana ir privāts bizness un ir loģiski, ja apdrošinātājiem nav izdevīgi apdrošināt kādus riskantus biznesus;

Atteikšanos no nacionāla līmeņa zemes apgrūtinājumiem vai citiem zemes lietošanas ierobežojumiem - O jā gribam pilnīgu bezkontroli rīkoties kā grib,izcirst mežus, postīt aizsargājamas teritorijas, piesārņot dabu, ka tikai būtu ātrā peļņa;

Nekāda sakara ar augstāk minēto - piena iepirkumiem. vai graudu cenām biržā... Šobrīd izskatās,ka reāli ir vēlme vienkārši nedaudz paterorizēt pārējos iedzīvotājus, jo tagad ir nesezona, darīt nav ko un gribas pakopēt citu valstu vandāļus...

650 4.februāris 2024 21:22
1 0 Atbildēt

Nesen nosrisinājājās konkurss par gada popuorālāko vervelējum jēdzienu.Kapc tajā nepiedālijās tādi aktuāli jēdzieni kā zemkoPis(lopkoPis) un/vai zemNieks? piensLauķis?

Bullis vēl viens 4.februāris 2024 22:06
1 0 Atbildēt

Es arī protestēšu, bloķēšu protestētaju piebraucamos ceļus uz protestētāju saimniecībām.

Sergejs 5.februāris 2024 12:56
1 0 Atbildēt

Un ja ņem piemēru no Francijas tad arī riepas būtu jādezina. Nenoņemot no traktoriem.

 Lai aizbrauc uz Poliju un pamācās strādāt, te katrs grib uz saviem 5ha audzēt visu ko un 5 tehnikas vienības iegādāties, loģiski ka poļi šos ar nopietnāku pieeju uzvelk.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 2

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Liepājā ražos lidmašīnas ar ūdeņraža dzinēju (+ VIDEO) 2

Liepājā pēc dažiem gadiem tiks ražotas lidmašīnas. Uzņēmums “Fokker Next Gen” Liepājas Speciālajā ekonomiskajā zonā veidos ūdeņraža lidmašīnu ražošanas un testēšanas rūpnīcu, kā arī plāno inženierzinātņu centra izveidi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti